ריזוטו פתיתים

זה נשמע הזוי אבל זה כל כך טעים! ריזוטו מפתיתים, עם פטריות, חמאה, שמנת וגבינות. אין סיכוי שזה יצא לא טעים. רק צריך קצת סבלנות לערבב
זה נשמע הזוי אבל זה כל כך טעים! ריזוטו מפתיתים, עם פטריות, חמאה, שמנת וגבינות. אין סיכוי שזה יצא לא טעים. רק צריך קצת סבלנות לערבב
  • דניאל עמית
  • 14K צפיות
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    580
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״ל
    פחמימות 98.0 גרם 392.1 גרם
    שומן 10.9 גרם 43.6 גרם
    נתרן 193.7 מ״ג 775.0 מ״ג
    חלבון 22.5 גרם 89.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרם
    כולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״ג
    סידן 167.5 מ״ג 670.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 292.4 מ״ג 1169.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    11
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 25 דק׳
  • קלוריות
    580
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״ל
    פחמימות 98.0 גרם 392.1 גרם
    שומן 10.9 גרם 43.6 גרם
    נתרן 193.7 מ״ג 775.0 מ״ג
    חלבון 22.5 גרם 89.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.0 גרם 4.0 גרם
    שומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרם
    כולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״ג
    סידן 167.5 מ״ג 670.1 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״ג
    אשלגן 292.4 מ״ג 1169.6 מ״ג
    אבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

להגשה


אופן הכנה

  1. ממיסים בסיר את החמאה.
  2. מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
  5. מוסיפים מים רותחים עד מעל קו הפתיתים ומערבבים כל הזמן. כשהמים מתאדים מוסיפים כל פעם עוד קצת מים (כרבע כוס) וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והפתיתים רכים (אך לא מדי).
  6. מוסיפים את השמנת המתוקה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים עד שהשמנת נטעמת בפתיתים והנוזלים מתאדים.

    ריזוטו-פתיתים. צילום: ספיר קוסה
    אי אפשר בלי עוד קצת פרמזן. צילום: ספיר קוסה

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    מאי

    מבשלים בסיר פתוח או סגור? והאם זה משנה איזה סוג פתיתים משתמשים? 🙂

      Avatar
      Foody team

      סיר פתוח, פתיתים סוג אורז.

    Avatar
    hadar erez

    אפשר להחליף את הפתיתים באורז? ואם כן אז מבושל כבר?

      Avatar
      Foody team

      היי, הכנת ריזוטו מאורז הוא שונה מהכנה של ריזוטו פתיתים.
      יש לקנות אורז מיוחד המיוחד לריזוטו, להוסיף נוזלים לאט לאט – הבישול עשוי להיות ארוך יותר ותלוי בהרבה משתנים.
      המתכון כאן הוא לריזוטו מפתיתים ולא היינו ממליצים לשנות לאורז.
      בהצלחה!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody