ספגטי מיטבולס
טוב, זה אחד הסירים הכי טעימים שהכנתי אי פעם! הלכתי לדנה והיא הכינה קציצות וראיתי אותה שמה כל כך הרבה תבלינים שחטפתי חום. אבל אחרי שטעמתי, הבנתי שזה משהו מיוחד.. אז שחררתי קצת את הפחד מתבלינים ועשיתי פה סיר עולמי של ספגטי מיטבולס
טוב, זה אחד הסירים הכי טעימים שהכנתי אי פעם! הלכתי לדנה והיא הכינה קציצות וראיתי אותה שמה כל כך הרבה תבלינים שחטפתי חום. אבל אחרי שטעמתי, הבנתי שזה משהו מיוחד.. אז שחררתי קצת את הפחד מתבלינים ועשיתי פה סיר עולמי של ספגטי מיטבולס
- דניאל עמית
- 117K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.5 קק״ל 3716.7 קק״לפחמימות 46.5 גרם 279.2 גרםשומן 36.2 גרם 217.3 גרםנתרן 889.6 מ״ג 5337.6 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.2 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרםשומן רווי 7.8 גרם 46.8 גרםכולסטרול 125.1 מ״ג 750.4 מ״גסידן 93.0 מ״ג 558.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 691.2 מ״ג 4147.4 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
-
מרכיבים30
-
הכנה 30 דק׳כולל שעתיים ו-30 דק׳
-
קלוריות620
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 619.5 קק״ל 3716.7 קק״לפחמימות 46.5 גרם 279.2 גרםשומן 36.2 גרם 217.3 גרםנתרן 889.6 מ״ג 5337.6 מ״גחלבון 32.2 גרם 193.2 גרםסיבים תזונתיים 5.0 גרם 29.7 גרםשומן רווי 7.8 גרם 46.8 גרםכולסטרול 125.1 מ״ג 750.4 מ״גסידן 93.0 מ״ג 558.0 מ״גברזל 5.2 מ״ג 31.0 מ״גאשלגן 691.2 מ״ג 4147.4 מ״גאבץ 5.9 מ״ג 35.6 מ״גסגור
מרכיבים 30 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-30 דק׳ | קלוריות 620 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
קציצות
-
1/2 ק"ג בשר בקר טחון
-
1 ביצה L
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית שום גבישי
-
1/4 כפית ראס אל חנות
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
5 כפות שמן זית
-
4 כפות פירורי לחם
-
1 בצל בינוניקצוץ או מגורד
-
5 עלי בזיליקוםקצוצים
-
4 שיני שוםכתושות
רוטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/4 כוס שמן חמניות
-
1/2 כפית פפריקה חריפה
-
1/2 כפית פפריקה מתוקה
-
1/2 כפית שום גבישי
-
1/4 כפית ראס אל חנות
-
1/4 כפית כורכום
-
1/4 כפית קינמון טחון
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/4 כפית שבבי צ’ילי יבש
-
1 מיכל רסק עגבניותמרוכז
-
2 קופסאות שימורים עגבניות חתוכות לקוביותחתוכות דק
-
1/2 כפית סוכר לבן
-
2 כוסות מים רותחים
ספגטי
-
1 חבילה פסטה ספגטישבורה לחצי
-
1 כוס מים רותחיםאו עד גובה הפסטה
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, הפפריקה החריפה, הפפריקה מתוקה, השום גבישי, הראס אל חנות, הכורכום, הקינמון, המלח, שמן הזית, ופירורי הלחם.
- מוסיפים את הבצל הלבן, עלי בזיליקום ושיני השום לתערובת ונותנים לה לנוח לפחות חצי שעה במקרר.
- יוצרים כדורי קציצות קטנים מהתערובת ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך רבע שעה.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים את שמן הזית ושמן החמניות, בשכבה דקה שתכסה את תחתית הסיר.
- מוסיפים את כל התבלינים ופותחים אותם מעט בשמן. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מכניסים את העגבניות החתוכות דק, מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
- אחרי 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה סגור במשך רבע שעה. בשלב זה טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים עם מכסה סגור במשך חצי שעה.
- מכינים את הספגטי: לאחר חצי שעה, שוברים ספגטי לחצי ומטמיעים בתוך הרוטב בעדינות.
- מוסיפים מים רותחים עד גובה הפסטה.
- מבשלים את הפסטה עד שהיא מתרככת (מוסיפים מים במידה ויש צורך).
אופן הכנה
- מכינים את הקציצות: שמים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, הפפריקה החריפה, הפפריקה מתוקה, השום גבישי, הראס אל חנות, הכורכום, הקינמון, המלח, שמן הזית, ופירורי הלחם.
- מוסיפים את הבצל הלבן, עלי בזיליקום ושיני השום לתערובת ונותנים לה לנוח לפחות חצי שעה במקרר.
- יוצרים כדורי קציצות קטנים מהתערובת ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, במשך רבע שעה.
- מכינים את הרוטב: בסיר מחממים את שמן הזית ושמן החמניות, בשכבה דקה שתכסה את תחתית הסיר.
- מוסיפים את כל התבלינים ופותחים אותם מעט בשמן. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים.
- מכניסים את העגבניות החתוכות דק, מערבבים ומוסיפים את הסוכר.
- אחרי 5 דקות, מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים אש ומבשלים עם מכסה סגור במשך רבע שעה. בשלב זה טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך.
- מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב ומבשלים עם מכסה סגור במשך חצי שעה.
- מכינים את הספגטי: לאחר חצי שעה, שוברים ספגטי לחצי ומטמיעים בתוך הרוטב בעדינות.
- מוסיפים מים רותחים עד גובה הפסטה.
- מבשלים את הפסטה עד שהיא מתרככת (מוסיפים מים במידה ויש צורך).
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (16)
הכנתי וזה יצא וואווווו!!
איזה כיף מיטל 🙂
שוברים ספגטי ☹️😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
כשמוסיפים את הקציצות לסיר האש צריכה להיות נמוכה?
היי נועה, כן האש צריכה להיות נמוכה יותר