רקע בוש

בורקס בולונז

מנה חגיגית ומרשימה לבורקס ממולא בבולונז. מכינים בולונז בקלילות, משדכים אותו לבצק עלים ומכניסים לתנור שאופה את כל הטוב הזה ליצירת אומנות קולינרית
מנה חגיגית ומרשימה לבורקס ממולא בבולונז. מכינים בולונז בקלילות, משדכים אותו לבצק עלים ומכניסים לתנור שאופה את כל הטוב הזה ליצירת אומנות קולינרית
  • דניאל עמית
  • 22K צפיות
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    615
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.9 קק״ל 3689.6 קק״ל
    פחמימות 10.7 גרם 64.5 גרם
    שומן 40.1 גרם 240.5 גרם
    נתרן 462.9 מ״ג 2777.4 מ״ג
    חלבון 46.7 גרם 280.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 68.6 גרם
    כולסטרול 193.9 מ״ג 1163.2 מ״ג
    סידן 46.0 מ״ג 275.7 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 552.0 מ״ג 3311.7 מ״ג
    אבץ 11.2 מ״ג 67.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    615
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.9 קק״ל 3689.6 קק״ל
    פחמימות 10.7 גרם 64.5 גרם
    שומן 40.1 גרם 240.5 גרם
    נתרן 462.9 מ״ג 2777.4 מ״ג
    חלבון 46.7 גרם 280.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 6.4 גרם
    שומן רווי 11.4 גרם 68.6 גרם
    כולסטרול 193.9 מ״ג 1163.2 מ״ג
    סידן 46.0 מ״ג 275.7 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 552.0 מ״ג 3311.7 מ״ג
    אבץ 11.2 מ״ג 67.1 מ״ג
    סגור
אוכל שילדים אוהבים
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

לרוטב העגבניות

לבשר

לבורקס


אופן הכנה

  1. מכינים את רוטב העגבניות: מחממים בסיר את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שקיפות
  2. מוסיפים את השום ואת רוטב העגבניות מערבבים ומבשלים כ-2 דקות.
  3. מוסיפים את המים, המלח, הפלפל והתימין. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול לפי טעמכם.
  4. מכינים את הבשר: במחבת נפרדת מחממים את השמן ומטגנים את הבשר הטחון (מפוררים היטב בעזרת כף ומבשלים עד שמשנה את צבעו).
  5. מתבלים את הבשר בפלפל, מלח ופטרוזיליה. מערבבים.
  6. מעבירים את הבשר לסיר עם רוטב העגבניות, מערבבים היטב, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-40 דקות (אם יש נוזלים בסיר לקראת סוף הבישול, אפשר לפתוח את המכסה ולתת לנוזלים להתאדות).
  7. מעבירים את הבולונז המוכן לקערה ומקררים היטב לפני הכנת הבורקסים (חשוב שלא יהיו נוזלים בבולונז).
  8. מכינים את הבורקס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  9. פותחים את בצק העלים על משטח העבודה, מפזרים את הבולונז על הבצק בשכבה אחידה ומגלגלים את הבצק לצינור (לא הדוק מדי כדי שהרוטב לא “יברח”).
  10. את הצינור מגלגלים לצורת שבלול ומניחים על תבנית האפייה. מברישים בביצה ומפזרים את השומשום.
  11. מכניסים לתנור ואופים 30-40 דקות עד הזהבה יפה של הבצק.

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובה (1)

    Avatar

      Avatar
      שולמית

      היי, עם בצק פילו הרבה יותר טעים וקרנצ’י…המלצה בלבד.

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody