עוף ותפוחי אדמה בתנור עם לימון ומרינדה מופלאה
מתכון קל ומושלם להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדה סוף הדרך עם פרוסות לימון עסיסיות - מנה עיקרית נהדרת וטעימה במיוחד!
מתכון קל ומושלם להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדה סוף הדרך עם פרוסות לימון עסיסיות - מנה עיקרית נהדרת וטעימה במיוחד!
- דניאל עמית
- 64K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.0 קק״ל 1774.9 קק״לפחמימות 24.2 גרם 120.9 גרםשומן 22.1 גרם 110.5 גרםנתרן 892.1 מ״ג 4460.3 מ״גחלבון 15.2 גרם 76.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסידן 4.3 מ״ג 21.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 38.5 מ״ג 192.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים20
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.0 קק״ל 1774.9 קק״לפחמימות 24.2 גרם 120.9 גרםשומן 22.1 גרם 110.5 גרםנתרן 892.1 מ״ג 4460.3 מ״גחלבון 15.2 גרם 76.0 גרםסיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרםשומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסידן 4.3 מ״ג 21.4 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 38.5 מ״ג 192.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
מרכיבים 20 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות | קלוריות 355 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוף ותפוחי אדמה
-
3 שוקי עוף בינוניים
-
2 כרעי עוף בינוניים
-
2 תפוחי אדמה בינוניים
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח גס
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
3/4 כוס מים רותחים
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 לימון בינוני
מרינדה
-
3 כפות שמן זית
-
1 כף דבש
-
2 כפות רוטב סויה
-
3 כפות מיץ לימון
-
1/2 כפית כורכום
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
5 שיני שוםכתושות
-
1 כף קורנפלור
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
- מעבירים את חלקי העוף לקערה עם המרינדה ומשרים במקרר למשך שעה לפחות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו בעזרת פונקציית החימום המהיר.
- קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ומסדרים בתחתית התבנית.
- יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח הגס ופלפל השחור, מוסיפים את המים הרותחים מעורבבים עם חצי כפית כורכום וחצי כפית פפריקה.
- מסדרים את העוף מעל תפוחי האדמה ויוצקים מעל את שאריות המרינדה. פורסים את הלימון לפרוסות מסדרים מעל העוף.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים להשחמה יפה.
אופן הכנה
- מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
- מעבירים את חלקי העוף לקערה עם המרינדה ומשרים במקרר למשך שעה לפחות.
- מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו בעזרת פונקציית החימום המהיר.
- קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ומסדרים בתחתית התבנית.
- יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח הגס ופלפל השחור, מוסיפים את המים הרותחים מעורבבים עם חצי כפית כורכום וחצי כפית פפריקה.
- מסדרים את העוף מעל תפוחי האדמה ויוצקים מעל את שאריות המרינדה. פורסים את הלימון לפרוסות מסדרים מעל העוף.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים להשחמה יפה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (10)
לא כתוב במצרכים כלום עלהתיבול של תפו”א והמים הרוצחים. בקיצור חבל שאין הסבר מדוייק זה 50% בהצלחה של המתכון וזה גורם לי לחשוב שאולי גם המצרכים לא מדוייקים…
היי גלית, כתוב שלושת רבעי כוס מים רותחים במצרכים ומתחת את התבלינים
מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
אפשר לוותר