-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.1 קק״ל 1896.3 קק״לפחמימות 55.7 גרם 222.9 גרםשומן 20.5 גרם 81.8 גרםנתרן 1119.9 מ״ג 4479.7 מ״גחלבון 16.7 גרם 67.0 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 117.0 מ״ג 468.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1080.0 מ״ג 4320.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 20 דק׳כולל 55 דק׳
-
קלוריות474
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 474.1 קק״ל 1896.3 קק״לפחמימות 55.7 גרם 222.9 גרםשומן 20.5 גרם 81.8 גרםנתרן 1119.9 מ״ג 4479.7 מ״גחלבון 16.7 גרם 67.0 גרםסיבים תזונתיים 8.4 גרם 33.5 גרםשומן רווי 3.5 גרם 13.9 גרםכולסטרול 147.7 מ״ג 590.8 מ״גסידן 117.0 מ״ג 468.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 1080.0 מ״ג 4320.0 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 6.2 מ״גסגור
מרכיבים 13 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 55 דק׳ | קלוריות 474 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
2 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםקטנות וכתושות
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
1 חופן בזיליקום
-
1/2 כפית מלח דק
טיגון
-
4 כפות שמן זית
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לארבעה חלקים ומכניסים למעבד המזון עם הלחם והפטרוזיליה ליצירת תערובת חלקה. מוציאים לקערה.
- חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומכניסים למעבד המזון לקיצוץ.
- מוסיפים לתערובת ומוסיפים גם ביצים טרופות, רבע כוס סולת ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לקירור ל-15 דקות.
- מגלגלים לכדורים בגודל פינג פונג וטובלים כל כדור בביצה טרופה ואז בקערה עם יתרת הסולת ליצירת ציפוי לקציצה.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת על כיריים שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש לדקה ומוסיפים את מחית העגבניות.
- מכניסים את עלי הבזיליקום ואחרי רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
- מכניסים בלנדר מוט ומרסקים את הרוטב למרקם חלק וקטיפתי. מתבלים וטועמים לתיקון.
- מחממים שמן זית לטיגון הקציצות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- מעבירים את הקציצות אל הרוטב ונותנים להם להתבשל יחד עוד 10 דקות על אש נמוכה.
אופן הכנה
- חותכים את הבצל לארבעה חלקים ומכניסים למעבד המזון עם הלחם והפטרוזיליה ליצירת תערובת חלקה. מוציאים לקערה.
- חותכים את הכרובית לחתיכות גסות ומכניסים למעבד המזון לקיצוץ.
- מוסיפים לתערובת ומוסיפים גם ביצים טרופות, רבע כוס סולת ומתבלים במלח ופלפל. מכניסים לקירור ל-15 דקות.
- מגלגלים לכדורים בגודל פינג פונג וטובלים כל כדור בביצה טרופה ואז בקערה עם יתרת הסולת ליצירת ציפוי לקציצה.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת על כיריים שמן זית, מוסיפים את השום הכתוש לדקה ומוסיפים את מחית העגבניות.
- מכניסים את עלי הבזיליקום ואחרי רתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה.
- מכניסים בלנדר מוט ומרסקים את הרוטב למרקם חלק וקטיפתי. מתבלים וטועמים לתיקון.
- מחממים שמן זית לטיגון הקציצות במחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה קלה.
- מעבירים את הקציצות אל הרוטב ונותנים להם להתבשל יחד עוד 10 דקות על אש נמוכה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
האם אפשר להחליף את הסולת בקוואקר?
לא.