רקע בוש

פטאייר – מאפה ערבי במילוי גבינה ותרד

מתכון מושלם למאפה מושלם - פטאייר, מאפה משולש ערבי מבצק פריך במילוי גבינה מלוחה ותרד מאודה שכיף לאכול בבוקר, צהריים וערב. חם, טעים והכי כייפי
מתכון מושלם למאפה מושלם - פטאייר, מאפה משולש ערבי מבצק פריך במילוי גבינה מלוחה ותרד מאודה שכיף לאכול בבוקר, צהריים וערב. חם, טעים והכי כייפי
  • דניאל עמית
  • 23K צפיות
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    144
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 144.0 קק״ל 2879.0 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 401.6 גרם
    שומן 5.0 גרם 99.4 גרם
    נתרן 325.1 מ״ג 6502.2 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 1.5 מ״ג 30.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 139.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 50.1 מ״ג 1001.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    144
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 144.0 קק״ל 2879.0 קק״ל
    פחמימות 20.1 גרם 401.6 גרם
    שומן 5.0 גרם 99.4 גרם
    נתרן 325.1 מ״ג 6502.2 מ״ג
    חלבון 4.4 גרם 87.7 גרם
    סיבים תזונתיים 0.9 גרם 17.1 גרם
    שומן רווי 0.9 גרם 17.9 גרם
    כולסטרול 1.5 מ״ג 30.0 מ״ג
    סידן 7.0 מ״ג 139.8 מ״ג
    ברזל 0.3 מ״ג 6.9 מ״ג
    אשלגן 50.1 מ״ג 1001.9 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 6.1 מ״ג
    סגור
אוכל ערבי
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מלית


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: בקערת מיקסר אופטימום עם וו לישה שוקלים קמח עם שמרים, סוכר ומים, לשים כ-2 דקות.
  2. מוסיפים שמן זית ומלח וממשיכים ללוש עוד 5 דקות או עד שהבצק רך וחלק. מכדררים אותו על משטח עבודה, מעבירים לקערה משומנת, מכסים ומתפיחים.
  3. מכינים את המלית: מערבבים את הבצל עם מלח ומועכים בידיים וכשהוא רך מוסיפים את עלי התרד ומערבבים/מועכים יחד עוד דקה. סוחטים מנוזלים ומוסיפים גבינה וזעתר. מערבבים.
  4. מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל חלק לעלה דק, מקסימום חצי ס״מ עובי. קורצים עיגולים בקוטר 10 ס״מ ובמרכז כל אחד מניחים כפית גדושה של מלית וסוגרים לצורת משולש כמו אוזני המן. מניחים בתבנית עם נייר אפייה עם מרווחים. מכסים ומתפיחים.
  5. מחממים תנור עם חיישן אפייה לחום של 220 מעלות.
  6. מברישים את הכיסנים בשמן זית ואופים 8-10 דקות עד שהם זהובים יפה.

    פטאייר. צילום: אפיק גבאי
    פטאייר. צילום: אפיק גבאי

 


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (2)

    Avatar

      Avatar
      דורית אטר

      תודה רבה על המתכונים כול כך פשוטים בטעימים!!!!

      Avatar
      הררי רחל

      נהנת לראות את המתכונים וללמוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody