-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.0 קק״ל 3358.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 564.9 גרםשומן 5.2 גרם 167.2 גרםנתרן 62.0 מ״ג 1984.2 מ״גחלבון 0.7 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.9 גרםשומן רווי 3.1 גרם 98.8 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 659.9 מ״גסידן 14.7 מ״ג 471.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 28.3 מ״ג 904.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל 35 דק׳
-
קלוריות105
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 105.0 קק״ל 3358.6 קק״לפחמימות 17.7 גרם 564.9 גרםשומן 5.2 גרם 167.2 גרםנתרן 62.0 מ״ג 1984.2 מ״גחלבון 0.7 גרם 21.8 גרםסיבים תזונתיים 0.2 גרם 5.9 גרםשומן רווי 3.1 גרם 98.8 גרםכולסטרול 20.6 מ״ג 659.9 מ״גסידן 14.7 מ״ג 471.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 5.9 מ״גאשלגן 28.3 מ״ג 904.4 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 5.0 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 35 דק׳ | קלוריות 105 | כמות מנות 32 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
125 גרם חמאה רכהחמאה רכה מאוד
-
3/4כוס או 150 גרם סוכר לבן
-
1/2כוס או 100 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1 כפית מחית וניל
-
1 ביצה L
-
1 3/4כוסות או 245 גרם קמח לבן
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית אבקת אפייה
-
200 גרם סוכריות עדשים צבעוניותM&M קטנות
פיזור
-
100 גרם סוכריות עדשים צבעוניותM&M קטנות
אופן הכנה
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.שמים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכרים, המלח והווניל וטורפים לתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד ולקבלת תערובת חלקה.
3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה וסוכריות M&M.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה ומערבבים בפולסים קטנים, עד שמתקבל בצק נעים.
5. מכינים את העוגיות ואופים: בעזרת כף גלידה או הידיים יוצרים עוגיות (במשקל 30-35 כל עוגייה).
6. משבצים על כל עוגייה את הסוכריות לקישוט.
7. אופים את העוגיות בתנור במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט (כשנוגעים בהן יש תחושה שהן לא מוכנות, אך כשהעוגיות מתקררות הן מתייצבות).
8. שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה.
אופן הכנה
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.שמים בקערת המיקסר את החמאה עם הסוכרים, המלח והווניל וטורפים לתערובת קרמית ואחידה. מוסיפים את הביצה וממשיכים לטרוף עד לאיחוד ולקבלת תערובת חלקה.
3. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה, הסודה לשתייה וסוכריות M&M.
4. מוסיפים את תערובת הקמח לתוך תערובת החמאה ומערבבים בפולסים קטנים, עד שמתקבל בצק נעים.
5. מכינים את העוגיות ואופים: בעזרת כף גלידה או הידיים יוצרים עוגיות (במשקל 30-35 כל עוגייה).
6. משבצים על כל עוגייה את הסוכריות לקישוט.
7. אופים את העוגיות בתנור במשך כ-10 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט (כשנוגעים בהן יש תחושה שהן לא מוכנות, אך כשהעוגיות מתקררות הן מתייצבות).
8. שומרים את העוגיות בצנצנת אטומה.
תגובות (13)
צריך לשים את הסוכריות לפיזור לפני האפיה
נכון