מג’דרה

מג'דרה בסגנון חלבי (סורי) אמיתי שהופך למעדן בזכות כמויות הבצל המקורמל שמוסיפים לאורז ולעדשים. מגישים עם יוגורט מרענן ומקבלים ביס שגעות
מג'דרה בסגנון חלבי (סורי) אמיתי שהופך למעדן בזכות כמויות הבצל המקורמל שמוסיפים לאורז ולעדשים. מגישים עם יוגורט מרענן ומקבלים ביס שגעות
  • דניאל עמית
  • 5K צפיות
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.1 קק״ל 3070.6 קק״ל
    פחמימות 89.2 גרם 446.0 גרם
    שומן 18.8 גרם 93.9 גרם
    נתרן 1883.6 מ״ג 9418.0 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 96.9 גרם
    סיבים תזונתיים 22.7 גרם 113.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 135.9 מ״ג 679.6 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 1144.6 מ״ג 5723.2 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    614
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 614.1 קק״ל 3070.6 קק״ל
    פחמימות 89.2 גרם 446.0 גרם
    שומן 18.8 גרם 93.9 גרם
    נתרן 1883.6 מ״ג 9418.0 מ״ג
    חלבון 19.4 גרם 96.9 גרם
    סיבים תזונתיים 22.7 גרם 113.5 גרם
    שומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 135.9 מ״ג 679.6 מ״ג
    ברזל 5.2 מ״ג 26.2 מ״ג
    אשלגן 1144.6 מ״ג 5723.2 מ״ג
    אבץ 1.6 מ״ג 8.1 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לבצל המקורמל

למג'דרה

ליוגורט נענע


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצל המטוגן: בסיר גדול או מחבת מחממים את השמן, מכניסים את רצועות/טבעות הבצל ומטגנים למשך זמן ארוך, עד שהבצל מקבל צבע זהוב כהה. מערבבים מדי פעם.
  2. מוסיפים את הסוכר ומערבבים (זה עוזר לקירמול הבצל) ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים ומצטמצם.
  3. מכינים את העדשים והאורז: בסיר נוסף מחממים שמן זית ומוסיפים את העדשים, המלח והמים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהעדשים מתרככות (לא לגמרי).
  4. מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים כך שיכסו את האורז בכ-1 ס”מ, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה קטנה למשך 25-30 דקות.
  5. משאירים את הסיר מכוסה, מכבים את האש וממתינים 5 דקות מבלי לפתוח את מכסה הסיר.
  6. מערבבים בזהירות את האורז (פותחים אותו) עם מזלג ומוסיפים מעל את הבצל המטוגן.
  7. מכינים את היוגורט להגשה: מערבבים את היוגורט עם הלימון, המלח והנענע ומגישים יחד עם המג’דרה.
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
מג’דרה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody