פנקייק ריקוטה עם רוטב בננה קרמל מלוח
קינוח קל לשעת צרה של פנקייקים אווריריים ומתוקים עם גבינת ריקוטה ברוטב אלוהי של בננות מקורמלות עם נגיעה של מליחות. לקחת ביס ולהתעלף
קינוח קל לשעת צרה של פנקייקים אווריריים ומתוקים עם גבינת ריקוטה ברוטב אלוהי של בננות מקורמלות עם נגיעה של מליחות. לקחת ביס ולהתעלף
- דניאל עמית
- 27K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.7 קק״ל 1118.3 קק״לפחמימות 28.1 גרם 140.3 גרםשומן 10.7 גרם 53.6 גרםנתרן 355.8 מ״ג 1778.8 מ״גחלבון 3.7 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.7 גרםשומן רווי 6.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 75.4 מ״ג 376.9 מ״גסידן 23.8 מ״ג 118.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 120.2 מ״ג 601.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות224
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 223.7 קק״ל 1118.3 קק״לפחמימות 28.1 גרם 140.3 גרםשומן 10.7 גרם 53.6 גרםנתרן 355.8 מ״ג 1778.8 מ״גחלבון 3.7 גרם 18.4 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 2.7 גרםשומן רווי 6.2 גרם 31.1 גרםכולסטרול 75.4 מ״ג 376.9 מ״גסידן 23.8 מ״ג 118.8 מ״גברזל 0.4 מ״ג 1.8 מ״גאשלגן 120.2 מ״ג 601.1 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.3 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 224 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
לפנקייקים
-
1 ביצה M
-
1 כפית תמצית וניל
-
2 כפות סוכר לבן
-
1 גביע גבינת ריקוטה פרסקה
-
1/4 כוס חלב 3%
-
1/2 כוס קמח תופח
-
2 כפות חמאהלטיגון
לרוטב
-
5 כפות סוכר לבן
-
25 גרם חמאה
-
1/3 כוס שמנת מתוקה 38%
-
1 קורט מלח גס
-
1 בננה בינוניתחתוכה לעיגולים
אופן הכנה
- מכינים את הפנקייקים: מערבבים בקערה את הביצה, תמצית הוניל, הסוכר, הריקוטה והחלב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מחממים מחבת הכיריים עם חמאה ויוצקים כף מהבלילה למחבת (אפשר כמה ביחד) עד שהפנקייק מזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.
- מכינים את הרוטב: מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס, היזהרו שלא יישרף.
- מוסיפים את החמאה ופרוסות הבננה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ואת המלח הגס ומערבבים הכל יחד.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה ומוזגים מעל את הבננות והרוטב.
אופן הכנה
- מכינים את הפנקייקים: מערבבים בקערה את הביצה, תמצית הוניל, הסוכר, הריקוטה והחלב.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- מחממים מחבת הכיריים עם חמאה ויוצקים כף מהבלילה למחבת (אפשר כמה ביחד) עד שהפנקייק מזהיב מצד אחד. הופכים ומזהיבים גם את הצד השני.
- מכינים את הרוטב: מחממים סוכר במחבת עד שהוא נמס, היזהרו שלא יישרף.
- מוסיפים את החמאה ופרוסות הבננה ומערבבים עד שהחמאה נמסה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ואת המלח הגס ומערבבים הכל יחד.
- מעבירים את הפנקייקים לצלחת הגשה ומוזגים מעל את הבננות והרוטב.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
זה לא מעט נוזלים עבור הפנקייקים? ולא ציינתם כמה בננות במצרכים לרוטב. תודה
נכון, זה המתכון. במידה ואת חושבת שחסרים עוד נוזלים, ניתן להוסיף עוד חלב. משתמשים בבננה אחת, עידכנו במצרכים לרוטב.