בורקס בולונז
מנה חגיגית ומרשימה לבורקס ממולא בבולונז. מכינים בולונז בקלילות, משדכים אותו לבצק עלים ומכניסים לתנור שאופה את כל הטוב הזה ליצירת אומנות קולינרית
מנה חגיגית ומרשימה לבורקס ממולא בבולונז. מכינים בולונז בקלילות, משדכים אותו לבצק עלים ומכניסים לתנור שאופה את כל הטוב הזה ליצירת אומנות קולינרית
- דניאל עמית
- 22K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.9 קק״ל 3689.6 קק״לפחמימות 10.7 גרם 64.5 גרםשומן 40.1 גרם 240.5 גרםנתרן 462.9 מ״ג 2777.4 מ״גחלבון 46.7 גרם 280.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרםשומן רווי 11.4 גרם 68.6 גרםכולסטרול 193.9 מ״ג 1163.2 מ״גסידן 46.0 מ״ג 275.7 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.3 מ״גאשלגן 552.0 מ״ג 3311.7 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 67.1 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות615
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.9 קק״ל 3689.6 קק״לפחמימות 10.7 גרם 64.5 גרםשומן 40.1 גרם 240.5 גרםנתרן 462.9 מ״ג 2777.4 מ״גחלבון 46.7 גרם 280.4 גרםסיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרםשומן רווי 11.4 גרם 68.6 גרםכולסטרול 193.9 מ״ג 1163.2 מ״גסידן 46.0 מ״ג 275.7 מ״גברזל 5.6 מ״ג 33.3 מ״גאשלגן 552.0 מ״ג 3311.7 מ״גאבץ 11.2 מ״ג 67.1 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 615 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
לרוטב העגבניות
-
4 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוניקצוץ
-
5 שיני שוםחתוכות לפרוסות
-
1 בקבוק פאסאטה עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
1 כפית שטוחה מלח דקאו לפי הטעם
-
1/4 כפית פלפל שחור טחון
לבשר
-
3 כפות שמן זית
-
1 ק"ג בשר בקר טחוןטרי
-
1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
-
לפי הטעם
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
לבורקס
-
1 חבילה בצק עליםמופשר
-
1 ביצה Mטרופה
-
2 כפות שומשום
-
1 כף שומשום שחור
אופן הכנה
- מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות
- מוסיפים את השום ואת רוטב העגבניות מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והתימין. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מכינים את הבשר: במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבשר הטחון (מפוררים היטב בעזרת כף ומבשלים עד שמשנה את צבעו).
- מתבלים את הבשר בפלפל, מלח ופטרוזיליה. מערבבים.
- מעבירים את הבשר לסיר עם רוטב העגבניות, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות (אם יש נוזלים בסיר לקראת סוף הבישול, אפשר לפתוח את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות).
- מעבירים את הבולונז המוכן לקערה ומקררים היטב לפני הכנת הבורקסים (חשוב שלא יהיו נוזלים בבולונז).
- מכינים את הבורקס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מפזרים את הבולונז על הבצק בשכבה אחידה ומגלגלים את הבצק לצינור (לא הדוק מדי כדי שהרוטב לא “יברח”).
- את הצינור מגלגלים לצורת שבלול ומניחים על תבנית האפייה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד הזהבה יפה של הבצק.
אופן הכנה
- מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות
- מוסיפים את השום ואת רוטב העגבניות מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
- מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והתימין. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
- מכינים את הבשר: במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבשר הטחון (מפוררים היטב בעזרת כף ומבשלים עד שמשנה את צבעו).
- מתבלים את הבשר בפלפל, מלח ופטרוזיליה. מערבבים.
- מעבירים את הבשר לסיר עם רוטב העגבניות, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות (אם יש נוזלים בסיר לקראת סוף הבישול, אפשר לפתוח את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות).
- מעבירים את הבולונז המוכן לקערה ומקררים היטב לפני הכנת הבורקסים (חשוב שלא יהיו נוזלים בבולונז).
- מכינים את הבורקס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
- פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מפזרים את הבולונז על הבצק בשכבה אחידה ומגלגלים את הבצק לצינור (לא הדוק מדי כדי שהרוטב לא “יברח”).
- את הצינור מגלגלים לצורת שבלול ומניחים על תבנית האפייה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
- מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד הזהבה יפה של הבצק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובה (1)
היי, עם בצק פילו הרבה יותר טעים וקרנצ’י…המלצה בלבד.