אוזני המן ממולאות בעוגיות שוקולד צ’יפס
מי אמר שאוזני המן צריך לאכול רק בפורים? ובטח כשיש אחד פלוס אחד? עוגיות שוקולד צ'יפס קטנטנות שממלאות בצק פריך והופכות לאושר צרוף
מי אמר שאוזני המן צריך לאכול רק בפורים? ובטח כשיש אחד פלוס אחד? עוגיות שוקולד צ'יפס קטנטנות שממלאות בצק פריך והופכות לאושר צרוף
- דניאל עמית
- 5K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.6 קק״ל 7387.5 קק״לפחמימות 48.5 גרם 825.3 גרםשומן 26.2 גרם 445.9 גרםנתרן 334.1 מ״ג 5679.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 16.0 גרםשומן רווי 12.2 גרם 207.0 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 520.9 מ״גסידן 16.3 מ״ג 276.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 167.4 מ״ג 2845.0 מ״גאבץ 147.0 מ״ג 2498.5 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 25 דק׳כולל שעה
-
קלוריות435
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 434.6 קק״ל 7387.5 קק״לפחמימות 48.5 גרם 825.3 גרםשומן 26.2 גרם 445.9 גרםנתרן 334.1 מ״ג 5679.4 מ״גחלבון 2.0 גרם 33.6 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 16.0 גרםשומן רווי 12.2 גרם 207.0 גרםכולסטרול 30.6 מ״ג 520.9 מ״גסידן 16.3 מ״ג 276.4 מ״גברזל 1.3 מ״ג 21.8 מ״גאשלגן 167.4 מ״ג 2845.0 מ״גאבץ 147.0 מ״ג 2498.5 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 435 | כמות מנות 17 |
---|
מצרכים
מצרכים
אזני המן
-
1 חבילה בצק פריך קפוא למאפים מתוקים
לעוגיות המילוי
-
150 גרם חמאה רכה
-
200 גרם סוכר חום בהיר דמררה
-
1 חלמון M
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
200 גרם שוקולד צ’יפסחלב ולבן (או רק מסוג אחד)
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את עוגיות השוקולד צ’יפס: מערבבים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר עם המלוש עד שמתקבל מרקם קרמי (אפשר גם בלי מיקסר).
- מוסיפים את החלמון עד איחוד.
- מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה מערבלים עוד קצת ומוסיפים את השוקולד.
- מכדררים לכדורים קטנים את תערובת השוקולד.
- מרדדים את הבצק הפריך (לא דק מדי) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק פריך כדור של בצק העוגיות. מרטיבים את קצוות הבצק הפריך כדי שיידבקו בקלות וסוגרים את העיגול למשולש (כשתערובת העוגייה באמצע).
- מניחים על תבנית האפייה ומכניסים למקרר לעשר דקות לפחות לייצוב.
- מעבירים את אזני ההמן הממולאות והקרות לתנור ואופים רבע שעה.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מכינים את עוגיות השוקולד צ’יפס: מערבבים את החמאה והסוכר בקערת המיקסר עם המלוש עד שמתקבל מרקם קרמי (אפשר גם בלי מיקסר).
- מוסיפים את החלמון עד איחוד.
- מוסיפים את הקמח, המלח והסודה לשתייה מערבלים עוד קצת ומוסיפים את השוקולד.
- מכדררים לכדורים קטנים את תערובת השוקולד.
- מרדדים את הבצק הפריך (לא דק מדי) וקורצים ממנו עיגולים בקוטר של כ-5 ס”מ.
- מניחים במרכז כל עיגול בצק פריך כדור של בצק העוגיות. מרטיבים את קצוות הבצק הפריך כדי שיידבקו בקלות וסוגרים את העיגול למשולש (כשתערובת העוגייה באמצע).
- מניחים על תבנית האפייה ומכניסים למקרר לעשר דקות לפחות לייצוב.
- מעבירים את אזני ההמן הממולאות והקרות לתנור ואופים רבע שעה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)