רקע בוש

קציצות דג בקארי ירוק, חמאת בוטנים וקרם קוקוס

קציצות דג בקארי - מנה של מסעדה ברבע שעה של הכנה, המלצה שלנו תכינו תוספת של אורז בצד ואתם מסודרים לארוחה משביעה וטעימה בלי עבודה קשה
קציצות דג בקארי - מנה של מסעדה ברבע שעה של הכנה, המלצה שלנו תכינו תוספת של אורז בצד ואתם מסודרים לארוחה משביעה וטעימה בלי עבודה קשה
  • דניאל עמית
  • 18K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    502
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 502.4 קק״ל 2511.9 קק״ל
    פחמימות 41.3 גרם 206.5 גרם
    שומן 23.2 גרם 115.8 גרם
    נתרן 1080.5 מ״ג 5402.5 מ״ג
    חלבון 27.8 גרם 139.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 23.0 גרם
    שומן רווי 17.1 גרם 85.6 גרם
    כולסטרול 43.0 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 44.6 מ״ג 223.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 912.3 מ״ג 4561.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 10 דק׳
    כולל שעתיים ו-5 דק׳
  • קלוריות
    502
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 502.4 קק״ל 2511.9 קק״ל
    פחמימות 41.3 גרם 206.5 גרם
    שומן 23.2 גרם 115.8 גרם
    נתרן 1080.5 מ״ג 5402.5 מ״ג
    חלבון 27.8 גרם 139.0 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 23.0 גרם
    שומן רווי 17.1 גרם 85.6 גרם
    כולסטרול 43.0 מ״ג 215.0 מ״ג
    סידן 44.6 מ״ג 223.2 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 14.6 מ״ג
    אשלגן 912.3 מ״ג 4561.5 מ״ג
    אבץ 1.8 מ״ג 9.2 מ״ג
    סגור
ארוחה חגיגית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

קציצות

רוטב


אופן הכנה

  1. קוצצים בצל וכוסברה במעבד מזון. מעבירים לקערה ביחד עם שאר מרכיבי הקציצות, מערבבים ומכניסים לחצי לשעה למקרר.
  2. בינתיים מכינים את הרוטב - במחבת עם 2 כפות שמן זית מטגנים שום, ג’ינג’ר וקארי ירוק. לאחר 2-3 דקות מוסיפים קרם קוקוס, סויה וחמאת בוטנים. מערבבים עד שנוצר רוטב קרמי וחלק. מוסיפים כוס מים רותחים ומבשלים כ-15 דקות על עוצמה בינונית בכיריים.
  3. חותכים 3 תפוחי אדמה לקוביות בעזרת מעבד מזון ומוסיפים לרוטב. מביאים לרתיחה, סוגרים את המכסה ומבשלים על להבה בינונית עד שתפוחי האדמה מתרככים. ניתן להוסיף חצי כוס מים במקרה הצורך.
  4. מכינים קציצות עגולות מהתערובת, מוסיפים לסיר ומבשלים כ-20 דקות.
  5. מוסיפים 2 כוסות אפונה ירוקה קפואה ומבשלים לעוד כ-15 דקות נוספות.
קציצות דגים בקארי ירוק1
קציצות דג בקארי ירוק. צילום: דניאל עמית
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (8)

    Avatar

      Avatar
      דהה

      תודה רבה על המתכון. לא הבנתי את ההוראות לגבי תפוחי האדמה, למה צריך מעבד מזון והם גם לא מופיעים ברשימת המצרכים…

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי דנה, תפוחי האדמה הם ברוטב והם כן מופיעים ברשימת המצרכים. במעבד המזון של בוש יש אפשרות לחתוך את תפוחי האדמה לקוביות קטנטנות במהירות (ראי בסרטון). אם אין לך את מעבד המזון, פשוט חתכי את תפוחי האדמה לקוביות קטנות 🙂

      Avatar
      עליזה סלע

      היי האם המתכון חריף בגלל החמאת קארי , מתאים לילדים?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי עליזה, החריפות נקבעת מכמות הקארי ששמים, המתכון פיקנטי, כך שזה תלוי בחך הילדים

      Avatar
      גל חוברה

      היי, האם אפשר להכין מבשר טחון? אם כן, באותו אופן?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אפשר, אבל זה יהיה פחות עדין (הרוטב מאוד עדין)

        Avatar
        נחמה שטין

        לא מכירה ממרח קארי,מה זה?חשוב לי שיש אותו עם הכשר,אולי יש תחליף לממרח קארי ירוק?ליף לממרח קארי ירוק?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי נחמה, יש ממרח קארי עם הכשר, בוודאי. בחנויות טבע או חנויות המזרח ואפילו ברשתות השיווק הנבחרות באיזור של המוצרים מהמזרח

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody