שבלול פילו עם גבינות וחצילים

ברלה ברלה צא החוצה! מה יש לנו פה? האמת, יצא טעים קיצון! שבלול פילו עם גבינות וחצילים. אין מצב שזאת לא ה-מנה בשולחן החג שלי. היא יצאה כ"כ טעימה, קלה ויפה שטסתי עליה. אתם יכולים לעשות איזה מילוי שבא לכם במקום החציל- תרד או פטריות, אבל בתכל'ס לא כדאי לכם
ברלה ברלה צא החוצה! מה יש לנו פה? האמת, יצא טעים קיצון! שבלול פילו עם גבינות וחצילים. אין מצב שזאת לא ה-מנה בשולחן החג שלי. היא יצאה כ"כ טעימה, קלה ויפה שטסתי עליה. אתם יכולים לעשות איזה מילוי שבא לכם במקום החציל- תרד או פטריות, אבל בתכל'ס לא כדאי לכם
  • דניאל עמית
  • 16K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3657
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3656.5 קק״ל 3656.5 קק״ל
    פחמימות 237.6 גרם 237.6 גרם
    שומן 301.6 גרם 301.6 גרם
    נתרן 8446.9 מ״ג 8446.9 מ״ג
    חלבון 210.4 גרם 210.4 גרם
    סיבים תזונתיים 65.6 גרם 65.6 גרם
    שומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרם
    כולסטרול 602.3 מ״ג 602.3 מ״ג
    סידן 1911.0 מ״ג 1911.0 מ״ג
    ברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״ג
    אשלגן 1361.5 מ״ג 1361.5 מ״ג
    אבץ 1452.8 מ״ג 1452.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    3657
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 3656.5 קק״ל 3656.5 קק״ל
    פחמימות 237.6 גרם 237.6 גרם
    שומן 301.6 גרם 301.6 גרם
    נתרן 8446.9 מ״ג 8446.9 מ״ג
    חלבון 210.4 גרם 210.4 גרם
    סיבים תזונתיים 65.6 גרם 65.6 גרם
    שומן רווי 164.2 גרם 164.2 גרם
    כולסטרול 602.3 מ״ג 602.3 מ״ג
    סידן 1911.0 מ״ג 1911.0 מ״ג
    ברזל 63.2 מ״ג 63.2 מ״ג
    אשלגן 1361.5 מ״ג 1361.5 מ״ג
    אבץ 1452.8 מ״ג 1452.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית גבינות

בצק פילו

קישוט


אופן הכנה

1. מכינים את החציל: חוצים את החציל לשניים, מתבלים בשמן זית ומלח ואופים בתנור עד ריכוך.

2. בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים בקערה את גבינת הקשקבל, הגבינה הבולגרית, הגבינה הלבנה, הביצה, המלח והפלפל.

3. כשהחציל מוכן, מצננים, קולפים, קוצצים, מוסיפים אותו למלית של הגבינות ומערבבים היטב.

4. על גבי הפילו (משתמשים ב-2 דפים בכל גלגול- שחשוב להבריש אותם בשמן זית או חמאה מומסת) מסדרים שורה בקצה ומגלגלים לצורת נחש.

5. מסדרים בתבנית אפייה עגולה לתנור או על גבי נייר אפייה לצורת שבלול גדול.

6. מזלפים את שמן הזית ומפזרים את השומשום מעל המאפה.

7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות, במשך כ-20-30 דקות, עד שהמאפה משחים.

8. בתור אחת שתפרה את השבלול לבד אני מאחלת לכם בהצלחה. בתאבון!

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      ענבל רייטן

      דניאל אפשר לוותר על החציל?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אפשר, כדאי אולי להחליף בפלפלים קלויים

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody