
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״לפחמימות 98.0 גרם 392.1 גרםשומן 10.9 גרם 43.6 גרםנתרן 198.7 מ״ג 795.0 מ״גחלבון 22.5 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרםכולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״גסידן 158.0 מ״ג 632.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 271.4 מ״ג 1085.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות580
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״לפחמימות 98.0 גרם 392.1 גרםשומן 10.9 גרם 43.6 גרםנתרן 198.7 מ״ג 795.0 מ״גחלבון 22.5 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרםכולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״גסידן 158.0 מ״ג 632.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 271.4 מ״ג 1085.4 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 580 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
25 גרם חמאה
-
5 פטריות פורטובלו בינוניותפרוסות
-
5 פטריות שמפיניון בינוניותפרוסות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חבילה פתיתיםסוג אורז
-
1/2 ליטר מים רותחיםאו לפי הצורך
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת לבישול 10%
-
3/4כוס או 70 גרם גבינת פרמזןאו גרנה פדנו או מוצרלה מגוררת
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
להגשה
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת

אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד מעל קו הפתיתים ומערבבים כל הזמן. כשהמים מתאדים מוסיפים כל פעם עוד קצת מים (כרבע כוס) וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והפתיתים רכים (אך לא מדי).
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים עד שהשמנת נטעמת בפתיתים והנוזלים מתאדים.
אי אפשר בלי עוד קצת פרמזן. צילום: ספיר קוסה
אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד מעל קו הפתיתים ומערבבים כל הזמן. כשהמים מתאדים מוסיפים כל פעם עוד קצת מים (כרבע כוס) וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והפתיתים רכים (אך לא מדי).
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים עד שהשמנת נטעמת בפתיתים והנוזלים מתאדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אפשר להשתמש גם בפתיתים רגילים?
כן, אפשר להשתמש בכל סוג פתיתים שאוהבים.
מבשלים בסיר פתוח או סגור? והאם זה משנה איזה סוג פתיתים משתמשים? 🙂
סיר פתוח, פתיתים סוג אורז.
אפשר להחליף את הפתיתים באורז? ואם כן אז מבושל כבר?
היי, הכנת ריזוטו מאורז הוא שונה מהכנה של ריזוטו פתיתים.
יש לקנות אורז מיוחד המיוחד לריזוטו, להוסיף נוזלים לאט לאט – הבישול עשוי להיות ארוך יותר ותלוי בהרבה משתנים.
המתכון כאן הוא לריזוטו מפתיתים ולא היינו ממליצים לשנות לאורז.
בהצלחה!