עוגת שוקולד טבעונית נימוחה ומעלפת
יש לכם דודא עכשיו לעוגת שוקולד נימוחה ומשגעת? מעולה! אז הנה מתכון של עוגת שוקולד טבעונית, שמכינים בקלות במיקסר ומצפים בגנאש שוקולד
יש לכם דודא עכשיו לעוגת שוקולד נימוחה ומשגעת? מעולה! אז הנה מתכון של עוגת שוקולד טבעונית, שמכינים בקלות במיקסר ומצפים בגנאש שוקולד
- דניאל עמית
- 30K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1590.8 קק״ל 1590.8 קק״לפחמימות 235.9 גרם 235.9 גרםשומן 74.2 גרם 74.2 גרםנתרן 75.8 מ״ג 75.8 מ״גחלבון 4.5 גרם 4.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 22.3 גרם 22.3 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסידן 110.7 מ״ג 110.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 451.2 מ״ג 451.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות1591
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1590.8 קק״ל 1590.8 קק״לפחמימות 235.9 גרם 235.9 גרםשומן 74.2 גרם 74.2 גרםנתרן 75.8 מ״ג 75.8 מ״גחלבון 4.5 גרם 4.5 גרםסיבים תזונתיים 5.1 גרם 5.1 גרםשומן רווי 22.3 גרם 22.3 גרםכולסטרול 1.0 מ״ג 1.0 מ״גסידן 110.7 מ״ג 110.7 מ״גברזל 4.6 מ״ג 4.6 מ״גאשלגן 451.2 מ״ג 451.2 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 1.8 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 1591 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1/2כוס או 110 גרם רסק תפוחים
-
1 כפית חומץ 5%או לימון
-
1 כפית מחית וניל
-
1/4כוס או 75 מ"ל שמן קנולה
-
1 כוס מים רותחים
-
1 1/2כוסות או 210 גרם קמח לבן
-
1/4כוס או 45 גרם אבקת קקאו
-
1 כפית אבקת אפייה
-
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
-
1כוס או 200 גרם סוכר לבן
גנאש שוקולד
-
50 גרם שוקולד מריר
-
50 מ"ל חלב קוקוס
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר את רסק התפוחים, החומץ, הווניל, השמן והמים הרותחים.
- מוסיפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
- מכינים את הגנאש: מחממים את המצרכים בקערה המתאימה למיקרוגל כדקה, מוציאים, מערבבים וממשיכים לחמם בפולסים של כמה שניות, עד שהתערובת אחידה וחלקה. יוצקים על העוגה ומצפים אותה.
אופן הכנה
- מערבבים בקערת המיקסר את רסק התפוחים, החומץ, הווניל, השמן והמים הרותחים.
- מוסיפים לקערה את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והסוכר, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה ואופים במשך כ-30 דקות או עד שהעוגה מוכנה וקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מוציאים ומצננים.
- מכינים את הגנאש: מחממים את המצרכים בקערה המתאימה למיקרוגל כדקה, מוציאים, מערבבים וממשיכים לחמם בפולסים של כמה שניות, עד שהתערובת אחידה וחלקה. יוצקים על העוגה ומצפים אותה.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (5)
יצא ממש ממש טעים! הכפלתי כמויות והכנתי כמאפינס. יצא מעולה ועסיסי
איזה תבנית השתמשת בתמונה?
זו סוג של תבנית קוגלהוף, אבל גם תבנית 22 ס”מ עגולה מצוינת
היי דניאל האם אני יכול לעשות בתבנית מלבן חד פעמי או שזה יצא נמוך מאוד או להכפיל את הכמויות?
באיזה גודל?