
קציצות ברוטב של דודה דליה
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
- דניאל עמית
- 21K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.9 קק״ל 6097.2 קק״לפחמימות 5.7 גרם 143.0 גרםשומן 20.7 גרם 517.3 גרםנתרן 293.5 מ״ג 7338.6 מ״גחלבון 8.2 גרם 206.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 21.0 גרםשומן רווי 5.1 גרם 127.7 גרםכולסטרול 48.3 מ״ג 1206.4 מ״גסידן 19.1 מ״ג 476.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 33.2 מ״גאשלגן 219.5 מ״ג 5488.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 42.8 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות244
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 243.9 קק״ל 6097.2 קק״לפחמימות 5.7 גרם 143.0 גרםשומן 20.7 גרם 517.3 גרםנתרן 293.5 מ״ג 7338.6 מ״גחלבון 8.2 גרם 206.1 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 21.0 גרםשומן רווי 5.1 גרם 127.7 גרםכולסטרול 48.3 מ״ג 1206.4 מ״גסידן 19.1 מ״ג 476.7 מ״גברזל 1.3 מ״ג 33.2 מ״גאשלגן 219.5 מ״ג 5488.6 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 42.8 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 244 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים


לקציצות
-
1 ק"ג צלעות בקרטחון (נתח מספר 2)
-
1 בצל גדולמגורר
-
1 תפוח אדמה בינונימגורר
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
2 ביצים M
-
1/2 כוס פירורי לחם
-
1 1/2 כפיות מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור טחוןאו כמה שאוהבים
-
1/2 כפית בהרט
-
1 כוס שמן קנולהלטיגון (או לפי הצורך)
לרוטב
-
4 כפות שמן קנולה
-
1 קופסה רסק עגבניותקופסה קטנה
-
1 כף סוכר לבן
-
1/2 כפית מלח דק
-
לפי הטעם
-
3 כוסות מיםאו לפי הצורך
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה

אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבהרט עד איחוד.
- יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שמשחימות מעט.
- מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את השמן, רסק העגבניות, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כדקה ומוסיפים מים.
- מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומוודאים שהרוטב מכסה אותן (אם צריך מוסיפים עוד מים).
- מנמיכים את הלהבה (כך שתהיה רתיחה עדינה) ומבשלים כ-45 דקות.
הסיר המושלם. צילום: ספיר קוסה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבהרט עד איחוד.
- יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים).
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שמשחימות מעט.
- מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את השמן, רסק העגבניות, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כדקה ומוסיפים מים.
- מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הקציצות ומוודאים שהרוטב מכסה אותן (אם צריך מוסיפים עוד מים).
- מנמיכים את הלהבה (כך שתהיה רתיחה עדינה) ומבשלים כ-45 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
הקלוריות שרשומות זה ל100 גרם?
הקלוריות הן למנה של קציצה ואפונה.
רשום אפונה יבשה ובתמונה זה נראה כמו אפונה סנפרוסט
תודה על ההערה, המתכון תוקן, אכן מדובר על אפונה ירוקה מוקפאת.
איזה תבלין אפשר במקום בהרט?
לא לוותר על בהרט בתיבול של קציצות, זאת תערובת תבלינים נפלאה שמעניקה לקציצות טעם משגע.