ניוקי ברוטב עגבניות שרי

מתכון מושלם לניוקי אווריריים ונימוחים שמכינים מתפוחי אדמה, וזה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע. נסו את המתכון הזה לניוקי ברוטב עגבניות שרי ולא תתאכזבו
מתכון מושלם לניוקי אווריריים ונימוחים שמכינים מתפוחי אדמה, וזה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע. נסו את המתכון הזה לניוקי ברוטב עגבניות שרי ולא תתאכזבו
  • דניאל עמית
  • 49K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1043
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1043.2 קק״ל 2086.3 קק״ל
    פחמימות 152.8 גרם 305.6 גרם
    שומן 34.5 גרם 69.0 גרם
    נתרן 30612.3 מ״ג 61224.6 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 52.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 163.7 מ״ג 327.5 מ״ג
    סידן 126.0 מ״ג 251.9 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 350.4 מ״ג 700.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעתיים
  • קלוריות
    1043
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 1043.2 קק״ל 2086.3 קק״ל
    פחמימות 152.8 גרם 305.6 גרם
    שומן 34.5 גרם 69.0 גרם
    נתרן 30612.3 מ״ג 61224.6 מ״ג
    חלבון 26.3 גרם 52.5 גרם
    סיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרם
    שומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרם
    כולסטרול 163.7 מ״ג 327.5 מ״ג
    סידן 126.0 מ״ג 251.9 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״ג
    אשלגן 350.4 מ״ג 700.8 מ״ג
    אבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

לניוקי

לרוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את הניוקי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  2. מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית על המלח.

    ניוקי עננים. צילום: ספיר קוסה
    תפוחי האדמה מתפנקים על מצע של מלח גס. צילום: ספיר קוסה

  3. מכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
  4. מקררים מעט את תפוחי האדמה, מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים (כמו לפירה).
  5. מוסיפים לתפוחי האדמה את הפרמז’ן, המלח והביצה ומערבבים.

    ניוקי עננים. צילום: ספיר קוסה
    מוסיפים ביצה לתפוחי האדמה. צילום: ספיר קוסה

  6. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים תוך כדי עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
  7. חותכים את הבצק ל-4 חלקים ומכל חלק יוצרים “נחש” ברוחב של כ-1.5 ס”מ.
  8. את הנחש פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ (תלוי בגודל הניוקי שאתם רוצים) .

    ניוקי עננים. צילום: ספיר קוסה
    השלב הזה שמרגישים כבר את הטעם של הניוקי בפה… צילום: ספיר קוסה

  9. מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים למים הרותחים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים (זה קורה די מהר).
  10. מסננים את הניוקי המוכנים מהמים בעזרת כף מחוררת.
  11. מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את השמן עם החמאה (מערבבים קצת ומחכים שהחמאה תימס).
  12. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.
  13. מוסיפים את המרווה והמלח ומערבבים.
  14. מוסיפים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד כ-2 דקות.
  15. מעבירים לצלחות ההגשה ומקשטים בעלי בזיליקום וגבינת פטה.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (0)

    Avatar

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody