דגים חריפים לשבת
אין ארוחת שישי בלי סיר דגים חריפים לשבת וחלה טרייה בצד - תבשיל דגים עם פלפלים, שום ומלא עשבי תיבול, בטעמים משגעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
אין ארוחת שישי בלי סיר דגים חריפים לשבת וחלה טרייה בצד - תבשיל דגים עם פלפלים, שום ומלא עשבי תיבול, בטעמים משגעים שאי אפשר להפסיק לאכול!
- דניאל עמית
- 16K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.5 קק״ל 2612.9 קק״לפחמימות 210.7 גרם 1264.4 גרםשומן 216.0 גרם 1296.1 גרםנתרן 530.5 מ״ג 3183.3 מ״גחלבון 201.2 גרם 1206.9 גרםסיבים תזונתיים 203.7 גרם 1222.3 גרםשומן רווי 199.9 גרם 1199.1 גרםכולסטרול 198.6 מ״ג 1191.7 מ״גסידן 223.3 מ״ג 1339.7 מ״גברזל 199.7 מ״ג 1198.2 מ״גאשלגן 717.9 מ״ג 4307.6 מ״גאבץ 198.7 מ״ג 1192.3 מ״גסגור
-
מרכיבים17
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה
-
קלוריות436
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 435.5 קק״ל 2612.9 קק״לפחמימות 210.7 גרם 1264.4 גרםשומן 216.0 גרם 1296.1 גרםנתרן 530.5 מ״ג 3183.3 מ״גחלבון 201.2 גרם 1206.9 גרםסיבים תזונתיים 203.7 גרם 1222.3 גרםשומן רווי 199.9 גרם 1199.1 גרםכולסטרול 198.6 מ״ג 1191.7 מ״גסידן 223.3 מ״ג 1339.7 מ״גברזל 199.7 מ״ג 1198.2 מ״גאשלגן 717.9 מ״ג 4307.6 מ״גאבץ 198.7 מ״ג 1192.3 מ״גסגור
מרכיבים 17 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 436 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 דג לוקוס6 פילה דג טרי (לוקוס/מוסר/אחר)
-
1 לימוןחתוך לפרוסות
-
1/2 כוס שמן קנולהאו שמן זית
-
2 כפות פפריקה מתוקה
-
1 כפית פפריקה חריפהאופציונאלי
-
1 כף רסק עגבניות
-
1 כפית כורכום
-
1 כפית שטוחה כמון טחון
-
2 גזריםפרוסים לפרוסות דקות לאורך
-
4 פלפלים אדומים בינונייםמתוקים
-
חריף
-
2 עגבניות בינוניותפרוסות לעיגולים
-
1 צרור כוסברהקצוצה
-
13 שיני שום10 שלמות + 3 קצוצות
-
3/4 כוס מים
-
2 לימונים בינוניים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
אופן הכנה
- בקערה גדולה מניחים את הדגים עם מים ולימון למשך 2-3 דקות, שוטפים ומסננים.
- בקערה מערבבים את השמן ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והתבלינים ומניחים בצד.
- מניחים על הכיריים סיר רחב ושטוח (סוטאז’), מסדרים פרוסות גזר, פלפלים מעל, עגבניות מעל ואת שיני השום השלמות.
- מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, מסירים את המכסה ומסדרים מעל את הדגים.
- מפזרים מעל את הכוסברה, ומפזרים בין הדגים את שיני השום הקצוצות.
- מתבלים בחצי כפית מלח, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים במשך כ-10-15 דקות.
- יוצקים את השמן המתובל בעזרת כף, מנענעים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה את הדגים.
- מכסים את הסיר, מבשלים במשך 8 דקות, מוסיפים מיץ לימון ואת חצי כפית המלח שנותרה במידה ויש צורך, מנענעים את הסיר ומבשלים עוד כ-4-5 דקות.
- מכבים את האש, נותנים לתבשיל לנוח במשך 10 דקות לפחות ומגישים עם חלה טרייה!
אופן הכנה
- בקערה גדולה מניחים את הדגים עם מים ולימון למשך 2-3 דקות, שוטפים ומסננים.
- בקערה מערבבים את השמן ומוסיפים את הפפריקה, רסק העגבניות והתבלינים ומניחים בצד.
- מניחים על הכיריים סיר רחב ושטוח (סוטאז’), מסדרים פרוסות גזר, פלפלים מעל, עגבניות מעל ואת שיני השום השלמות.
- מכסים ומבשלים במשך 7-8 דקות, מסירים את המכסה ומסדרים מעל את הדגים.
- מפזרים מעל את הכוסברה, ומפזרים בין הדגים את שיני השום הקצוצות.
- מתבלים בחצי כפית מלח, יוצקים מים, מביאים לרתיחה, מנענעים מעט את הסיר, מכסים ומבשלים במשך כ-10-15 דקות.
- יוצקים את השמן המתובל בעזרת כף, מנענעים את הסיר ומוודאים שהרוטב מכסה את הדגים.
- מכסים את הסיר, מבשלים במשך 8 דקות, מוסיפים מיץ לימון ואת חצי כפית המלח שנותרה במידה ויש צורך, מנענעים את הסיר ומבשלים עוד כ-4-5 דקות.
- מכבים את האש, נותנים לתבשיל לנוח במשך 10 דקות לפחות ומגישים עם חלה טרייה!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)