התוספת האולטימטיבית: פירה קרמי ורך בטירוף כמו של מסעדות
חובה לשמור את המתכון הזה, כי תרצו שהוא ילווה אתכם בכל ארוחה חלבית! מתכון להכנת פירה רך ברמות וקרמי עם שמנת וחמאה
חובה לשמור את המתכון הזה, כי תרצו שהוא ילווה אתכם בכל ארוחה חלבית! מתכון להכנת פירה רך ברמות וקרמי עם שמנת וחמאה
- דניאל עמית
- 175K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 799.3 קק״ל 1598.5 קק״לפחמימות 173.8 גרם 347.5 גרםשומן 237.8 גרם 475.6 גרםנתרן 202.8 מ״ג 405.5 מ״גחלבון 172.6 גרם 345.2 גרםסיבים תזונתיים 170.0 גרם 340.0 גרםשומן רווי 211.5 גרם 423.0 גרםכולסטרול 366.3 מ״ג 732.5 מ״גסידן 257.3 מ״ג 514.5 מ״גברזל 170.0 מ״ג 340.0 מ״גאשלגן 271.0 מ״ג 542.0 מ״גאבץ 170.3 מ״ג 340.6 מ״גסגור
-
מרכיבים5
-
הכנה 20 דק׳כולל 49 דק׳
-
קלוריות799
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 799.3 קק״ל 1598.5 קק״לפחמימות 173.8 גרם 347.5 גרםשומן 237.8 גרם 475.6 גרםנתרן 202.8 מ״ג 405.5 מ״גחלבון 172.6 גרם 345.2 גרםסיבים תזונתיים 170.0 גרם 340.0 גרםשומן רווי 211.5 גרם 423.0 גרםכולסטרול 366.3 מ״ג 732.5 מ״גסידן 257.3 מ״ג 514.5 מ״גברזל 170.0 מ״ג 340.0 מ״גאשלגן 271.0 מ״ג 542.0 מ״גאבץ 170.3 מ״ג 340.6 מ״גסגור
כל מי שעוקב אחריי ומכיר אותי מודע לזה שיש לי קראש מוגזם על פירה. אין דבר כזה שאני אהיה במסעדה ולא אזמין פירה. אז הנה מתכון קליל ומהיר להכנת פירה בבית עם טעם כמעט כמו של מסעדה.
מרכיבים 5 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 49 דק׳ | קלוריות 799 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
פירה קרמי
-
גדולים, קלופים וחתוכים גס
-
עם כף מלח
-
50 גרם חמאה
-
250 מ"ל שמנת מתוקה 38%או שמנת לבישול
-
לפי הטעם
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים הרותחים עם המלח עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר הריק כדי לאדות את הנוזלים הנותרים.
- מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מבשלים את הפירה על להבה נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמנת עד שהיא נטמעת בפירה. מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.
אופן הכנה
- מבשלים את תפוחי האדמה במים הרותחים עם המלח עד שהם מתרככים.
- מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר הריק כדי לאדות את הנוזלים הנותרים.
- מועכים את תפוחי האדמה עם מועך פירה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מבשלים את הפירה על להבה נמוכה ומוסיפים בהדרגה את השמנת עד שהיא נטמעת בפירה. מתבלים במלח לפי הטעם ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
באיזה שלב מקלפים את התפוחים, אני לא רואה איפה זה רשום בהוראות הכנה
היי רוחמה, מקלפים את תפוחי האדמה לפני המעיכה
אשמח לדעת איך לעשות את הפירה בגרסא פרווה. תודה רבה וסליחה על המייל שנשלח 3 פעמים.
הי רחלי. תחליפי את החמאה בתחליף חמאה כמו מרגרינה או מחמאה, או אפילו שמן. ואת השמנת בשמנת צמחית.
שלום דניאל ותודה על המתכונים