-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.1 קק״ל 2836.2 קק״לפחמימות 96.6 גרם 386.5 גרםשומן 28.3 גרם 113.4 גרםנתרן 1168.4 מ״ג 4673.5 מ״גחלבון 14.9 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 8.3 גרם 33.1 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 96.0 מ״גסידן 34.8 מ״ג 139.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 134.0 מ״ג 535.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות709
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 709.1 קק״ל 2836.2 קק״לפחמימות 96.6 גרם 386.5 גרםשומן 28.3 גרם 113.4 גרםנתרן 1168.4 מ״ג 4673.5 מ״גחלבון 14.9 גרם 59.7 גרםסיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.0 גרםשומן רווי 8.3 גרם 33.1 גרםכולסטרול 24.0 מ״ג 96.0 מ״גסידן 34.8 מ״ג 139.4 מ״גברזל 1.9 מ״ג 7.5 מ״גאשלגן 134.0 מ״ג 535.8 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.6 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 709 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבצק
-
500 גרם קמח לבן
-
1 כפית שמרים יבשים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית סוכר לבן
-
240מ"ל או 1 כוס מים פושרים
-
1 כף שטוחה מלח דק
לתוספות
-
6 כפות רוטב עגבניות מוכןאו כמה שאוהבים
-
4 כפות גבינת מסקרפונהלפיצה לבנה בלבד (ראו הערות)
-
5 חופנים גבינת מוצרלהמגוררת
-
1 חבילה גבינת מוצרלהפרסקה פרוסה לפרוסות
-
תירס, צ'ילי, ביצה או כל מה שאוהבים
-
1 חופן פטריות שמפיניוןאו איזה שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר (או בידיים בקערה גדולה) מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים, שמן הזית, הסוכר והמים כ-7 דקות (בידיים קצת יותר).
- כשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות.
- משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במקום חמים לפחות שעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות טורבו לפחות שעה (אם יש לכם אבן שמוט הוסיפו אותה לתנור).
- כשהבצק תפוח, מחלקים אותו ל-2 כדורים.
- מרדדים לעיגול כל כדור על נייר אפייה מקומח מעט (כדי שלא יידבק למשטח העבודה).
- לפיצה ביאנקה (לבנה) - מורחים על הבצק גבינת מסקרפונה בנדיבות, פטריות פורטבלו, מוצרלה ופרוסות של פלפל צ’ילי ירוק.
- לפיצה מרגריטה - מורחים מעט רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינות ו/או כל תוספת שאוהבים ורוצים.
- צובעים את שולי הבצק (“הקשה”) במעט שמן זית, מניחים על תבנית תנור גדולה הפוכה ומכניסים לתנור עד שהבצק משחים ומוכן.
ויאללה לתנור! צילום: ספיר קוסה - אם רוצים ביצת עין על הפיצה אז קודם אופים את הפיצה (עם הגבינה) ולקראת הסוף יוצרים גומה במרכזה, שוברים ביצה לתוך הגומה ומחזירים לתנור עד למידת העשייה הרצויה של הביצה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת המיקסר (או בידיים בקערה גדולה) מערבבים את הקמח עם השמרים היבשים, שמן הזית, הסוכר והמים כ-7 דקות (בידיים קצת יותר).
- כשהבצק מתגבש מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-4 דקות.
- משמנים קערה ומניחים בה את הבצק. מכסים את הקערה בניילון נצמד או מגבת ומתפיחים במקום חמים לפחות שעה (עד שהבצק מכפיל את נפחו).
- מחממים תנור לחום של 250 מעלות טורבו לפחות שעה (אם יש לכם אבן שמוט הוסיפו אותה לתנור).
- כשהבצק תפוח, מחלקים אותו ל-2 כדורים.
- מרדדים לעיגול כל כדור על נייר אפייה מקומח מעט (כדי שלא יידבק למשטח העבודה).
- לפיצה ביאנקה (לבנה) - מורחים על הבצק גבינת מסקרפונה בנדיבות, פטריות פורטבלו, מוצרלה ופרוסות של פלפל צ’ילי ירוק.
- לפיצה מרגריטה - מורחים מעט רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינות ו/או כל תוספת שאוהבים ורוצים.
- צובעים את שולי הבצק (“הקשה”) במעט שמן זית, מניחים על תבנית תנור גדולה הפוכה ומכניסים לתנור עד שהבצק משחים ומוכן.
ויאללה לתנור! צילום: ספיר קוסה - אם רוצים ביצת עין על הפיצה אז קודם אופים את הפיצה (עם הגבינה) ולקראת הסוף יוצרים גומה במרכזה, שוברים ביצה לתוך הגומה ומחזירים לתנור עד למידת העשייה הרצויה של הביצה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (3)
את ממשש טובה יש לך מתכונים נדירים ומיוחדים ובשפע!!!!!
תודה רבה, מלכה!
את ממש טובה