עוגת שקדים עם קצפת
עוגת שקדים מפנקת עם קצפת מתוקה שמשלימה אותה. מה עוד אפשר לבקש עם הקפה של הבוקר? עוגת שקדים בחושה פשוטה להכנה, רק לערבב, לאפות לתנור ולהוסיף קצפת אוורירית
עוגת שקדים מפנקת עם קצפת מתוקה שמשלימה אותה. מה עוד אפשר לבקש עם הקפה של הבוקר? עוגת שקדים בחושה פשוטה להכנה, רק לערבב, לאפות לתנור ולהוסיף קצפת אוורירית
- דניאל עמית
- 22K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2665.8 קק״ל 2665.8 קק״לפחמימות 285.9 גרם 285.9 גרםשומן 156.3 גרם 156.3 גרםנתרן 2002.4 מ״ג 2002.4 מ״גחלבון 31.4 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרםשומן רווי 56.9 גרם 56.9 גרםכולסטרול 511.8 מ״ג 511.8 מ״גסידן 235.0 מ״ג 235.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 436.8 מ״ג 436.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות2666
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2665.8 קק״ל 2665.8 קק״לפחמימות 285.9 גרם 285.9 גרםשומן 156.3 גרם 156.3 גרםנתרן 2002.4 מ״ג 2002.4 מ״גחלבון 31.4 גרם 31.4 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 1.9 גרםשומן רווי 56.9 גרם 56.9 גרםכולסטרול 511.8 מ״ג 511.8 מ״גסידן 235.0 מ״ג 235.0 מ״גברזל 3.2 מ״ג 3.2 מ״גאשלגן 436.8 מ״ג 436.8 מ״גאבץ 2.2 מ״ג 2.2 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 2666 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
עוגה
קצפת
-
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה 32%
-
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: בקערת המיקסר שמים קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים ומלח ומערבבים.
- מוסיפים שמן, סוכר לבן וסוכר חום כהה, ביצים וחלב.
- מערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה 22 ס”מ משומנת.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. בודקים עם קיסם! אם הקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד התייצבות.
- כשהעוגה קצת מתקררת שמים את הקצפת על העוגה ובתאבון.
אופן הכנה
- מחממים תנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
- מכינים את העוגה: בקערת המיקסר שמים קמח, אבקת אפייה, קמח שקדים ומלח ומערבבים.
- מוסיפים שמן, סוכר לבן וסוכר חום כהה, ביצים וחלב.
- מערבבים עד קבלת מרקם אחיד.
- מעבירים את הבלילה לתבנית עגולה 22 ס”מ משומנת.
- מכניסים לתנור לחצי שעה. בודקים עם קיסם! אם הקיסם יוצא יבש - העוגה מוכנה.
- מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר עד התייצבות.
- כשהעוגה קצת מתקררת שמים את הקצפת על העוגה ובתאבון.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (18)
האם אפשר להחליף את הקמח הלבן בקמח לבן ללא גלוטן ?
הי קרן. כן, אפשר
הי דניאל, האם השקדים המפוזרים למעלה טוגנו לפני בשמן זית?
הי ליטל. לא, הם לא טוגנו לפני כן בשמן זית.
האם ניתן להשתמש רק בקמח שקדים על־מנת להפוך את העוגה לעוגה לפסח
הי דנה, כן אפשר