קציצות ברוטב של דודה דליה

הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
  • דניאל עמית
  • 7K צפיות
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    239
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 239.0 קק״ל 5973.8 קק״ל
    פחמימות 4.6 גרם 116.0 גרם
    שומן 20.8 גרם 520.0 גרם
    נתרן 295.5 מ״ג 7387.8 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 205.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 1290.8 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 484.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 219.3 מ״ג 5481.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 43.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    239
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 239.0 קק״ל 5973.8 קק״ל
    פחמימות 4.6 גרם 116.0 גרם
    שומן 20.8 גרם 520.0 גרם
    נתרן 295.5 מ״ג 7387.8 מ״ג
    חלבון 8.2 גרם 205.3 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 19.1 גרם
    שומן רווי 5.1 גרם 128.3 גרם
    כולסטרול 51.6 מ״ג 1290.8 מ״ג
    סידן 19.4 מ״ג 484.2 מ״ג
    ברזל 1.3 מ״ג 33.3 מ״ג
    אשלגן 219.3 מ״ג 5481.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 43.3 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לקציצות

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את הבשר, הבצל, תפוח האדמה, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם, המלח, הפלפל והבהרט עד איחוד.
  2. יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים).
  3. מחממים שמן במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד שמשחימות מעט.
  4. מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את השמן, רסק העגבניות, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כדקה ומוסיפים מים.
  5. מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את הקציצות ומוודאים שהרוטב מכסה אותן (אם צריך מוסיפים עוד מים).
  7. מנמיכים את הלהבה (כך שתהיה רתיחה עדינה) ומבשלים כ-45 דקות.

    סיר של מאמות. קציצות עם אפונה. צילום: ספיר קוסה
    הסיר המושלם. צילום: ספיר קוסה

מתכונים נוספים שכדאי להכיר
קציצות ברוטב של דודה דליה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody