מוקפץ ירקות צבעוניים וטופו עם רוטב חמאת בוטנים
חגיגה לעיניים: מנה זריזה וסופר טעימה של מוקפץ ירקות צבעוניים וטופו עם רוטב חמאת בוטנים, המוגשת לצד אורז לבן או אטריות ובוטנים קלויים מעל
חגיגה לעיניים: מנה זריזה וסופר טעימה של מוקפץ ירקות צבעוניים וטופו עם רוטב חמאת בוטנים, המוגשת לצד אורז לבן או אטריות ובוטנים קלויים מעל
- דניאל עמית
- 80K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.5 קק״ל 1983.1 קק״לפחמימות 25.4 גרם 152.5 גרםשומן 14.5 גרם 87.2 גרםנתרן 153.2 מ״ג 919.4 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 109.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 422.9 מ״ג 2537.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 2871.8 מ״ג 17231.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.4 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 15 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות331
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 330.5 קק״ל 1983.1 קק״לפחמימות 25.4 גרם 152.5 גרםשומן 14.5 גרם 87.2 גרםנתרן 153.2 מ״ג 919.4 מ״גחלבון 11.5 גרם 69.0 גרםסיבים תזונתיים 18.3 גרם 109.7 גרםשומן רווי 2.2 גרם 13.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 422.9 מ״ג 2537.7 מ״גברזל 3.0 מ״ג 17.7 מ״גאשלגן 2871.8 מ״ג 17231.1 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 9.4 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 331 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
2 כפות שמן שומשום
-
1/4 כוס רוטב סויה
-
1/2 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1 כף שורש ג’ינג’ר
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 כוס מים
ירקות
הגשה
-
או אטריות מבושלות
-
חופן בוטנים קלויים
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומניחים בצד.
- מייבשים את הטופו מנוזלים, וחותכים לקוביות גסות.
- קוצצים את הירקות במעבד מזון בפונקציה חיתוך לרצועות.
- מחממים כ-2 כפות שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו משני הצדדים. מוסיפים 2-3 כפות מהרוטב, מקפיצים עוד 4-5 דקות, ותוך כדי הופכים בעדינות את הקוביות עד שהן מתקרמלות ומקבלות צבע זהוב. מעבירים לצלחת.
- מגבירים את הלהבה, מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומקפיצים במשך 4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומקפיצים עוד 1-2 דקות. מוסיפים את הכרוב האדום ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים את הסלרי והזוקיני ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים, מחזירים את הטופו למחבת עם הירקות ומקפיצים.
- מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים, מעבירים לכלי הגשה.
- מפזרים בוטנים מעל ומגישים לצד אטריות או אורז.
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את חומרי הרוטב ומניחים בצד.
- מייבשים את הטופו מנוזלים, וחותכים לקוביות גסות.
- קוצצים את הירקות במעבד מזון בפונקציה חיתוך לרצועות.
- מחממים כ-2 כפות שמן במחבת ומטגנים את קוביות הטופו משני הצדדים. מוסיפים 2-3 כפות מהרוטב, מקפיצים עוד 4-5 דקות, ותוך כדי הופכים בעדינות את הקוביות עד שהן מתקרמלות ומקבלות צבע זהוב. מעבירים לצלחת.
- מגבירים את הלהבה, מוסיפים לאותה מחבת 2 כפות שמן, מוסיפים את הבצל ומקפיצים במשך 4 דקות. מוסיפים את הגזרים ומקפיצים עוד 1-2 דקות. מוסיפים את הכרוב האדום ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים את הפלפלים ומקפיצים עוד 2 דקות. מוסיפים את הסלרי והזוקיני ומקפיצים עוד דקה. מוסיפים את הרוטב ומערבבים, מחזירים את הטופו למחבת עם הירקות ומקפיצים.
- מוסיפים את עלי הכוסברה ומערבבים, מעבירים לכלי הגשה.
- מפזרים בוטנים מעל ומגישים לצד אטריות או אורז.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)