-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״לפחמימות 98.0 גרם 392.1 גרםשומן 10.9 גרם 43.6 גרםנתרן 162.9 מ״ג 651.6 מ״גחלבון 22.5 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרםכולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״גסידן 158.0 מ״ג 632.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 218.3 מ״ג 873.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 25 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות580
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 579.5 קק״ל 2317.8 קק״לפחמימות 98.0 גרם 392.1 גרםשומן 10.9 גרם 43.6 גרםנתרן 162.9 מ״ג 651.6 מ״גחלבון 22.5 גרם 89.9 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 3.5 גרםשומן רווי 6.4 גרם 25.5 גרםכולסטרול 24.9 מ״ג 99.5 מ״גסידן 158.0 מ״ג 632.1 מ״גברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 218.3 מ״ג 873.0 מ״גאבץ 0.8 מ״ג 3.3 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 580 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
25 גרם חמאה
-
5 פטריות פורטובלו בינוניותפרוסות
-
5 פטריות שמפיניון בינוניותפרוסות
-
3 שיני שוםכתושות
-
1 חבילה פתיתיםסוג אורז
-
1/2 ליטר מים רותחיםאו לפי הצורך
-
1/2מיכל או 125 מ"ל שמנת לבישול 10%
-
3/4כוס או 70 גרם גבינת פרמזןאו גרנה פדנו או מוצרלה מגוררת
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
להגשה
-
1 חופן גבינת פרמזןמגוררת
אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד מעל קו הפתיתים ומערבבים כל הזמן. כשהמים מתאדים מוסיפים כל פעם עוד קצת מים (כרבע כוס) וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והפתיתים רכים (אך לא מדי).
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים עד שהשמנת נטעמת בפתיתים והנוזלים מתאדים.
אופן הכנה
- ממיסים בסיר את החמאה.
- מוסיפים את הפטריות, מערבבים ומבשלים עד שהפטריות מתרככות.
- מוסיפים את השום ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
- מוסיפים מים רותחים עד מעל קו הפתיתים ומערבבים כל הזמן. כשהמים מתאדים מוסיפים כל פעם עוד קצת מים (כרבע כוס) וממשיכים לערבב עד שהמים מתאדים והפתיתים רכים (אך לא מדי).
- מוסיפים את השמנת המתוקה, הגבינה המגוררת, המלח והפלפל ומערבבים עד שהשמנת נטעמת בפתיתים והנוזלים מתאדים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
אני צריכה להוסיף את השמנת התבלינים והפרמזן אחרי המים השאלה אם להשאיר טיפה מים או שלא ?
היי נויה אפשר להשאיר מעט מים
כמה כוסות מיים אני שמה אם אני עושה נגיד 2 כוסות פתיתים?
הכי טוב לפי מה שכתוב באופן ההכנה – מים רותחים עד מעל קו הפתיתים