רקע בוש

עוף ותפוחי אדמה בתנור עם לימון ומרינדה מופלאה

מתכון קל ומושלם להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדה סוף הדרך עם פרוסות לימון עסיסיות - מנה עיקרית נהדרת וטעימה במיוחד!
מתכון קל ומושלם להכנת עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדה סוף הדרך עם פרוסות לימון עסיסיות - מנה עיקרית נהדרת וטעימה במיוחד!
  • דניאל עמית
  • 64K צפיות
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    355
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 355.0 קק״ל 1774.9 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 120.9 גרם
    שומן 22.1 גרם 110.5 גרם
    נתרן 892.1 מ״ג 4460.3 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 76.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סידן 4.3 מ״ג 21.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 38.5 מ״ג 192.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    20
  • הכנה 25 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    355
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 355.0 קק״ל 1774.9 קק״ל
    פחמימות 24.2 גרם 120.9 גרם
    שומן 22.1 גרם 110.5 גרם
    נתרן 892.1 מ״ג 4460.3 מ״ג
    חלבון 15.2 גרם 76.0 גרם
    סיבים תזונתיים 0.7 גרם 3.7 גרם
    שומן רווי 3.6 גרם 18.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סידן 4.3 מ״ג 21.4 מ״ג
    ברזל 0.2 מ״ג 1.2 מ״ג
    אשלגן 38.5 מ״ג 192.5 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
ארוחה בשרית
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

מרינדה


אופן הכנה

  1. מכינים את המרינדה: מערבבים בקערה את כל מרכיבי המרינדה לתערובת אחידה.
  2. מעבירים את חלקי העוף לקערה עם המרינדה ומשרים במקרר למשך שעה לפחות.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו בעזרת פונקציית החימום המהיר.
  4. קולפים את תפוחי האדמה, פורסים דק ומסדרים בתחתית התבנית.
  5. יוצקים מעל את שמן הזית, מתבלים במלח הגס ופלפל השחור, מוסיפים את המים הרותחים מעורבבים עם חצי כפית כורכום וחצי כפית פפריקה.
  6. מסדרים את העוף מעל תפוחי האדמה ויוצקים מעל את שאריות המרינדה. פורסים את הלימון לפרוסות מסדרים מעל העוף.
  7. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה. מורידים את נייר הכסף וממשיכים לצלות כ-20 דקות נוספות. מעבירים את התנור למצב גריל וצולים להשחמה יפה.
עוף בתנור עם לימון1
עוף ותפוחי אדמה בתנור במרינדה עם פרוסות לימון. צילום: דניאל עמית

    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (10)

    Avatar

      Avatar
      גלית דהן

      לא כתוב במצרכים כלום עלהתיבול של תפו”א והמים הרוצחים. בקיצור חבל שאין הסבר מדוייק זה 50% בהצלחה של המתכון וזה גורם לי לחשוב שאולי גם המצרכים לא מדוייקים…

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        היי גלית, כתוב שלושת רבעי כוס מים רותחים במצרכים ומתחת את התבלינים

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אפשר לוותר

    הצג עוד

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody