-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.1 קק״ל 3070.6 קק״לפחמימות 89.2 גרם 446.0 גרםשומן 18.8 גרם 93.9 גרםנתרן 1883.6 מ״ג 9418.0 מ״גחלבון 19.4 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 22.7 גרם 113.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 135.9 מ״ג 679.6 מ״גברזל 5.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 1144.6 מ״ג 5723.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 8.1 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות614
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 614.1 קק״ל 3070.6 קק״לפחמימות 89.2 גרם 446.0 גרםשומן 18.8 גרם 93.9 גרםנתרן 1883.6 מ״ג 9418.0 מ״גחלבון 19.4 גרם 96.9 גרםסיבים תזונתיים 22.7 גרם 113.5 גרםשומן רווי 1.8 גרם 8.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 135.9 מ״ג 679.6 מ״גברזל 5.2 מ״ג 26.2 מ״גאשלגן 1144.6 מ״ג 5723.2 מ״גאבץ 1.6 מ״ג 8.1 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 614 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
למג'דרה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כוס עדשים ירוקותאו שחורות, ללא השרייה
-
1/2 כפית גדושה מלח דק
-
3 כוסות מים רותחים
-
2 כוסות מים בטמפרטורת החדר
-
2 כוסות אורז יסמין
-
2 כפיות מלח דק
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המטוגן: בסיר גדול או מחבת מחממים את השמן, מכניסים את רצועות/טבעות הבצל ומטגנים למשך זמן ארוך, עד שהבצל מקבל צבע זהוב כהה. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים (זה עוזר לקירמול הבצל) ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים ומצטמצם.
- מכינים את העדשים והאורז: בסיר נוסף מחממים שמן זית ומוסיפים את העדשים, המלח והמים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהעדשים מתרככות (לא לגמרי).
- מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים כך שיכסו את האורז בכ-1 ס”מ, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה קטנה למשך 25-30 דקות.
- משאירים את הסיר מכוסה, מכבים את האש וממתינים 5 דקות מבלי לפתוח את מכסה הסיר.
- מערבבים בזהירות את האורז (פותחים אותו) עם מזלג ומוסיפים מעל את הבצל המטוגן.
- מכינים את היוגורט להגשה: מערבבים את היוגורט עם הלימון, המלח והנענע ומגישים יחד עם המג’דרה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצל המטוגן: בסיר גדול או מחבת מחממים את השמן, מכניסים את רצועות/טבעות הבצל ומטגנים למשך זמן ארוך, עד שהבצל מקבל צבע זהוב כהה. מערבבים מדי פעם.
- מוסיפים את הסוכר ומערבבים (זה עוזר לקירמול הבצל) ממשיכים לטגן עד שהבצל משחים ומצטמצם.
- מכינים את העדשים והאורז: בסיר נוסף מחממים שמן זית ומוסיפים את העדשים, המלח והמים. מכסים את הסיר ומבשלים עד שהעדשים מתרככות (לא לגמרי).
- מוסיפים את האורז, המלח והמים הרותחים כך שיכסו את האורז בכ-1 ס”מ, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על להבה קטנה למשך 25-30 דקות.
- משאירים את הסיר מכוסה, מכבים את האש וממתינים 5 דקות מבלי לפתוח את מכסה הסיר.
- מערבבים בזהירות את האורז (פותחים אותו) עם מזלג ומוסיפים מעל את הבצל המטוגן.
- מכינים את היוגורט להגשה: מערבבים את היוגורט עם הלימון, המלח והנענע ומגישים יחד עם המג’דרה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
וואלה….. ניצחת. אחלה מתכון ממש שוס
היי אם העדשים כבר מבושלות וקפואות מה לעשות?
לפעול ע”פ אותם השלבים, זה בסדר גמור
וואו הכנתי מגדרה בפעם הראשונה ויצא מושלם. תודה דניאל.
תודה רבה!