מק אנד צ׳יז
אז נכון שזה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל זה כל כך טעים!!! מק אנד צ'יז עם רוטב סמיך שנמתח ועוטף ברכות את כל הפסטה המעולה שנחה לכם בצלחת
אז נכון שזה לא הדבר הכי בריא בעולם, אבל זה כל כך טעים!!! מק אנד צ'יז עם רוטב סמיך שנמתח ועוטף ברכות את כל הפסטה המעולה שנחה לכם בצלחת
- דניאל עמית
- 108K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1698.7 קק״ל 3397.3 קק״לפחמימות 240.9 גרם 481.7 גרםשומן 51.7 גרם 103.5 גרםנתרן 1405.4 מ״ג 2810.8 מ״גחלבון 74.0 גרם 147.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.9 גרםשומן רווי 30.3 גרם 60.6 גרםכולסטרול 143.2 מ״ג 286.3 מ״גסידן 903.9 מ״ג 1807.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 742.6 מ״ג 1485.2 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 8.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות1699
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1698.7 קק״ל 3397.3 קק״לפחמימות 240.9 גרם 481.7 גרםשומן 51.7 גרם 103.5 גרםנתרן 1405.4 מ״ג 2810.8 מ״גחלבון 74.0 גרם 147.9 גרםסיבים תזונתיים 1.0 גרם 1.9 גרםשומן רווי 30.3 גרם 60.6 גרםכולסטרול 143.2 מ״ג 286.3 מ״גסידן 903.9 מ״ג 1807.8 מ״גברזל 0.6 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 742.6 מ״ג 1485.2 מ״גאבץ 4.4 מ״ג 8.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 1699 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה קצרה
-
50 גרם חמאה
-
2 שיני שוםכתוש
-
4 כפות קמח לבן
-
4 כוסות חלב 3%
-
1 כוס גבינת קשקבלמעורבבת עם פרמזן וגאודה או תערובת "קוואטרו פרומאג'י"
-
1/2 כפית מלח דק
-
2 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את השום והקמח ומערבבים.
- מוסיפים את החלב לסירוגין ומערבבים ללא הפסקה (כל פעם כחצי כוס חלב ומערבבים עד שמסמיך מעט) ממשיכים כך עם כל כמות החלב במשך כמה דקות רצופות עד שהרוטב כולו מסמיך.
- כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שכל הגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.
- מסננים את הפסטה מהמים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
- ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את השום והקמח ומערבבים.
- מוסיפים את החלב לסירוגין ומערבבים ללא הפסקה (כל פעם כחצי כוס חלב ומערבבים עד שמסמיך מעט) ממשיכים כך עם כל כמות החלב במשך כמה דקות רצופות עד שהרוטב כולו מסמיך.
- כשהרוטב מסמיך מוסיפים את הגבינות ומערבבים עד שכל הגבינה נמסה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים.
- מסננים את הפסטה מהמים ומוסיפים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (13)
גם אצלנו מכינים מצ׳דר (גד,200גר) ועוד כ 100 גר מוצרלה.. 2 כפות קמח וכ – 2.5 כוסות חלב.. וקצת אגוז מוסקט וכפית חרדל למי שאוהב טוויסט, הבנות אומרות שזה פחות כבד.. מפזרים פרמז׳ן מעל לפני התנור..וק
חייב שום?
הי שי. לא , לא חייב
תוספת לתגובה.. אוהבים מאד בבית את האתר, והמתכונים שלך !! הכל קליל, נגיש וטעים מאד.. תבורכי !
תודה איתמר.
אמאלה מתכון נדיר !! הכנתי את המתכון עם גבינת צדר במקום אמאלה יצא חלום !!! תודההה
תודה רבה אושרית