-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1141.1 קק״ל 4564.5 קק״לפחמימות 86.4 גרם 345.6 גרםשומן 70.0 גרם 280.0 גרםנתרן 28.6 מ״ג 114.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 20.2 גרם 80.6 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 84.8 מ״ג 339.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 633.4 מ״ג 2533.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות1141
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1141.1 קק״ל 4564.5 קק״לפחמימות 86.4 גרם 345.6 גרםשומן 70.0 גרם 280.0 גרםנתרן 28.6 מ״ג 114.5 מ״גחלבון 16.9 גרם 67.5 גרםסיבים תזונתיים 11.5 גרם 45.9 גרםשומן רווי 20.2 גרם 80.6 גרםכולסטרול 53.8 מ״ג 215.0 מ״גסידן 84.8 מ״ג 339.3 מ״גברזל 2.9 מ״ג 11.5 מ״גאשלגן 633.4 מ״ג 2533.5 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 7.2 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 1141 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
מילוי
-
200 גרם פיסטוקים טבעיים
-
200 גרם בוטנים טבעיים
-
200 גרם אגוזי מלך
-
1 כף קינמון טחון
סירופ
-
1 כוס סוכר לבן
-
1 כוס מים רותחים
-
3 כפות דבש
-
1/2 לימון בינוניסחוט
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- טוחנים את האגוזים ואת הקינמון ביחד. ניתן להוסיף או להחסיר סוגי אגוזים לפי מה שרוצים.
- מסדרים בתבנית בערמה 5 דפי פילו כאשר מברישים כל עלה בחמאה. עליהם שמים חצי מהמילוי.
- מוסיפים עוד 4 דפי פילו בערמה, שוב מברישים בחמאה, ומפזרים את שאר המילוי.
- סוגרים עם 5 הדפים שנותרו וגם אותם מברישים כל אחד בחמאה.
- חותכים לריבועים או מעויינים, מברישים בביצה ומקשטים עם מעט מילוי מעל.
- מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד השחמה.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר, מים, דבש ולימון על אש גבוהה עד שהסוכר נמס.
- כשהסוכר נמס מורידים את עוצמת האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- נותנים לסירופ להתקרר ואז יוצקים אותו על הבקלאווה בעודה חמה, ומרטיבים בלי להתקמצן!
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
- טוחנים את האגוזים ואת הקינמון ביחד. ניתן להוסיף או להחסיר סוגי אגוזים לפי מה שרוצים.
- מסדרים בתבנית בערמה 5 דפי פילו כאשר מברישים כל עלה בחמאה. עליהם שמים חצי מהמילוי.
- מוסיפים עוד 4 דפי פילו בערמה, שוב מברישים בחמאה, ומפזרים את שאר המילוי.
- סוגרים עם 5 הדפים שנותרו וגם אותם מברישים כל אחד בחמאה.
- חותכים לריבועים או מעויינים, מברישים בביצה ומקשטים עם מעט מילוי מעל.
- מכניסים לתנור לכ-40 דקות או עד השחמה.
- מכינים את הסירופ: מבשלים את הסוכר, מים, דבש ולימון על אש גבוהה עד שהסוכר נמס.
- כשהסוכר נמס מורידים את עוצמת האש וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- נותנים לסירופ להתקרר ואז יוצקים אותו על הבקלאווה בעודה חמה, ומרטיבים בלי להתקמצן!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
אני עושה פרווה לצריכה תחליף לחמאה.מא אפשר למשל?תודה!!
אפשר להחליף את החמאה בשמן או מחמאה.
טעיייייייייייייייייים !!!!!!!
למרוח חמאה על כל הקבוצה של העלים? או על כל עלה בנפרד?
היי תהילה, על כל עלה בנפרד (ראי סעיף 3 באופן הכנה)