ניוקי ברוטב עגבניות שרי
מתכון מושלם לניוקי אווריריים ונימוחים שמכינים מתפוחי אדמה, וזה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע. נסו את המתכון הזה לניוקי ברוטב עגבניות שרי ולא תתאכזבו
מתכון מושלם לניוקי אווריריים ונימוחים שמכינים מתפוחי אדמה, וזה הרבה יותר קל ממה שזה נשמע. נסו את המתכון הזה לניוקי ברוטב עגבניות שרי ולא תתאכזבו
- דניאל עמית
- 60K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1043.2 קק״ל 2086.3 קק״לפחמימות 152.8 גרם 305.6 גרםשומן 34.5 גרם 69.0 גרםנתרן 30612.3 מ״ג 61224.6 מ״גחלבון 26.3 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרםכולסטרול 163.7 מ״ג 327.5 מ״גסידן 126.0 מ״ג 251.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 350.4 מ״ג 700.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 45 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1043
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1043.2 קק״ל 2086.3 קק״לפחמימות 152.8 גרם 305.6 גרםשומן 34.5 גרם 69.0 גרםנתרן 30612.3 מ״ג 61224.6 מ״גחלבון 26.3 גרם 52.5 גרםסיבים תזונתיים 4.2 גרם 8.3 גרםשומן רווי 11.9 גרם 23.9 גרםכולסטרול 163.7 מ״ג 327.5 מ״גסידן 126.0 מ״ג 251.9 מ״גברזל 2.3 מ״ג 4.5 מ״גאשלגן 350.4 מ״ג 700.8 מ״גאבץ 1.7 מ״ג 3.4 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 45 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1043 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לניוקי
-
4 תפוחי אדמה בינונייםלא קלופים
-
1 כוס מלח גס
-
2 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
1 כפית גדושה מלח דק
-
1 ביצה M
-
1 1/2 כוסות קמח לבןאו 2 כוסות, לפי הצורך
-
3 ליטר מים רותחיםומומלחים לבישול הניוקי
לרוטב
-
3 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאה
-
10 עגבניות שרי בינוניותחצויות
-
2 עלי מרווה
-
לפי הטעם
-
4 עלי בזיליקום
-
4 כפות גבינת פטה 5%מפוררת, או איזו פטה/בולגרית שאוהבים
אופן הכנה
- מכינים את הניוקי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית על המלח.
- מכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
- מקררים מעט את תפוחי האדמה, מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים (כמו לפירה).
- מוסיפים לתפוחי האדמה את הפרמז’ן, המלח והביצה ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים תוך כדי עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- חותכים את הבצק ל-4 חלקים ומכל חלק יוצרים “נחש” ברוחב של כ-1.5 ס”מ.
- את הנחש פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ (תלוי בגודל הניוקי שאתם רוצים) .
- מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים למים הרותחים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים (זה קורה די מהר).
- מסננים את הניוקי המוכנים מהמים בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את השמן עם החמאה (מערבבים קצת ומחכים שהחמאה תימס).
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.
- מוסיפים את המרווה והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד כ-2 דקות.
- מעבירים לצלחות ההגשה ומקשטים בעלי בזיליקום וגבינת פטה.
אופן הכנה
- מכינים את הניוקי: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- מפזרים מלח גס על תבנית אפייה ומניחים את תפוחי האדמה בתבנית על המלח.
- מכניסים לתנור לשעה-שעה ורבע (עד שתפוחי האדמה מתרככים).
- מקררים מעט את תפוחי האדמה, מקלפים, מעבירים לקערה ומועכים (כמו לפירה).
- מוסיפים לתפוחי האדמה את הפרמז’ן, המלח והביצה ומערבבים.
- מוסיפים בהדרגה את הקמח ומערבבים תוך כדי עד שמתקבל בצק אחיד ורך.
- חותכים את הבצק ל-4 חלקים ומכל חלק יוצרים “נחש” ברוחב של כ-1.5 ס”מ.
- את הנחש פורסים לפרוסות בעובי של כחצי ס”מ (תלוי בגודל הניוקי שאתם רוצים) .
- מרתיחים סיר עם מים מומלחים, מכניסים למים הרותחים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים (זה קורה די מהר).
- מסננים את הניוקי המוכנים מהמים בעזרת כף מחוררת.
- מכינים את הרוטב: מחממים במחבת את השמן עם החמאה (מערבבים קצת ומחכים שהחמאה תימס).
- מוסיפים למחבת את עגבניות השרי, מכסים ומבשלים על להבה בינונית 10 דקות.
- מוסיפים את המרווה והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את הניוקי המוכנים למחבת עם הרוטב ומקפיצים יחד כ-2 דקות.
- מעבירים לצלחות ההגשה ומקשטים בעלי בזיליקום וגבינת פטה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)