-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.6 קק״ל 3498.4 קק״לפחמימות 7.6 גרם 227.1 גרםשומן 7.9 גרם 237.9 גרםנתרן 177.0 מ״ג 5309.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 115.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.1 גרםשומן רווי 4.8 גרם 145.0 גרםכולסטרול 29.1 מ״ג 873.0 מ״גסידן 76.5 מ״ג 2295.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 23.3 מ״ג 699.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.7 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 15 דק׳כולל 3 שעות ו-38 דק׳
-
קלוריות117
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 116.6 קק״ל 3498.4 קק״לפחמימות 7.6 גרם 227.1 גרםשומן 7.9 גרם 237.9 גרםנתרן 177.0 מ״ג 5309.4 מ״גחלבון 3.8 גרם 115.4 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 8.1 גרםשומן רווי 4.8 גרם 145.0 גרםכולסטרול 29.1 מ״ג 873.0 מ״גסידן 76.5 מ״ג 2295.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.8 מ״גאשלגן 23.3 מ״ג 699.2 מ״גאבץ 0.4 מ״ג 10.7 מ״גסגור
תקשיבו, אין דברים כאלה! אלו העוגיות המלוחות המושלמות, לא צריך לחפש עוד בשום מקום! עוגיות חמאה ופרמז’ן עם גבינה נוספת לבחירתכם (קשקבל, אמנטל, גאודה, מה שתרצו!). מזהירה מראש – אחרי שהן מוכנות, חובה לחכות כמה דקות כדי שהן יתקררו לפני שאתם אוכלים אותן. יודעת שזה קשה, אבל הטעם שווה את ההמתנה הקלה.
מרכיבים 10 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-38 דק׳ | קלוריות 117 | כמות מנות 30 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגיות
-
300 גרם קמח לבן
-
1 שקית אבקת אפייה
-
2 כפות שמנת לבישול 15%
-
150 גרם גבינת פרמזןמגוררת
-
100 גרם גבינת קשקבלאו גבינת אמנטל / גאודה / צהובה, מגוררת
-
200 גרם חמאהבטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- לשים בקערה את כל מרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב להימנע מלישת יתר).
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לצורת נחש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות או למקפיא ל-40 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית 3D לאפייה מושלמת בו זמנית ב-3 מפלסים.
- לאחר הקירור, מברישים את נחש הבצק בביצה, מצפים בקצח ושומשום וחותכים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
- מסדרים את העוגיות על רשת התנור מצופה בנייר אפייה ואופים 25 דקות או להזהבה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים ומגישים.
אופן הכנה
- לשים בקערה את כל מרכיבים עד שמתקבל בצק אחיד (חשוב להימנע מלישת יתר).
- מקמחים משטח עבודה ומגלגלים את הבצק לצורת נחש. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות או למקפיא ל-40 דקות.
- מחממים תנור ל-170 מעלות בתכנית 3D לאפייה מושלמת בו זמנית ב-3 מפלסים.
- לאחר הקירור, מברישים את נחש הבצק בביצה, מצפים בקצח ושומשום וחותכים לפרוסות בעובי חצי סנטימטר.
- מסדרים את העוגיות על רשת התנור מצופה בנייר אפייה ואופים 25 דקות או להזהבה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור, מצננים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אפשר להחליף לקמח שקדים?
האמת לא ניסיתי, יש מצב שייצא טעים, לא יודעת להגיד בוודאות
אמאלה זה מושלם הכנתי לבן זוג ובטעות אכלתי הכל לפני שהוא חזר הביתה מה עושים במצב כזה
חד משמעית מכינים עוד, תודה רבה, שחף
מתכון גרוע מתקבל בצק פירורי ובלתי ניתן לעבודה
היי עידית, אם הבצק פירורי אפשר להכניס לחצי שעה למקרר, כך יהיה יותר נוח לעבוד איתו