עוף ממולא באורז וצנוברים

קבלו את כוכב החג! עוף ממולא באורז עם צנוברים עם תפוחי אדמה קטנים. מנה מאוד מרשימה ואם זה נראה לכם מסובך להכנה אז בואו אני אראה לכם עד כמה זה פשוט
קבלו את כוכב החג! עוף ממולא באורז עם צנוברים עם תפוחי אדמה קטנים. מנה מאוד מרשימה ואם זה נראה לכם מסובך להכנה אז בואו אני אראה לכם עד כמה זה פשוט
  • דניאל עמית
  • 120K צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    402
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.3 קק״ל 2413.7 קק״ל
    פחמימות 69.3 גרם 415.7 גרם
    שומן 10.5 גרם 62.9 גרם
    נתרן 434.5 מ״ג 2606.8 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 49.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרם
    כולסטרול 2.0 מ״ג 11.8 מ״ג
    סידן 42.3 מ״ג 253.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 156.7 מ״ג 940.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 15 דק׳
    כולל 3 שעות ו-40 דק׳
  • קלוריות
    402
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 402.3 קק״ל 2413.7 קק״ל
    פחמימות 69.3 גרם 415.7 גרם
    שומן 10.5 גרם 62.9 גרם
    נתרן 434.5 מ״ג 2606.8 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 49.0 גרם
    סיבים תזונתיים 2.3 גרם 14.0 גרם
    שומן רווי 1.4 גרם 8.6 גרם
    כולסטרול 2.0 מ״ג 11.8 מ״ג
    סידן 42.3 מ״ג 253.8 מ״ג
    ברזל 1.1 מ״ג 6.4 מ״ג
    אשלגן 156.7 מ״ג 940.4 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 6.3 מ״ג
    סגור
אורז
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדה

אורז

תפוחי אדמה


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  2. מערבבים את חומרי המרינדה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הצורך.
  3. שופכים את המרינדה על העוף ומעסים היטב.
  4. מכניסים את העוף למקרר לפחות לשעתיים כדי שהטעמים ייספגו. אם אפשר להשאיר ללילה שלם, עוד יותר טוב.
  5. מכינים את האורז: מטגנים את הבצל בסיר עם שמן.
  6. מוסיפים את האורז, מים לפי הצורך ומלח.
  7. מבשלים בישול חלקי במשך 5 דקות.
  8. מערבבים את האורז עם הצנוברים הקלויים והפטרוזיליה, וממלאים איתו את העוף.
  9. סוגרים את העוף בעזרת חוט ומחט, קיסמים או שיפודים.
  10. חותכים את תפוחי האדמה לחצי ומתבלים אותם במלח, פפריקה ושמן זית.
  11. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית ועליהם מניחים את העוף.
  12. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.

    עוף ממולא באורז וצנוברים
    בתיאבון! צילום: דניאל עמית


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (15)

    Avatar

      Avatar
      תמר לוי

      לא יודעת אם פשוט העוף שלי קטן חחח אבל נשאר לי מלא אורז. מה עשית איתו?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי תמר יתכן ובאמת העוף קטן 🙂

      Avatar
      מאיר וייס

      חבל שלא כתוב זמן אפיה וזמן גריל אם בכלל

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי מאיר, רשום לך בסעיף 12 – מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות. לאחר מכן מורידים את נייר הכסף ואופים 40 דקות נוספות.

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody