סלט סלק טרי עם גבינה ואגוזים
ניסיתם פעם לאכול סלק טרי? מדובר בירק סופר קראנצ'י וטעים, עמוס בריאות ויפה תואר, אז מי אמר שחייבים לבשל אותו?! נסו לשלב אותו בסלט עם קוביות קטנות של גבינה ואגוזים ותראו איזה סלט טעים תקבלו!
ניסיתם פעם לאכול סלק טרי? מדובר בירק סופר קראנצ'י וטעים, עמוס בריאות ויפה תואר, אז מי אמר שחייבים לבשל אותו?! נסו לשלב אותו בסלט עם קוביות קטנות של גבינה ואגוזים ותראו איזה סלט טעים תקבלו!
- דניאל עמית
- 12K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 1059.0 קק״לפחמימות 10.9 גרם 43.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.2 גרםנתרן 954.3 מ״ג 3817.1 מ״גחלבון 14.2 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרםכולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״גסידן 231.1 מ״ג 924.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 500.7 מ״ג 2002.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 10 דק׳כולל 15 דק׳
-
קלוריות265
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 264.7 קק״ל 1059.0 קק״לפחמימות 10.9 גרם 43.4 גרםשומן 17.6 גרם 70.2 גרםנתרן 954.3 מ״ג 3817.1 מ״גחלבון 14.2 גרם 57.0 גרםסיבים תזונתיים 3.5 גרם 14.0 גרםשומן רווי 3.3 גרם 13.1 גרםכולסטרול 9.4 מ״ג 37.5 מ״גסידן 231.1 מ״ג 924.4 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.3 מ״גאשלגן 500.7 מ״ג 2002.9 מ״גאבץ 0.9 מ״ג 3.5 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 15 דק׳ | קלוריות 265 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
4 סלקים בינונייםטריים וקלופים
-
1/2 כוס פקאנים מסוכריםאו מומלחים
-
חופן חמוציות מיובשותאופציה רק למי שמשתמש בפקאן מומלח ולא מסוכר
-
1 צרור פטרוזיליהשטופה ויבשה
-
1 צרור כוסברהשטופה ויבשה
-
250 גרם גבינת פטה 5%או גבינה כחולה
רוטב
-
1 לימון בינונימיץ מלימון שלם
-
4 כפות שמן זית
-
קורט מלח דק
-
קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מכניסים את הסלקים למעבד מזון ובוחרים בפונקציית חיתוך לקוביות.
- שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מייבשים את העלים וקוצצים אותם גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון).
- מוסיפים לקוביות הסלק את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- שופכים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל (לא הרבה מלח, כי הגבינה מלוחה). מחכים במשך 5 דקות.
- חותכים את הפקאנים המסוכרים או המומלחים גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון), כך שיישארו חתיכות גדולות ומוסיפים לסלט.
- מערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
- אם משתמשים בפקאן מומלח, אפשר להוסיף גם חמוציות להוספת מתיקות.
- מקשטים את הסלט בחתיכות יפות של גבינת פטה ומגישים.
אופן הכנה
- מכניסים את הסלקים למעבד מזון ובוחרים בפונקציית חיתוך לקוביות.
- שוטפים את הפטרוזיליה והכוסברה, מייבשים את העלים וקוצצים אותם גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון).
- מוסיפים לקוביות הסלק את עשבי התיבול ומערבבים היטב.
- שופכים מעל את מיץ הלימון ושמן הזית, מתבלים במלח ופלפל (לא הרבה מלח, כי הגבינה מלוחה). מחכים במשך 5 דקות.
- חותכים את הפקאנים המסוכרים או המומלחים גס (ניתן לקצוץ במעבד מזון), כך שיישארו חתיכות גדולות ומוסיפים לסלט.
- מערבבים קלות ומעבירים לצלחת הגשה יפה.
- אם משתמשים בפקאן מומלח, אפשר להוסיף גם חמוציות להוספת מתיקות.
- מקשטים את הסלט בחתיכות יפות של גבינת פטה ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)