עוף ממולא באורז וצנוברים
קבלו את כוכב החג! עוף ממולא באורז עם צנוברים עם תפוחי אדמה קטנים. מנה מאוד מרשימה ואם זה נראה לכם מסובך להכנה אז בואו אני אראה לכם עד כמה זה פשוט
קבלו את כוכב החג! עוף ממולא באורז עם צנוברים עם תפוחי אדמה קטנים. מנה מאוד מרשימה ואם זה נראה לכם מסובך להכנה אז בואו אני אראה לכם עד כמה זה פשוט
- דניאל עמית
- 120K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.3 קק״ל 2413.7 קק״לפחמימות 69.3 גרם 415.7 גרםשומן 10.5 גרם 62.9 גרםנתרן 434.5 מ״ג 2606.8 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 2.0 מ״ג 11.8 מ״גסידן 42.3 מ״ג 253.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 156.7 מ״ג 940.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״גסגור
-
מרכיבים19
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-40 דק׳
-
קלוריות402
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 402.3 קק״ל 2413.7 קק״לפחמימות 69.3 גרם 415.7 גרםשומן 10.5 גרם 62.9 גרםנתרן 434.5 מ״ג 2606.8 מ״גחלבון 8.2 גרם 49.0 גרםסיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרםשומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרםכולסטרול 2.0 מ״ג 11.8 מ״גסידן 42.3 מ״ג 253.8 מ״גברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״גאשלגן 156.7 מ״ג 940.4 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״גסגור
מרכיבים 19 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-40 דק׳ | קלוריות 402 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 עוף שלםנקי
מרינדה
-
1 1/2 כפות דבש
-
1 1/2 כפות מיונז
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כף חרדל גרגירים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1/2 כפית אבקת שום
אורז
תפוחי אדמה
-
10 תפוחי אדמה קטנים
-
1 קורט מלח גס
-
1 כף שמן זית
-
1 כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את חומרי המרינדה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
- שופכים את המרינדה על העוף ומעסים היטב.
- מכניסים את העוף למקרר לפחות לשעתיים כדי שהטעמים ייספגו. אם אפשר להשאיר ללילה שלם, עוד יותר טוב.
- מכינים את האורז: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן.
- מוסיפים את האורז, מים לפי הצורך ומלח.
- מבשלים בישול חלקי במשך 5 דקות.
- מערבבים את האורז עם הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה, וממלאים איתו את העוף.
- סוגרים את העוף בעזרת חוט ומחט, קיסמים או שיפודים.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצי ומתבלים אותם במלח, פפריקה ושמן זית.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ועליהם מניחים את העוף.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את חומרי המרינדה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
- שופכים את המרינדה על העוף ומעסים היטב.
- מכניסים את העוף למקרר לפחות לשעתיים כדי שהטעמים ייספגו. אם אפשר להשאיר ללילה שלם, עוד יותר טוב.
- מכינים את האורז: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן.
- מוסיפים את האורז, מים לפי הצורך ומלח.
- מבשלים בישול חלקי במשך 5 דקות.
- מערבבים את האורז עם הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה, וממלאים איתו את העוף.
- סוגרים את העוף בעזרת חוט ומחט, קיסמים או שיפודים.
- חותכים את תפוחי האדמה לחצי ומתבלים אותם במלח, פפריקה ושמן זית.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ועליהם מניחים את העוף.
- מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (15)
לא יודעת אם פשוט העוף שלי קטן חחח אבל נשאר לי מלא אורז. מה עשית איתו?
היי תמר יתכן ובאמת העוף קטן 🙂
חבל שלא כתוב זמן אפיה וזמן גריל אם בכלל
היי מאיר, רשום לך בסעיף 12 – מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.