קציצות ברוטב של דודה דליה
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
הקציצות הכי רכות שטעמתם אבר! אם היו אומרים לכם שיש בהן חמאה, הייתם מאמינים שזה נכון. וכל הטוב הזה בסיר עם רוטב עגבניות משגע ואפונה. הכי סיר מאמות שבעולם
- דניאל עמית
- 133K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.9 קק״ל 4222.6 קק״לפחמימות 4.4 גרם 110.9 גרםשומן 13.3 גרם 332.4 גרםנתרן 334.4 מ״ג 8359.6 מ״גחלבון 7.3 גרם 181.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 117.0 גרםכולסטרול 28.0 מ״ג 700.0 מ״גסידן 9.5 מ״ג 236.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 184.2 מ״ג 4605.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 39.8 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה ו-25 דק׳
-
קלוריות169
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 168.9 קק״ל 4222.6 קק״לפחמימות 4.4 גרם 110.9 גרםשומן 13.3 גרם 332.4 גרםנתרן 334.4 מ״ג 8359.6 מ״גחלבון 7.3 גרם 181.9 גרםסיבים תזונתיים 0.6 גרם 14.4 גרםשומן רווי 4.7 גרם 117.0 גרםכולסטרול 28.0 מ״ג 700.0 מ״גסידן 9.5 מ״ג 236.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 23.9 מ״גאשלגן 184.2 מ״ג 4605.3 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 39.8 מ״גסגור
מרכיבים 16 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה ו-25 דק׳ | קלוריות 169 | כמות מנות 25 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 קופסה רסק עגבניותמרוכז, קופסה קטנה (100 גרם)
-
1 1/2 כפות סוכר לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחוןאו לפי הטעם
-
3 כוסות מיםאו לפי הצורך
-
1 כוס אפונה ירוקה קפואה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד איחוד. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים), מניחים את הקציצות על נייר אפייה בתבנית תנור, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10-15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את שמן הזית, רסק העגבניות המרוכז, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כשתי דקות ומוסיפים מים (2-3 כוסות). נותנים לרוטב להתבשל עד הקציצות מוכנות בתנור.
- מכניסים את הקציצות לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה עם מכסה.
- מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה. מבשלים למשך 10-15 דקות ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: מערבבים היטב בקערה גדולה את כל מרכיבי הקציצות עד איחוד. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
- יוצרים קציצות בידיים קצת רטובות (כדי שיידבק פחות לידיים), מניחים את הקציצות על נייר אפייה בתבנית תנור, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש על 200 מעלות ל-10-15 דקות.
- מכינים את הרוטב: מוזגים לסיר את שמן הזית, רסק העגבניות המרוכז, הסוכר, מלח והפלפל. מערבבים כשתי דקות ומוסיפים מים (2-3 כוסות). נותנים לרוטב להתבשל עד הקציצות מוכנות בתנור.
- מכניסים את הקציצות לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך חצי שעה עם מכסה.
- מוסיפים את האפונה ומביאים לרתיחה. מבשלים למשך 10-15 דקות ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
שלום וברכה! תפוח האדמה מגורר דק ? מתאים מרוסק? מה שונה הקורנפלור מפירורי לחם? תודה!