רטטוי
באיטליה קוראים לו קפונטה ובספרד מכנים אותו פיסטו, אבל בצרפת, תבשיל הירקות רטטוי הוא תבשיל עניים רב טעם שמורכב מפלפלים, עגבניות, קישואים וחציל
באיטליה קוראים לו קפונטה ובספרד מכנים אותו פיסטו, אבל בצרפת, תבשיל הירקות רטטוי הוא תבשיל עניים רב טעם שמורכב מפלפלים, עגבניות, קישואים וחציל
- דניאל עמית
- 7K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.4 קק״ל 1145.5 קק״לפחמימות 22.7 גרם 91.0 גרםשומן 18.8 גרם 75.1 גרםנתרן 972.5 מ״ג 3889.9 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.6 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 295.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 959.4 מ״ג 3837.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות286
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 286.4 קק״ל 1145.5 קק״לפחמימות 22.7 גרם 91.0 גרםשומן 18.8 גרם 75.1 גרםנתרן 972.5 מ״ג 3889.9 מ״גחלבון 4.4 גרם 17.6 גרםסיבים תזונתיים 8.3 גרם 33.2 גרםשומן רווי 2.6 גרם 10.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 73.9 מ״ג 295.6 מ״גברזל 2.4 מ״ג 9.6 מ״גאשלגן 959.4 מ״ג 3837.6 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 2.5 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 286 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חציל בינוניקלוף
-
2 קישואים בינונייםקלופים
-
2 פלפלים אדומים בינוניים
-
1 בצל גדולקלוף
-
4 שיני שוםכתושות
-
אם אין, אפשר להחליף בכפית אורגנו וחופן בזיליקום טרי
-
1קופסת שימורים או 400 מ"ל עגבניות מרוסקות
-
1/2 כוס מים
-
1/3 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור טחון
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- במעבד מזון בוחרים בפונקציית חיתוך לקוביות ומעבירים בו את החציל, הזוקיני והפלפל.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור עם נייר אפייה, מושחים בשמן זית או מרססים ספריי שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 25 דקות, כשאמצע דואגים להפוך אותם.
- קוצצים לקוביות בעזרת המוט גם את הבצל, ומטגנים אותו בסיר רחב על כיריים ביתרת השמן עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד דקת ערבוב.
- מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהירקות שבתנור נראים זהובים ויפים.
- מעבירים את הירקות אל התבשיל ונותנים להכל להתבשל יחד עוד מספר דקות.
- מגישים בקערה עמוקה עם קצת שמן זית מעל, לצד בגט או לחם טעים.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- במעבד מזון בוחרים בפונקציית חיתוך לקוביות ומעבירים בו את החציל, הזוקיני והפלפל.
- מעבירים את הירקות לתבנית תנור עם נייר אפייה, מושחים בשמן זית או מרססים ספריי שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ואופים בתנור במשך 25 דקות, כשאמצע דואגים להפוך אותם.
- קוצצים לקוביות בעזרת המוט גם את הבצל, ומטגנים אותו בסיר רחב על כיריים ביתרת השמן עד להזהבה. מוסיפים את השום לעוד דקת ערבוב.
- מוסיפים את פחית העגבניות המרוסקות, המים והתבלינים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה-בינונית עד שהירקות שבתנור נראים זהובים ויפים.
- מעבירים את הירקות אל התבשיל ונותנים להכל להתבשל יחד עוד מספר דקות.
- מגישים בקערה עמוקה עם קצת שמן זית מעל, לצד בגט או לחם טעים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
באמת שמתכון מדהים !! יצא מעולה סיימנו 2 בחורות סיר שלם
איזה כיף!