-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1905.6 קק״ל 1905.6 קק״לפחמימות 162.6 גרם 162.6 גרםשומן 101.6 גרם 101.6 גרםנתרן 10301.3 מ״ג 10301.3 מ״גחלבון 76.6 גרם 76.6 גרםסיבים תזונתיים 27.3 גרם 27.3 גרםשומן רווי 37.1 גרם 37.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 330.9 מ״ג 330.9 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 3409.2 מ״ג 3409.2 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
-
מרכיבים23
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות1906
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1905.6 קק״ל 1905.6 קק״לפחמימות 162.6 גרם 162.6 גרםשומן 101.6 גרם 101.6 גרםנתרן 10301.3 מ״ג 10301.3 מ״גחלבון 76.6 גרם 76.6 גרםסיבים תזונתיים 27.3 גרם 27.3 גרםשומן רווי 37.1 גרם 37.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 330.9 מ״ג 330.9 מ״גברזל 10.6 מ״ג 10.6 מ״גאשלגן 3409.2 מ״ג 3409.2 מ״גאבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״גסגור
מרכיבים 23 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 1906 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
ירקות
-
1 מלפפון ירוק בינוני
-
1 גזר בינוני
-
1 בצל סגול קטן
-
1/4 כרוב סגול בינוני
-
1 פלפל אדום בינוני
-
1/4 כוס גרגירי תירס
-
1/2 אבוקדו בינוני
-
200 גרם סלמון טריחתוך לקוביות
רוטב טריאקי
-
1/2 כוס רוטב טריאקי
-
2 כפות מיץ לימון
-
2 כפות שמן שומשום
-
1 שן שוםכתושה
רוטב חמאת בוטנים
-
2 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
2 כפות רוטב סויה
-
1/3 כוס רוטב צ’ילי מתוק
-
1/2 כוס חלב קוקוס
-
3 כפות מיץ לימון
-
2 שיני שוםכתושות
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, מסננים, ומניחים לייבוש במשך כ-20 דקות על מסננת.
- יוצקים לסיר את האורז והמים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 18 דקות מרגע הרתיחה או עד שהאורז מוכן. מכבים, משאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות נוספות.
- בקערה מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה וצלולה (אין צורך לחמם).
- מוציאים את האורז מהסיר לקערת עץ רחבה ושטוחה, מוסיפים 3 כפות מהרוטב ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות חיתוך אופקיות (כמו תנועת קיפול של קצף לבלילה של עוגה).
- מכינים את הירקות: במעבד מזון עם להב החותך לקוביות חותכים את המלפפון, הגזר והבצל. עם להב החותך לרצועות חותכים את הכרוב האדום והפלפל האדום, כל ירק בנפרד.
- מכינים את הרטבים: רוטב טריאקי- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית קטנה, טועמים ומתקנים תיבול.
- רוטב חמאת בוטנים- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את המנה: ממלאים 2/3 קערת בול באורז, מסדרים את הירקות על האורז בערמות קטנות, כל ירק בנפרד: מלפפון, גזר, בצל, כרוב אדום, פלפל אדום, מוסיפים את התירס, האבוקדו והסלמון.
- מגישים את הפוקי בול הצבעוני ובצד את הקעריות עם הרטבים.
אופן הכנה
- מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, מסננים, ומניחים לייבוש במשך כ-20 דקות על מסננת.
- יוצקים לסיר את האורז והמים ומביאים לרתיחה, מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים במשך 18 דקות מרגע הרתיחה או עד שהאורז מוכן. מכבים, משאירים את הסיר סגור למשך 10 דקות נוספות.
- בקערה מערבבים את חומרי הרוטב לתערובת אחידה וצלולה (אין צורך לחמם).
- מוציאים את האורז מהסיר לקערת עץ רחבה ושטוחה, מוסיפים 3 כפות מהרוטב ומערבבים בעזרת כף עץ בתנועות חיתוך אופקיות (כמו תנועת קיפול של קצף לבלילה של עוגה).
- מכינים את הירקות: במעבד מזון עם להב החותך לקוביות חותכים את המלפפון, הגזר והבצל. עם להב החותך לרצועות חותכים את הכרוב האדום והפלפל האדום, כל ירק בנפרד.
- מכינים את הרטבים: רוטב טריאקי- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערית קטנה, טועמים ומתקנים תיבול.
- רוטב חמאת בוטנים- מערבבים את מרכיבי הרוטב בקערה עד לקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את המנה: ממלאים 2/3 קערת בול באורז, מסדרים את הירקות על האורז בערמות קטנות, כל ירק בנפרד: מלפפון, גזר, בצל, כרוב אדום, פלפל אדום, מוסיפים את התירס, האבוקדו והסלמון.
- מגישים את הפוקי בול הצבעוני ובצד את הקעריות עם הרטבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
מה עושים עם הסלמון? ככה חי ?
כן, זה מתכון עם סלמון נא וככה זה בפוקי 🙂