כרוב ממולא לעצלנים: עוגת כרוב במילוי אורז ובשר
למי שהכי אוהב מלפוף (כרוב ממולא) בעולם אבל לא תמיד יש לו כח לעמוד לגלגל. קבלו את הפתרון המהיר העצלני והטעים ביותר לעוגת מלפוף במילוי אורז ובשר!
למי שהכי אוהב מלפוף (כרוב ממולא) בעולם אבל לא תמיד יש לו כח לעמוד לגלגל. קבלו את הפתרון המהיר העצלני והטעים ביותר לעוגת מלפוף במילוי אורז ובשר!
- דניאל עמית
- 35K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 424.4 קק״ל 3395.2 קק״לפחמימות 53.0 גרם 423.7 גרםשומן 11.9 גרם 95.4 גרםנתרן 286.1 מ״ג 2288.7 מ״גחלבון 23.1 גרם 184.8 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 57.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.3 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 162.7 מ״ג 1301.5 מ״גברזל 5.0 מ״ג 39.7 מ״גאשלגן 1006.5 מ״ג 8051.8 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 42.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות424
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 424.4 קק״ל 3395.2 קק״לפחמימות 53.0 גרם 423.7 גרםשומן 11.9 גרם 95.4 גרםנתרן 286.1 מ״ג 2288.7 מ״גחלבון 23.1 גרם 184.8 גרםסיבים תזונתיים 7.2 גרם 57.5 גרםשומן רווי 3.8 גרם 30.3 גרםכולסטרול 56.9 מ״ג 455.0 מ״גסידן 162.7 מ״ג 1301.5 מ״גברזל 5.0 מ״ג 39.7 מ״גאשלגן 1006.5 מ״ג 8051.8 מ״גאבץ 5.3 מ״ג 42.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 424 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
כרוב
-
1 כרוב לבן בינוני
מילוי
-
1 1/2 כפות שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
200 גרם רסק עגבניות
-
1 כף סילאן
-
2 כוסות אורז לבןאיזה סוג שאוהבים
-
1 צרור פטרוזיליהקצוץ
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
-
1 כפית בהרט
-
4 כוסות מים
אופן הכנה
- מורידים לכרוב את הגזע ומבשלים במים רותחים במשך 20 דקות.
- מפרידים את העלים באמצעות מלקחיים.
- שמים בסיר נמוך ורחב מעט שמן זית ומסדרים שכבה של עלי כרוב בסיר.
- מכינים את הבשר: קוצצים בצל ומטגנים עם שמן זית במחבת, עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומפוררים עם כף עץ.
- מוסיפים למחבת את העגבניות , הסילאן, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה והבהרט.
- מכינים אורז: מחממים בסיר קטן שמן זית ומוסיפים את האורז ומטגנים מעט.
- מסדרים את הבשר מעל הכרוב ומעליו את האורז המטוגן.
- מניחים מעל עוד עלי כרוב שיכסו את המילוי, מהדקים, מזלפים מעט שמן זית ומבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים מים רותחים שיכסו מעט את הכרוב. שמים צלחת על הכרוב, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 50 דקות.
- פותחים את המכסה ומסירים את הצלחת ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה כדי שהכרוב ישחים בתחתית.
- הופכים את הסיר על צלחת גדולה גדולה מקוטר הסיר ומגישים.
אופן הכנה
- מורידים לכרוב את הגזע ומבשלים במים רותחים במשך 20 דקות.
- מפרידים את העלים באמצעות מלקחיים.
- שמים בסיר נמוך ורחב מעט שמן זית ומסדרים שכבה של עלי כרוב בסיר.
- מכינים את הבשר: קוצצים בצל ומטגנים עם שמן זית במחבת, עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו ומפוררים עם כף עץ.
- מוסיפים למחבת את העגבניות , הסילאן, המלח, הפלפל, הפטרוזיליה והבהרט.
- מכינים אורז: מחממים בסיר קטן שמן זית ומוסיפים את האורז ומטגנים מעט.
- מסדרים את הבשר מעל הכרוב ומעליו את האורז המטוגן.
- מניחים מעל עוד עלי כרוב שיכסו את המילוי, מהדקים, מזלפים מעט שמן זית ומבשלים במשך 10 דקות על אש נמוכה.
- מוסיפים מים רותחים שיכסו מעט את הכרוב. שמים צלחת על הכרוב, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 50 דקות.
- פותחים את המכסה ומסירים את הצלחת ומבשלים 5 דקות נוספות על אש גבוהה כדי שהכרוב ישחים בתחתית.
- הופכים את הסיר על צלחת גדולה גדולה מקוטר הסיר ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (17)
האם אפשר להכין ללא אורז? רק עם בשר?
עדיף שלא, תצא קציצת בשר ענקית. אפשר להחליף בקינואה או בורגול
איזה רעיון פגז!
תודה רבה אביטל!