פסטה בולונז
בולונז. בשבילי זה מה זה מאכל ילדות.. כשהיינו ילדים אמא שלי הייתה מכינה לנו בולונז והיינו אוכלים אותו בתוך פיתה עם חומוס!!! (בלי הפסטה) נשמע לכם מוזר? תטעמו ודברו איתי!
בולונז. בשבילי זה מה זה מאכל ילדות.. כשהיינו ילדים אמא שלי הייתה מכינה לנו בולונז והיינו אוכלים אותו בתוך פיתה עם חומוס!!! (בלי הפסטה) נשמע לכם מוזר? תטעמו ודברו איתי!
- דניאל עמית
- 194K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 441.6 קק״ל 1766.4 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.7 גרםשומן 27.0 גרם 108.2 גרםנתרן 659.0 מ״ג 2636.0 מ״גחלבון 43.4 גרם 173.6 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 49.3 גרםשומן רווי 15.2 גרם 61.0 גרםכולסטרול 122.2 מ״ג 489.0 מ״גסידן 109.2 מ״ג 436.6 מ״גברזל 15.0 מ״ג 60.2 מ״גאשלגן 1075.5 מ״ג 4301.9 מ״גאבץ 17.2 מ״ג 69.0 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 10 דק׳כולל שעה
-
קלוריות442
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 441.6 קק״ל 1766.4 קק״לפחמימות 27.2 גרם 108.7 גרםשומן 27.0 גרם 108.2 גרםנתרן 659.0 מ״ג 2636.0 מ״גחלבון 43.4 גרם 173.6 גרםסיבים תזונתיים 12.3 גרם 49.3 גרםשומן רווי 15.2 גרם 61.0 גרםכולסטרול 122.2 מ״ג 489.0 מ״גסידן 109.2 מ״ג 436.6 מ״גברזל 15.0 מ״ג 60.2 מ״גאשלגן 1075.5 מ״ג 4301.9 מ״גאבץ 17.2 מ״ג 69.0 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 442 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה פוזילימבושלת לפי הוראות היצרן
-
1 כרשהאו בצל לבן, קצוצים
-
1 גזרקצוץ דק דק
-
3 שיני שוםכתושות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 1/2 כוסות יין אדום יבש
-
2קופסאות שימורים או 800 גרם עגבניות מרוסקות
-
1 מיכל רסק עגבניות
-
1 קורט מלח דקמומלץ להשתמש במלח איטלקי
-
1 חופן בזיליקוםעלים
אופן הכנה
- מטגנים בסיר עם שמן זית כרישה או בצל. מוסיפים את הגזר ושיני השום.
- כשהכרישה מתרככת מוסיפים את בשר הבקר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה את צבעו, תוך כדי שמפוררים אותו.
- מוסיפים את היין האדום ומבשלים עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מתבלים במלח איטלקי (באמת יש בו את כל התבלינים שאתם צריכים) ועלי בזיליקום.
- סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 45-60 דקות על אש קטנה.
- מכינים פסטה לפי הוראות היצרן בסיר נפרד, לוקחים כוס ממי הבישול, שופכים לתוך הרוטב ומערבבים.
אופן הכנה
- מטגנים בסיר עם שמן זית כרישה או בצל. מוסיפים את הגזר ושיני השום.
- כשהכרישה מתרככת מוסיפים את בשר הבקר הטחון ומבשלים עד שהוא משנה את צבעו, תוך כדי שמפוררים אותו.
- מוסיפים את היין האדום ומבשלים עד שהיין מתאדה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות ורסק העגבניות, מתבלים במלח איטלקי (באמת יש בו את כל התבלינים שאתם צריכים) ועלי בזיליקום.
- סוגרים את הסיר ומבשלים במשך 45-60 דקות על אש קטנה.
- מכינים פסטה לפי הוראות היצרן בסיר נפרד, לוקחים כוס ממי הבישול, שופכים לתוך הרוטב ומערבבים.
הערות
- אם אתם לא שומרים כשרות - מומלץ להוסיף לרוטב גבינת פרמז'ן מגורדת זה יאמממי!
הערות
- אם אתם לא שומרים כשרות - מומלץ להוסיף לרוטב גבינת פרמז'ן מגורדת זה יאמממי!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
אין לי יין אדום בבית יש תחליף אחר? יש לי יין רוזה
הי ענבר. צריך יין אדום יבש, או חצי יבש. יין רוזה הוא מתוק ותוסס מדי בשביל רוטב בולונז.
מתכון מנצח. גם אחרי לפחות שש פעמים, הילדים ממשיכים לטרוף אותו.
תודה רבה יוסי!
כמה גרם זה מיכל רסק עגבניות?
100 גרם