-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 698.8 קק״ל 2795.1 קק״לפחמימות 93.1 גרם 372.5 גרםשומן 36.7 גרם 146.7 גרםנתרן 1652.5 מ״ג 6609.9 מ״גחלבון 51.4 גרם 205.8 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 64.8 גרםשומן רווי 20.6 גרם 82.4 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.5 מ״גסידן 43.1 מ״ג 172.6 מ״גברזל 16.9 מ״ג 67.4 מ״גאשלגן 375.8 מ״ג 1503.2 מ״גאבץ 21.2 מ״ג 84.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות699
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 698.8 קק״ל 2795.1 קק״לפחמימות 93.1 גרם 372.5 גרםשומן 36.7 גרם 146.7 גרםנתרן 1652.5 מ״ג 6609.9 מ״גחלבון 51.4 גרם 205.8 גרםסיבים תזונתיים 16.2 גרם 64.8 גרםשומן רווי 20.6 גרם 82.4 גרםכולסטרול 126.9 מ״ג 507.5 מ״גסידן 43.1 מ״ג 172.6 מ״גברזל 16.9 מ״ג 67.4 מ״גאשלגן 375.8 מ״ג 1503.2 מ״גאבץ 21.2 מ״ג 84.8 מ״גסגור
המנות שהן ארוחות שלמות הן המנות הכי כיפיות! בלי הרבה כלים וכאב ראש. קבלו מתכון מופלא של אורז עם בשר שמתאים לארוחת צהריים או ערב, או אפילו בשביל לקחת בקופסה ליום ארוך בעבודה – רק תוסיפו סלט קצוץ טרי ותהנו!
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 699 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
אורז עם בשר
-
2 כפות שמן זית
-
1 בצלקצוץ דק
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
2 כוסות אורז פרסי
-
1 כפית בהרט
-
1/2 כפית קינמון טחון
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפיות מלח דק
-
3 1/2 כוסות מים רותחים
הגשה
-
קצוצה
-
קלויים
אופן הכנה
- מטגנים בסיר את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב עם כף עץ ומבשלים עד לשינוי צבעו לצבע אפור.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים: הבהרט, הקינמון, הפלפל השחור והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות.
- מפזרים את הפטרוזיליה והשקדים, מזלפים את הטחינה ומגישים.
אופן הכנה
- מטגנים בסיר את הבצל בשמן הזית. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו היטב עם כף עץ ומבשלים עד לשינוי צבעו לצבע אפור.
- מוסיפים את האורז ומערבבים.
- מוסיפים את התבלינים: הבהרט, הקינמון, הפלפל השחור והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים, סוגרים את הסיר עם מכסה ומבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- מכבים את האש ומשאירים את הסיר סגור למשך 5 דקות נוספות.
- מפזרים את הפטרוזיליה והשקדים, מזלפים את הטחינה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
היי דניאל, הכנתי את המתכון ויצא יבש.
פשוט מטורף!!! לא צריך להוסיף
תודה רבה יוסף