עלי גפן ממולאים באורז

תתחילו לגלגל: עלי גפן ממולאים באורז ונענע עם רכז רימונים ותמרהינדי. סיר יפהפה, טעים ובריא של עלי גפן מופלאים
תתחילו לגלגל: עלי גפן ממולאים באורז ונענע עם רכז רימונים ותמרהינדי. סיר יפהפה, טעים ובריא של עלי גפן מופלאים
  • דניאל עמית
  • 600 צפיות
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    439
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 207.2 גרם
    שומן 32.4 גרם 194.2 גרם
    נתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 36.1 מ״ג 216.7 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 242.6 מ״ג 1455.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    439
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 439.4 קק״ל 2636.3 קק״ל
    פחמימות 34.5 גרם 207.2 גרם
    שומן 32.4 גרם 194.2 גרם
    נתרן 2463.8 מ״ג 14782.9 מ״ג
    חלבון 3.6 גרם 21.6 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 11.0 גרם
    שומן רווי 3.7 גרם 22.4 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 36.1 מ״ג 216.7 מ״ג
    ברזל 0.7 מ״ג 4.2 מ״ג
    אשלגן 242.6 מ״ג 1455.5 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 2.5 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. מכינים את המילוי: משרים את האורז בקערה עם מים למשך חצי שעה.
  2. מסננים את המים ומוסיפים לקערת האורז את העגבניות, הבצל, השום, השמן, רכז הרימונים, רכז התמרהינדי, המלח, הנענע היבשה, עלי הנענע הקצוצים, הפלפל שחור ומערבבים היטב.
  3. ממלאים את עלי הגפן במילוי ומגלגלים.
  4. מרפדים את תחתית הסיר עם עלי גפן (ללא מילוי) ועליה מסדרים את עלי הגפן הממולאים.
  5. מזלפים שמן זית בנדיבות ומבשלים על אש בינונית במשך 10 דקות.
  6. מכינים את הרוטב: שמים בקערה את המים הרותחים, שמן הזית, הלימון הסחוט, הסוכר, המלח והפלפל ומערבבים.
  7. שופכים בעדינות את הרוטב לסיר עד קו הממולאים (אם צריך מוסיפים עוד מים).
  8. מבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי עד שעתיים.
  9. בודקים את הסיר מדי פעם ואם המים מתאדים, מוסיפים מעט מים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody