קציצות ברוטב של דודה דליה

הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
  • דניאל עמית
  • 100K צפיות
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    169
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 168.9 קק״ל 4222.6 קק״ל
    פחמימות 4.4 גרם 110.9 גרם
    שומן 13.3 גרם 332.4 גרם
    נתרן 334.4 מ״ג 8359.6 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 181.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 117.0 גרם
    כולסטרול 28.0 מ״ג 700.0 מ״ג
    סידן 9.5 מ״ג 236.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 184.2 מ״ג 4605.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 39.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-25 דק׳
  • קלוריות
    169
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 168.9 קק״ל 4222.6 קק״ל
    פחמימות 4.4 גרם 110.9 גרם
    שומן 13.3 גרם 332.4 גרם
    נתרן 334.4 מ״ג 8359.6 מ״ג
    חלבון 7.3 גרם 181.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרם
    שומן רווי 4.7 גרם 117.0 גרם
    כולסטרול 28.0 מ״ג 700.0 מ״ג
    סידן 9.5 מ״ג 236.8 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 23.9 מ״ג
    אשלגן 184.2 מ״ג 4605.3 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 39.8 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד איחוד. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
  2. יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים), מניחים את הקציצות על נייר אפייה בתבנית תנור, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10-15 דקות.
  3. מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את שמן הזית, רסק העגבניות המרוכז, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כשתי דקות ומוסיפים מים (2-3 כוסות). נותנים לרוטב להתבשל עד הקציצות מוכנות בתנור.
  4. מכניסים את הקציצות לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה עם מכסה.
  5. מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה. מבשלים למשך 10-15 דקות ומגישים.

    סיר של מאמות. קציצות עם אפונה. צילום: ספיר קוסה
    הסיר המושלם. צילום: ספיר קוסה

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (18)

    Avatar

      Avatar
      דבי

      שלום וברכה! תפוח האדמה מגורר דק ? מתאים מרוסק? מה שונה הקורנפלור מפירורי לחם? תודה!

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody