-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.7 קק״ל 4108.3 קק״לפחמימות 12.1 גרם 482.2 גרםשומן 4.8 גרם 190.4 גרםנתרן 3.8 מ״ג 151.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 36.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 11.5 גרםכולסטרול 6.4 מ״ג 254.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 163.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 15.4 מ״ג 616.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.6 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות103
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 102.7 קק״ל 4108.3 קק״לפחמימות 12.1 גרם 482.2 גרםשומן 4.8 גרם 190.4 גרםנתרן 3.8 מ״ג 151.5 מ״גחלבון 0.9 גרם 36.3 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 11.6 גרםשומן רווי 0.3 גרם 11.5 גרםכולסטרול 6.4 מ״ג 254.0 מ״גסידן 4.1 מ״ג 163.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 15.4 מ״ג 616.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 3.6 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 103 | כמות מנות 40 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו 3D.
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, החלמון והשמנת עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לעוגיות במשקל 25 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
- מסדרים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת האצבע או הצד ההפוך של כף עץ, יוצרים במרכז כל כדור גומה, כמעט עד הסוף.
- אופים את העוגיות בתנור במשך כ-9 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומחדשים את הגומה בעזרת צידה ההפוך של כף העץ.
- מזלפים בכל גומה מעט ריבה אדומה, וממשיכים לאפות בתנור עוד כ-8 דקות, או עד שהעוגיות אפויות ומעט זהובות.
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות בתוכנית טורבו 3D.
- בקערת מיקסר מקציפים את החמאה, הסוכר, החלמון והשמנת עד לקבלת קרם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
- מחלקים את הבצק לעוגיות במשקל 25 גרם כל אחת ומגלגלים לכדורים.
- מסדרים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- בעזרת האצבע או הצד ההפוך של כף עץ, יוצרים במרכז כל כדור גומה, כמעט עד הסוף.
- אופים את העוגיות בתנור במשך כ-9 דקות, מוציאים את התבנית מהתנור ומחדשים את הגומה בעזרת צידה ההפוך של כף העץ.
- מזלפים בכל גומה מעט ריבה אדומה, וממשיכים לאפות בתנור עוד כ-8 דקות, או עד שהעוגיות אפויות ומעט זהובות.
- מפזרים אבקת סוכר מעל ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מתכון לא מוצלח, יחס לאנטוב בין החמאה לקמחים, יוצא דביק ביותר וצריך להוסיף כל הזמן קמח כדי שאפשר יהיה לעבוד עם הבצק
היי, המתכון תקין מבחינת הכמויות. יש לשים לב שהחמאה צריכה להיות קרה (ולא רכה/מומסת). יש לא מעט מרכיבים יבשים בבצק, הוא לא אמור לצאת דביק. אפשר גם תמיד להכניס למקרר להתייצבות לפני העיצוב לעוגיות