-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״לפחמימות 34.5 גרם 207.2 גרםשומן 32.4 גרם 194.2 גרםנתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.3 מ״ג 128.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 209.8 מ״ג 1259.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 40 דק׳כולל 3 שעות ו-20 דק׳
-
קלוריות439
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״לפחמימות 34.5 גרם 207.2 גרםשומן 32.4 גרם 194.2 גרםנתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״גחלבון 3.6 גרם 21.6 גרםסיבים תזונתיים 1.7 גרם 9.9 גרםשומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 21.3 מ״ג 128.0 מ״גברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״גאשלגן 209.8 מ״ג 1259.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 40 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-20 דק׳ | קלוריות 439 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
חופן עלי גפן
מילוי
-
2 1/2 כוסות אורז יסמין
-
2 עגבניות בינוניותחתוכות דק
-
1 בצל בינוניחתוך דק
-
7 שיני שוםקצוצות
-
7 כפות שמן קנולה
-
4 כפות רכז רימונים
-
3 כפות רכז תמרהינדי
-
1 1/2 כפות מלח דק
-
חופן נענע יבשה
-
7 עלי נענעקצוצים
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
רוטב
-
1/3 כוס שמן זיתלזילוף על עלי הגפן (לפני הרוטב)
-
2 כוסות מים רותחים
-
5 כפות שמן זית
-
1 לימון בינוניסחוט
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה.
- מסננים את המים ומוסיפים לקערת האורז את העגבניות, הבצל, השום, השמן, רכז הרימונים, רכז התמרהינדי, המלח, הנענע היבשה, עלי הנענע הקצוצים, הפלפל שחור ומערבבים היטב.
- ממלאים את עלי הגפן במילוי ומגלגלים.
- מרפדים את תחתית הסיר עם עלי גפן (ללא מילוי) ועליה מסדרים את עלי הגפן הממולאים.
- מזלפים שמן זית בנדיבות ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה את המים הרותחים, שמן הזית, הלימון הסחוט, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
- שופכים בעדינות את הרוטב לסיר עד קו הממולאים (אם צריך מוסיפים עוד מים).
- מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
- בודקים את הסיר מדי פעם ואם המים מתאדים, מוסיפים מעט מים.
אופן הכנה
- מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה.
- מסננים את המים ומוסיפים לקערת האורז את העגבניות, הבצל, השום, השמן, רכז הרימונים, רכז התמרהינדי, המלח, הנענע היבשה, עלי הנענע הקצוצים, הפלפל שחור ומערבבים היטב.
- ממלאים את עלי הגפן במילוי ומגלגלים.
- מרפדים את תחתית הסיר עם עלי גפן (ללא מילוי) ועליה מסדרים את עלי הגפן הממולאים.
- מזלפים שמן זית בנדיבות ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.
- מכינים את הרוטב: שמים בקערה את המים הרותחים, שמן הזית, הלימון הסחוט, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
- שופכים בעדינות את הרוטב לסיר עד קו הממולאים (אם צריך מוסיפים עוד מים).
- מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
- בודקים את הסיר מדי פעם ואם המים מתאדים, מוסיפים מעט מים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (28)
היי דניאל אשילי, בסעיף 5 בעצם מבשלים 10 דקות רק עם שמן זית?
היי נעמה, אכן.
היי, אפשר לשים סילאן במקום רכז תמרים?
היי מירי, אפשר לשים סילאן
היי דניאלי אחות שילי, אורז עגול אפשרי?
היי ירדן, אפשרי.