בצלים ממולאים מעלפים בקלות ובלי כאב ראש!

בצלים ממולאים - ללקק את האצבעות! מתכון מטריף להכנת בצלים ממולאים באורז ובשר, ברוטב מתקתק של רכז רימונים, סילאן ודבש!
בצלים ממולאים - ללקק את האצבעות! מתכון מטריף להכנת בצלים ממולאים באורז ובשר, ברוטב מתקתק של רכז רימונים, סילאן ודבש!
  • דניאל עמית
  • 264K צפיות
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 619.7 קק״ל 3718.3 קק״ל
    פחמימות 49.6 גרם 297.7 גרם
    שומן 34.1 גרם 204.8 גרם
    נתרן 916.3 מ״ג 5497.9 מ״ג
    חלבון 26.4 גרם 158.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 105.9 מ״ג 635.4 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.9 מ״ג
    אשלגן 804.7 מ״ג 4828.1 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 45 דק׳
    כולל 3 שעות ו-50 דק׳
  • קלוריות
    620
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 619.7 קק״ל 3718.3 קק״ל
    פחמימות 49.6 גרם 297.7 גרם
    שומן 34.1 גרם 204.8 גרם
    נתרן 916.3 מ״ג 5497.9 מ״ג
    חלבון 26.4 גרם 158.7 גרם
    סיבים תזונתיים 4.8 גרם 28.7 גרם
    שומן רווי 7.3 גרם 43.9 גרם
    כולסטרול 75.8 מ״ג 455.0 מ״ג
    סידן 105.9 מ״ג 635.4 מ״ג
    ברזל 4.6 מ״ג 27.9 מ״ג
    אשלגן 804.7 מ״ג 4828.1 מ״ג
    אבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״ג
    סגור

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

רוטב


אופן הכנה

  1. קולפים את הבצלים וחורצים אותם עד האמצע.
  2. מכניסים את הבצלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים רבע שעה. מעבירים לקערה עם מים וקרח כדי לעצור את הבישול, מחכים שהבצלים יתקררו ומפרידים את השכבות.
  3. מערבבים בקערה את כל מרכיבי המילוי.
  4. ממלאים כל גלד בצל במילוי, מגלגלים ולוחצים להוצאת נוזלים מיותרים ויצירת צורה אסתטית.
  5. מרפדים תחתית סיר רחב בתפוחי אדמה פרוסים דק ומניחים עליהם את הבצלים הממולאים. מזלפים את שמן הזית, מכסים ומבשלים 10 דקות.
  6. מוסיפים לסיר את הרוטב שיגיע קצת מעל גובה הבצלים ומביאים לרתיחה. מכסים בצלחת ואז במכסה ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי - שעתיים.
  7. מומלץ לתת לבצלים עוד 10-15 דקות בתנור על חום 200 מעלות טורבו להשחמה (בסיר שמתאים לתנור).
    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (50)

    Avatar

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        כן, אפשר להכין את הבצלים הממולאים רק בתנור, אם כי יהיה צורך בהתאמות קלות:

        הכינו את הבצלים והמילוי כמתואר במתכון המקורי.
        סדרו את תפוחי האדמה הפרוסים ואת הבצלים הממולאים בתבנית אפייה עמוקה.
        הכינו את הרוטב כמתואר במתכון, אך השתמשו רק בכוס וחצי של מים במקום שתי כוסות, כיוון שבתנור יש פחות אידוי.
        צקו את הרוטב מעל הבצלים.
        כסו את התבנית בנייר אלומיניום והכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
        אפו למשך כשעה וחצי.
        הסירו את נייר האלומיניום והמשיכו לאפות למשך 15-20 דקות נוספות להשחמה.
        בדקו שהבצלים רכים והרוטב הצטמצם מעט לפני ההגשה.

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        הי מורן. אפשר להמיר את הרכז רימונים בסילאן, או בדבש.

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody