סטייק על האש עם קרפצ’יו תפוחי אדמה
כל מה שאוהבי בשר צריכים כדי להיות מאושרים זו מחבת פסים, נתח בשר, שמן זית מלח ופלפל. ככה מכינים על האש בבית בלי מנגל ועם תוספת קרפצ'יו תפוח אדמה
כל מה שאוהבי בשר צריכים כדי להיות מאושרים זו מחבת פסים, נתח בשר, שמן זית מלח ופלפל. ככה מכינים על האש בבית בלי מנגל ועם תוספת קרפצ'יו תפוח אדמה
- דניאל עמית
- 9K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 612.0 קק״ל 1224.1 קק״לפחמימות 45.5 גרם 90.9 גרםשומן 45.1 גרם 90.2 גרםנתרן 1.8 מ״ג 3.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 6.3 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 7.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 7.1 מ״ג 14.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות612
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 612.0 קק״ל 1224.1 קק״לפחמימות 45.5 גרם 90.9 גרםשומן 45.1 גרם 90.2 גרםנתרן 1.8 מ״ג 3.6 מ״גחלבון 5.1 גרם 10.2 גרםסיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.3 גרםשומן רווי 6.3 גרם 12.7 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 3.6 מ״ג 7.2 מ״גברזל 0.3 מ״ג 0.7 מ״גאשלגן 7.1 מ״ג 14.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 612 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
לבשר
-
2 סטייק אנטריקוט גדוליםנתחים של כ-200 גרם כל אחד
-
5 כפות שמן זית
-
לפי הטעם
-
לפי הטעם
לקרפצ'יו תפוחי אדמה
-
6 תפוחי אדמה קטנים
-
ומומלחים לבישול תפוחי האדמה
-
4 כפות שמן זית
-
לפי הטעם
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 גבעולי רוזמרין
אופן הכנה
- מכינים את קרפצ’יו תפוחי האדמה: מרתיחים סיר עם מים מומלחים.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד ריכוך. מסננים מהמים וממשיכים לבשל בסיר ללא מים עוד כ-2 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את תפוחי האדמה הרכים על נייר אפייה. מניחים מעליהם עוד נייר אפייה ובעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה (“מפצלחים” אותם).
- אחרי המעיכה בכוס מרדדים עם מערוך את תפוחי האדמה (על נייר האפייה העליון) כדי שיתקבל קרפצ’יו.
- מסירים את הנייר העליון ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין.
- מכניסים לתנור עד השחמה קלה.
- מכינים את הבשר: מלהיטים מחבת פסים על הכיריים.
- מתבלים את נתחי הבשר במעט שמן זית, מלח ופלפל משני הצדדים.
- מבשלים על מחבת הפסים 2 דקות מכל צד ומגישים.
אופן הכנה
- מכינים את קרפצ’יו תפוחי האדמה: מרתיחים סיר עם מים מומלחים.
- מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עד ריכוך. מסננים מהמים וממשיכים לבשל בסיר ללא מים עוד כ-2 דקות.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מניחים את תפוחי האדמה הרכים על נייר אפייה. מניחים מעליהם עוד נייר אפייה ובעזרת כוס מועכים את תפוחי האדמה (“מפצלחים” אותם).
- אחרי המעיכה בכוס מרדדים עם מערוך את תפוחי האדמה (על נייר האפייה העליון) כדי שיתקבל קרפצ’יו.
- מסירים את הנייר העליון ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל ורוזמרין.
- מכניסים לתנור עד השחמה קלה.
- מכינים את הבשר: מלהיטים מחבת פסים על הכיריים.
- מתבלים את נתחי הבשר במעט שמן זית, מלח ופלפל משני הצדדים.
- מבשלים על מחבת הפסים 2 דקות מכל צד ומגישים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (0)