פטאייר – מאפה ערבי במילוי גבינה ותרד
מתכון מושלם למאפה מושלם - פטאייר, מאפה משולש ערבי מבצק פריך במילוי גבינה מלוחה ותרד מאודה שכיף לאכול בבוקר, צהריים וערב. חם, טעים והכי כייפי
מתכון מושלם למאפה מושלם - פטאייר, מאפה משולש ערבי מבצק פריך במילוי גבינה מלוחה ותרד מאודה שכיף לאכול בבוקר, צהריים וערב. חם, טעים והכי כייפי
- דניאל עמית
- 23K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.0 קק״ל 2879.0 קק״לפחמימות 20.1 גרם 401.6 גרםשומן 5.0 גרם 99.4 גרםנתרן 325.1 מ״ג 6502.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 17.9 גרםכולסטרול 1.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 139.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 50.1 מ״ג 1001.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות144
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 144.0 קק״ל 2879.0 קק״לפחמימות 20.1 גרם 401.6 גרםשומן 5.0 גרם 99.4 גרםנתרן 325.1 מ״ג 6502.2 מ״גחלבון 4.4 גרם 87.7 גרםסיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרםשומן רווי 0.9 גרם 17.9 גרםכולסטרול 1.5 מ״ג 30.0 מ״גסידן 7.0 מ״ג 139.8 מ״גברזל 0.3 מ״ג 6.9 מ״גאשלגן 50.1 מ״ג 1001.9 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 144 | כמות מנות 20 |
---|
מצרכים
מצרכים
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר אופטימום עם וו לישה שוקלים קמח עם שמרים, סוכר ומים, לשים כ-2 דקות.
- מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות או עד שהבצק רך וחלק. מכדררים אותו על משטח עבודה, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
- מכינים את המלית: מערבבים את הבצל עם מלח ומועכים בידיים וכשהוא רך מוסיפים את עלי התרד ומערבבים/מועכים יחד עוד דקה. סוחטים מנוזלים ומוסיפים גבינה וזעתר. מערבבים.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה דק, מקסימום חצי ס״מ עובי. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ ובמרכז כל אחד מניחים כפית גדושה של מלית וסוגרים לצורת משולש כמו אוזני המן. מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים. מכסים ומתפיחים.
- מחממים תנור עם חיישן אפייה לחום של 220 מעלות.
- מברישים את הכיסנים בשמן זית ואופים 8-10 דקות עד שהם זהובים יפה.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: בקערת מיקסר אופטימום עם וו לישה שוקלים קמח עם שמרים, סוכר ומים, לשים כ-2 דקות.
- מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות או עד שהבצק רך וחלק. מכדררים אותו על משטח עבודה, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
- מכינים את המלית: מערבבים את הבצל עם מלח ומועכים בידיים וכשהוא רך מוסיפים את עלי התרד ומערבבים/מועכים יחד עוד דקה. סוחטים מנוזלים ומוסיפים גבינה וזעתר. מערבבים.
- מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה דק, מקסימום חצי ס״מ עובי. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ ובמרכז כל אחד מניחים כפית גדושה של מלית וסוגרים לצורת משולש כמו אוזני המן. מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים. מכסים ומתפיחים.
- מחממים תנור עם חיישן אפייה לחום של 220 מעלות.
- מברישים את הכיסנים בשמן זית ואופים 8-10 דקות עד שהם זהובים יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (2)
תודה רבה על המתכונים כול כך פשוטים בטעימים!!!!
נהנת לראות את המתכונים וללמוד