מרק תפוחי אדמה הכי מושלם לחורף!
אין דבר יותר מנחם בחורף ממרק, ובטח כשהוא כל כך עשיר בטעמים. מרק קרמי וכיפי לימים קרירים, מושלם עם קרוטונים ועירית קצוצה מעל.
אין דבר יותר מנחם בחורף ממרק, ובטח כשהוא כל כך עשיר בטעמים. מרק קרמי וכיפי לימים קרירים, מושלם עם קרוטונים ועירית קצוצה מעל.
- דניאל עמית
- 16K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.1 קק״ל 1280.4 קק״לפחמימות 53.4 גרם 213.4 גרםשומן 7.8 גרם 31.2 גרםנתרן 531.3 מ״ג 2125.4 מ״גחלבון 6.4 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.7 מ״ג 142.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 664.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות320
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.1 קק״ל 1280.4 קק״לפחמימות 53.4 גרם 213.4 גרםשומן 7.8 גרם 31.2 גרםנתרן 531.3 מ״ג 2125.4 מ״גחלבון 6.4 גרם 25.8 גרםסיבים תזונתיים 1.5 גרם 5.8 גרםשומן רווי 1.1 גרם 4.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 35.7 מ״ג 142.7 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.8 מ״גאשלגן 166.2 מ״ג 664.7 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 320 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 בצל גדולקצוץ
-
4 שיני שוםכתוש
-
3/4 כפית מלח גס
-
3/4 כפית פלפל שחור טחון
-
1 כף חומץ בן יין לבן
-
5 כוסות מים
-
1 שורש פטרוזיליהאו שורש סלרי. חתוך לחתיכות באורך 2 ס"מ
-
5 תפוחי אדמה בינונייםקלופים וחתוכים לקוביות של 2-3 ס"מ
-
1 קופסת שימורים שעועית לבנה ברוטב עגבניותמסוננת ושטופה
-
1/2 כפית חרדל דיז’ון
-
2 כפות מיץ לימון
-
3/4 כפית פפריקה מעושנת
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר מרק גדול, מוסיפים את הבצל, המלח והפלפל השחור ומטגנים כ-5 דק’ עד לריכוך והזהבה.
- מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מערבבים פנימה את חומץ היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 30 שניות.
- מוסיפים את המים, שורש הפטרוזיליה/הסלרי, תפוחי האדמה והשעועית הלבנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25-30 דק’.
- מוסיפים למרק עוד כף של שמן זית, את חרדל הדיז’ון, מיץ הלימון והפפריקה.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד לקבלת תערובת חלקה (או לפי המרקם הרצוי).
- טועמים, במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים. מומלץ להגיש עם קרוטונים ועירית קצוצה. בתיאבון!
אופן הכנה
- מחממים שמן זית בסיר מרק גדול, מוסיפים את הבצל, המלח והפלפל השחור ומטגנים כ-5 דק’ עד לריכוך והזהבה.
- מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים ומטגנים עוד כדקה. מערבבים פנימה את חומץ היין הלבן ומבשלים תוך כדי ערבוב למשך 30 שניות.
- מוסיפים את המים, שורש הפטרוזיליה/הסלרי, תפוחי האדמה והשעועית הלבנה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-25-30 דק’.
- מוסיפים למרק עוד כף של שמן זית, את חרדל הדיז’ון, מיץ הלימון והפפריקה.
- טוחנים בעזרת בלנדר מוט ידני עד לקבלת תערובת חלקה (או לפי המרקם הרצוי).
- טועמים, במידת הצורך מתקנים את התיבול ומגישים. מומלץ להגיש עם קרוטונים ועירית קצוצה. בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
המרק הכי טעים בעולם