פסטה שמתבשלת ברוטב של עצמה
פסטה ממכרת ברוטב עגבניות ושמנת שמכינים בסיר אחד! לפני שאתם מתעצבנים מאיך שמכינים אותה וחושבים על מה שהאיטלקים היו אומרים על זה, פשוט תנסו...
פסטה ממכרת ברוטב עגבניות ושמנת שמכינים בסיר אחד! לפני שאתם מתעצבנים מאיך שמכינים אותה וחושבים על מה שהאיטלקים היו אומרים על זה, פשוט תנסו...
- דניאל עמית
- 1M צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.5 קק״ל 2618.1 קק״לפחמימות 102.1 גרם 408.2 גרםשומן 15.3 גרם 61.3 גרםנתרן 788.9 מ״ג 3155.5 מ״גחלבון 27.5 גרם 110.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.3 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 145.3 מ״גסידן 319.9 מ״ג 1279.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 320.5 מ״ג 1282.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות655
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 654.5 קק״ל 2618.1 קק״לפחמימות 102.1 גרם 408.2 גרםשומן 15.3 גרם 61.3 גרםנתרן 788.9 מ״ג 3155.5 מ״גחלבון 27.5 גרם 110.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.5 גרםשומן רווי 8.8 גרם 35.3 גרםכולסטרול 36.3 מ״ג 145.3 מ״גסידן 319.9 מ״ג 1279.5 מ״גברזל 1.1 מ״ג 4.4 מ״גאשלגן 320.5 מ״ג 1282.0 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 655 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
25 גרם חמאה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1חבילה או 500 גרם פסטה קצרהרצוי קונכיות קטנות
-
לפי הצורך
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%או שמנת מתוקה
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשאו צ'ילי טרי פרוס או בכלל לא
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- על הכיריים ממיסים בסיר גדול את החמאה.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) לסיר ומוזגים מים רק עד קו הפסטה.
- מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- כשהמים התאדו מעט מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומצמצמים מעט.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- מוסיפים את הצ’ילי, פרמז’ן בין לבין, מערבבים ומחכים שהרוטב יצטמצם ושהפסטה תתבשל אבל לא תהיה רכה מדי.
אופן הכנה
- על הכיריים ממיסים בסיר גדול את החמאה.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) לסיר ומוזגים מים רק עד קו הפסטה.
- מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- כשהמים התאדו מעט מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומצמצמים מעט.
- מוסיפים את השמנת ומערבבים.
- מוסיפים את הצ’ילי, פרמז’ן בין לבין, מערבבים ומחכים שהרוטב יצטמצם ושהפסטה תתבשל אבל לא תהיה רכה מדי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (214)
איזו שמנת הכי כדאי לשים?
היי נדב, שמנת לבישול 15%
היי שמתי מים פושרים והרוטב עדיין מאוד מאוד נוזלי מה אוכל לעשות ?
היי נועה, שמים מים לפי הצורך, במידה ושמת יותר אז צריך לדלל.
האם אפשר להכין את הרוטב לפסטה גם בלי להוסיף את הפסטה?
היי שחר, כן זה אפשרי