-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.3 קק״ל 1281.3 קק״לפחמימות 33.4 גרם 133.6 גרםשומן 18.1 גרם 72.5 גרםנתרן 30.1 מ״ג 120.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרםכולסטרול 51.8 מ״ג 207.0 מ״גסידן 57.1 מ״ג 228.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 562.7 מ״ג 2250.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות320
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 320.3 קק״ל 1281.3 קק״לפחמימות 33.4 גרם 133.6 גרםשומן 18.1 גרם 72.5 גרםנתרן 30.1 מ״ג 120.4 מ״גחלבון 3.7 גרם 14.7 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.2 גרםשומן רווי 11.3 גרם 45.2 גרםכולסטרול 51.8 מ״ג 207.0 מ״גסידן 57.1 מ״ג 228.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 5.1 מ״גאשלגן 562.7 מ״ג 2250.7 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 1.1 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 320 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מרק ערמונים
-
30 גרם חמאה
-
2 כרישות גדולותחצויות ופרוסות
-
5 שיני שוםפרוס גס
-
1 תפוח אדמה בינוניקלוף וחתוך לקוביות
-
300 גרם ערמונים בוואקום
-
1/2 מיכל שמנת מתוקה 38%
-
1 חופן גראנה פדנומגוררת
-
1 קורט אגוז מוסקט
הגשה
-
קלויים
-
קצוץ
אופן הכנה
- בסיר עמוק מטגנים את הכרישות יחד עם החמאה.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהכרישה נהיית שקופה.
- מוסיפים תפוח אדמה וערמונים ומערבבים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומוזגים מים רותחים קצת מעל הירקות. מביאים לרתיחה ומורידים ללהבה נמוכה. מבשלים עם מכסה סגור עד שתפוח האדמה מתרכך.
- טוחנים את המרק למרקם חלק, מוסיפים טיפה שמנת מתוקה (כמה שבא לכם, אני שמתי בערך 1/2 מיכל), אם המרקם סמיך לכם מידי אתם יכולים להוסיף מים רותחים.
- מצרפים לסיר גבינת גרנה פדנו מגוררת, קורט אגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
*מגישים עם גרעיני חמנייה קלויים, בצל ירוק ומעט שמן זית.
אופן הכנה
- בסיר עמוק מטגנים את הכרישות יחד עם החמאה.
- מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד שהכרישה נהיית שקופה.
- מוסיפים תפוח אדמה וערמונים ומערבבים.
- מתבלים במלח, פלפל שחור ומוזגים מים רותחים קצת מעל הירקות. מביאים לרתיחה ומורידים ללהבה נמוכה. מבשלים עם מכסה סגור עד שתפוח האדמה מתרכך.
- טוחנים את המרק למרקם חלק, מוסיפים טיפה שמנת מתוקה (כמה שבא לכם, אני שמתי בערך 1/2 מיכל), אם המרקם סמיך לכם מידי אתם יכולים להוסיף מים רותחים.
- מצרפים לסיר גבינת גרנה פדנו מגוררת, קורט אגוז מוסקט, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
*מגישים עם גרעיני חמנייה קלויים, בצל ירוק ומעט שמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
כמה מים? בערך…
היי אור, שיגיע עד לגובה קצת מעל הירוק, 2-3 ס”מ מעל