עלי גפן ממולאים באורז

תתחילו לגלגל: עלי גפן ממולאים באורז ונענע עם רכז רימונים ותמרהינדי. סיר יפהפה, טעים ובריא של עלי גפן מופלאים
תתחילו לגלגל: עלי גפן ממולאים באורז ונענע עם רכז רימונים ותמרהינדי. סיר יפהפה, טעים ובריא של עלי גפן מופלאים
  • דניאל עמית
  • 120K צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    439
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 207.2 גרם
    שומן 32.4 גרם 194.2 גרם
    נתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.3 מ״ג 128.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 209.8 מ״ג 1259.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    439
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 207.2 גרם
    שומן 32.4 גרם 194.2 גרם
    נתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 9.9 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 21.3 מ״ג 128.0 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 3.4 מ״ג
    אשלגן 209.8 מ״ג 1259.0 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 2.0 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה.
  2. מסננים את המים ומוסיפים לקערת האורז את העגבניות, הבצל, השום, השמן, רכז הרימונים, רכז התמרהינדי, המלח, הנענע היבשה, עלי הנענע הקצוצים, הפלפל שחור ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את עלי הגפן במילוי ומגלגלים.
  4. מרפדים את תחתית הסיר עם עלי גפן (ללא מילוי) ועליה מסדרים את עלי הגפן הממולאים.
  5. מזלפים שמן זית בנדיבות ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את המים הרותחים, שמן הזית, הלימון הסחוט, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
  7. שופכים בעדינות את הרוטב לסיר עד קו הממולאים (אם צריך מוסיפים עוד מים).
  8. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  9. בודקים את הסיר מדי פעם ואם המים מתאדים, מוסיפים מעט מים.
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (20)

    Avatar

      Avatar
      נעה

      אפשר להכין במקום עלי גפן במנגולד ?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        הי נעה. לא ניסיתי את זה, אבל את מוזמנת לנסות ולהגיד לי איך יצא. אין סיבה שתהיה בעיה.

      Avatar
      רז רז

      כמה זמן יש להשרות את עלי הגפן במים? האם להשרות במים פושרים?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        מים מהברז במשך חצי שעה

      Avatar
      רז רז

      היי האם הנענע המיובשת היא חובה??

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        לא חובה אבל לגמרי משדרג!

        Avatar
        אסתר מלכה

        אפשר להקפיא עלי גפן ממולאים לא מבושלים?

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        לא, בעייתי, עדיף לבשל ולהקפיא

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody