עוף חמוץ מתוק מוקפץ עם רוטב מושלם כמו בקניון
עוף חמוץ מתוק כמו בקניון! אין דברים טעימים כאלה, ביס אחד מהמנה ואתם חוזרים בזמן בקטע טוב - תוסיפו אורז ויש לכם ארוחה קלה וטעימה!
עוף חמוץ מתוק כמו בקניון! אין דברים טעימים כאלה, ביס אחד מהמנה ואתם חוזרים בזמן בקטע טוב - תוסיפו אורז ויש לכם ארוחה קלה וטעימה!
- דניאל עמית
- 39K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.1 קק״ל 2182.2 קק״לפחמימות 114.6 גרם 229.2 גרםשומן 29.5 גרם 59.0 גרםנתרן 2771.2 מ״ג 5542.4 מ״גחלבון 81.7 גרם 163.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 10.3 גרםשומן רווי 4.4 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.2 מ״ג 178.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 580.3 מ״ג 1160.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 30 דק׳כולל 47 דק׳
-
קלוריות1091
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1091.1 קק״ל 2182.2 קק״לפחמימות 114.6 גרם 229.2 גרםשומן 29.5 גרם 59.0 גרםנתרן 2771.2 מ״ג 5542.4 מ״גחלבון 81.7 גרם 163.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 10.3 גרםשומן רווי 4.4 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 89.2 מ״ג 178.4 מ״גברזל 4.4 מ״ג 8.8 מ״גאשלגן 580.3 מ״ג 1160.6 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 21 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 47 דק׳ | קלוריות 1091 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף
-
1/2 ק"ג חזה עוף שלםחתוך לקוביות או רצועות (או פילה עוף)
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
טמפורה
-
1 כוס קמח תופח
-
1/2 כוס קורנפלור
-
1 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כוס מים
רוטב
-
3 כפות קטשופ
-
3 כפות רוטב סויה
-
2 כפות סוכר חום
-
1 כף שמן שומשום
-
1/4 כוס חומץ אורז
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורר
-
1 כפית רוטב סרירצ’הלא חובה
-
1/4 כוס מים רותחים
ירקות
הגשה
-
1 חופן בצל ירוקקצוץ
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות ומשרים עם המלח והפלפל כ-10 דקות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים בקערה נוספת את כל מרכיבי הטמפורה - מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם של טחינה דלילה (ללא גושים) - מוסיפים עוד מים במידת הצורך.
- מחממים במחבת או סיר שמן לטיגון עמוק.
- מצפים את העוף בטמפורה ומטגנים לגוון זהבהב.
- שמים בווק את השמן והירקות ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומוסיפים את העוף. מערבבים כמה דקות לציפוי מכל הצדדים ומגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.
אופן הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות ומשרים עם המלח והפלפל כ-10 דקות.
- מערבבים בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
- מערבבים בקערה נוספת את כל מרכיבי הטמפורה - מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת מרקם של טחינה דלילה (ללא גושים) - מוסיפים עוד מים במידת הצורך.
- מחממים במחבת או סיר שמן לטיגון עמוק.
- מצפים את העוף בטמפורה ומטגנים לגוון זהבהב.
- שמים בווק את השמן והירקות ומטגנים 2-3 דקות. מוסיפים את הרוטב, מביאים לרתיחה עד שהרוטב מצטמצם ומוסיפים את העוף. מערבבים כמה דקות לציפוי מכל הצדדים ומגישים עם אורז לבן ובצל ירוק.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)