רקע בוש

עוגיות ריפעת מרוקאיות

קרקר מרוקאי עם זרעי אניס וערק? זר לא יבין זאת, אבל כדאי לו לנסות. עוגייה מרוקאית מסורתית רבת טעם, דקה וממכרת. למי שאוהב טעמי אניס עדינים, זהו מתכון חובה
קרקר מרוקאי עם זרעי אניס וערק? זר לא יבין זאת, אבל כדאי לו לנסות. עוגייה מרוקאית מסורתית רבת טעם, דקה וממכרת. למי שאוהב טעמי אניס עדינים, זהו מתכון חובה
  • דניאל עמית
  • 5K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    944
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 943.8 קק״ל 3775.2 קק״ל
    פחמימות 137.2 גרם 548.9 גרם
    שומן 35.2 גרם 140.9 גרם
    נתרן 434.8 מ״ג 1739.4 מ״ג
    חלבון 16.8 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרם
    כולסטרול 103.1 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 80.0 מ״ג 320.0 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 200.3 מ״ג 801.2 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    944
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 943.8 קק״ל 3775.2 קק״ל
    פחמימות 137.2 גרם 548.9 גרם
    שומן 35.2 גרם 140.9 גרם
    נתרן 434.8 מ״ג 1739.4 מ״ג
    חלבון 16.8 גרם 67.3 גרם
    סיבים תזונתיים 4.6 גרם 18.5 גרם
    שומן רווי 3.5 גרם 13.8 גרם
    כולסטרול 103.1 מ״ג 412.3 מ״ג
    סידן 80.0 מ״ג 320.0 מ״ג
    ברזל 3.2 מ״ג 12.7 מ״ג
    אשלגן 200.3 מ״ג 801.2 מ״ג
    אבץ 2.2 מ״ג 8.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מניחים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר, הסודה לשתייה, אבקת האפייה והמלח. מערבבים 20 שניות.
  2. מוסיפים את הערק, תמצית הוניל, החלמונים, מיץ התפוזים, השומשום וזרעי השומר הכתושים. נותנים למיקסר לערבב את המסה כארבע-חמש דקות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ונותנים לו לנוח שעה.
  4. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  5. מחלקים את הבצק לארבע חתיכות.
  6. מניחים חתיכת בצק בין שני ניירות אפייה משומנים ומרדדים את הבצק לעלה דק מאוד, כמעט בגודל של נייר האפייה.
  7. מסירים את הנייר העליון ומניחים בתבנית תנור. אם לא רוצים המון עוגיות, ומספיק לכם שתי תבניות, מקפיאים שני עיגולי בצק לפעם הבאה.
  8. חותכים בעזרת חותכן פיצה את הבצק למלבנים קטנים. עכשיו לוקחים מזלג (או גלגלת חורים) ויוצרים חורים קטנים בבצק. זוהי הדוגמא המסורתית של העוגיות האלו.
  9. אופים את העוגיות כ-10 עד 15 דקות, עד שהן משחימות.
  10. אחרי צינון, מפרקים את העוגיות למלבנים המסומנים ושומרים בצנצנת סגורה.

    עוגיות ריפעת ממבט עילי
    בתיאבון!

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (3)

    Avatar

      Avatar
      משה מור

      דניאל,פעם ראשונה שאני אופה ויצא אחלה,תודה😁

      Avatar
      Michal Shavit

      במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? תודה

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        במים

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody