-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4306.7 קק״ל 4306.7 קק״לפחמימות 138.5 גרם 138.5 גרםשומן 327.2 גרם 327.2 גרםנתרן 3955.9 מ״ג 3955.9 מ״גחלבון 296.9 גרם 296.9 גרםסיבים תזונתיים 58.4 גרם 58.4 גרםשומן רווי 68.2 גרם 68.2 גרםכולסטרול 1163.2 מ״ג 1163.2 מ״גסידן 468.6 מ״ג 468.6 מ״גברזל 43.4 מ״ג 43.4 מ״גאשלגן 7602.3 מ״ג 7602.3 מ״גאבץ 77.6 מ״ג 77.6 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות4307
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4306.7 קק״ל 4306.7 קק״לפחמימות 138.5 גרם 138.5 גרםשומן 327.2 גרם 327.2 גרםנתרן 3955.9 מ״ג 3955.9 מ״גחלבון 296.9 גרם 296.9 גרםסיבים תזונתיים 58.4 גרם 58.4 גרםשומן רווי 68.2 גרם 68.2 גרםכולסטרול 1163.2 מ״ג 1163.2 מ״גסידן 468.6 מ״ג 468.6 מ״גברזל 43.4 מ״ג 43.4 מ״גאשלגן 7602.3 מ״ג 7602.3 מ״גאבץ 77.6 מ״ג 77.6 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 4307 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
בורקס בשר
-
4 חצילים בינוניים
-
3 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינוניים
-
1 כוס צנוברים
-
1 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 חבילה בצק עלים
-
1 כפית בהרט
-
1 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף סילאן
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את החצילים: חוצים אותם לרוחב, מפזרים מעט מלח, מזלפים בשמן זית ומכניסים לתנור עד שהחצילים מקבלים צבע. לאחר מכן בעזרת מזלג מוציאים את הליבה.
- מכינים את מלית הבשר: קוצצים את הבצל ומטגנים בקצת שמן זית. כשהבצל נהיה שקוף, מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים אותו ומבשלים עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם וכפית בהרט. מוסיפים את ליבת החצילים, מערבבים ומוסיפים כף סילאן. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ונותנים לזה קצת להתקרר.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים מעל שכבה של בצק עלים, מוסיפים את מילוי הבשר והחצילים וסוגרים בעוד שכבה של בצק עלים.
- מברישים בביצה, מוסיפים שומשום וקצח ומכניסים לתנור לבערך 25-30 דקות או עד שמקבל צבע זהוב ויפה. בתיאבון
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מכינים את החצילים: חוצים אותם לרוחב, מפזרים מעט מלח, מזלפים בשמן זית ומכניסים לתנור עד שהחצילים מקבלים צבע. לאחר מכן בעזרת מזלג מוציאים את הליבה.
- מכינים את מלית הבשר: קוצצים את הבצל ומטגנים בקצת שמן זית. כשהבצל נהיה שקוף, מוסיפים את הבשר ובעזרת כף עץ מפוררים אותו ומבשלים עד שהוא משנה את צבעו.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם וכפית בהרט. מוסיפים את ליבת החצילים, מערבבים ומוסיפים כף סילאן. מוסיפים את הצנוברים, מערבבים ונותנים לזה קצת להתקרר.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ושמים מעל שכבה של בצק עלים, מוסיפים את מילוי הבשר והחצילים וסוגרים בעוד שכבה של בצק עלים.
- מברישים בביצה, מוסיפים שומשום וקצח ומכניסים לתנור לבערך 25-30 דקות או עד שמקבל צבע זהוב ויפה. בתיאבון
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (4)
היי אפשר לוותר על החצילים?
היי לינור, החצילים הם מרכיב עיקרי ומוסיפים טעם רב, לכן לא מומלץ.
אפשר להחליף את בצק העלים בדפי אורז כדי שיהיה בלי גלוטן?
היי שי, ניתן להחליף לדפי אורז במילוי בשר.