
פסטה שמתבשלת ברוטב של עצמה
פסטה ממכרת ברוטב עגבניות ושמנת שמכינים בסיר אחד! לפני שאתם מתעצבנים מאיך שמכינים אותה וחושבים על מה שהאיטלקים היו אומרים על זה, פשוט תנסו...
פסטה ממכרת ברוטב עגבניות ושמנת שמכינים בסיר אחד! לפני שאתם מתעצבנים מאיך שמכינים אותה וחושבים על מה שהאיטלקים היו אומרים על זה, פשוט תנסו...
- דניאל עמית
- 304K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.5 קק״ל 2126.1 קק״לפחמימות 102.1 גרם 408.2 גרםשומן 6.7 גרם 26.8 גרםנתרן 496.4 מ״ג 1985.5 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 12.0 מ״ג 48.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 296.5 מ״ג 1186.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
-
מרכיבים9
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות532
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 531.5 קק״ל 2126.1 קק״לפחמימות 102.1 גרם 408.2 גרםשומן 6.7 גרם 26.8 גרםנתרן 496.4 מ״ג 1985.5 מ״גחלבון 16.3 גרם 65.0 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 2.5 גרםשומן רווי 3.2 גרם 12.8 גרםכולסטרול 13.4 מ״ג 53.8 מ״גסידן 12.0 מ״ג 48.0 מ״גברזל 0.9 מ״ג 3.5 מ״גאשלגן 296.5 מ״ג 1186.0 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.0 מ״גסגור
מרכיבים 9 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 532 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
25 גרם חמאה
-
4 שיני שוםכתושות
-
1 חבילה פסטה קצרהרצוי קונכיות קטנות
-
לפי הצורך
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
100גרם או 1 קופסה רסק עגבניות
-
1 מיכל שמנת לבישול 15%
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבשאו צ'ילי טרי פרוס או בכלל לא
-
1/2 כוס גבינת פרמזןמגוררת

אופן הכנה
- על הכיריים ממיסים בסיר גדול את החמאה.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) לסיר ומוזגים מים רק עד קו הפסטה.
- מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- כשהמים התאדו מעט מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומצמצמים מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- מוסיפים את הצ’ילי, פרמז’ן בין לבין, מערבבים ומחכים שהרוטב יצטמצם ושהפסטה תתבשל אבל לא תהיה רכה מדי.
בכבודה ובעצמה! צילום: ספיר קוסה
אופן הכנה
- על הכיריים ממיסים בסיר גדול את החמאה.
- מוסיפים את השום ומטגנים קלות (הזהרו שהשום לא יישרף).
- מוסיפים את הפסטה (לא מבושלת) לסיר ומוזגים מים רק עד קו הפסטה.
- מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה.
- כשהמים התאדו מעט מוסיפים את רסק העגבניות, מערבבים ומצמצמים מעט.
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים.
- מוסיפים את הצ’ילי, פרמז’ן בין לבין, מערבבים ומחכים שהרוטב יצטמצם ושהפסטה תתבשל אבל לא תהיה רכה מדי.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (77)
אפשר להכין גם עם רביולי?
היי יהב, אפשר, רק לשים לב לזמני ההכנה השונים 🙂
אבל המים לא פשוט מתאדים עדיין יש מים ועלייהם שמים את הרוטב וששופכים את המים יוצא גם הרוטב לא?
לאחר שהמים מתאדים, מוסיפים את הרוטב ונותנים למים להצטמצם. זה לוקח קצת זמן, אבל זה יקרה. ניתן לעזור בערבוב כל כמה דקות. בהצלחה!