מרק גריסים חם ומנחם
המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
המרק הכי מחמם ומנחם לחורף! בלי הרבה התחכמויות ובלי הרבה עבודה אבל עם הרבה ירקות טריים וגריסי פנינה ויש לכם את המרק המנצח לבינג' מתחת לפוך
- דניאל עמית
- 29K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 753.1 קק״ל 1506.3 קק״לפחמימות 127.5 גרם 255.1 גרםשומן 17.5 גרם 35.0 גרםנתרן 1030.3 מ״ג 2060.6 מ״גחלבון 17.6 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-10 דק׳
-
קלוריות753
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 753.1 קק״ל 1506.3 קק״לפחמימות 127.5 גרם 255.1 גרםשומן 17.5 גרם 35.0 גרםנתרן 1030.3 מ״ג 2060.6 מ״גחלבון 17.6 גרם 35.3 גרםסיבים תזונתיים 21.7 גרם 43.4 גרםשומן רווי 2.3 גרם 4.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 110.4 מ״ג 220.8 מ״גברזל 1.0 מ״ג 2.1 מ״גאשלגן 851.0 מ״ג 1701.9 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 1.4 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-10 דק׳ | קלוריות 753 | כמות מנות 2 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
3 כפות שמן זית
-
1 גזר גדול
-
1 תפוח אדמה גדול
-
1 זוקיני ירוק גדולאו קישוא
-
1 כרשה גדולה
-
1 חופן פטריות פורטובלו
-
1 כוס גריסי פנינהשטופים היטב במים
-
1/2 ליטר מים רותחיםאו לפי הצורך
-
1 כף אבקת מרק עוףאו איזו שאוהבים
-
1 כוס שמנת מתוקה 38%או חלב
-
כמה שאוהבים
-
לא חובה
אופן הכנה
- חותכים במעבד מזון לקוביות את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני. פורסים את הכרשה והפטריות.
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הכרשה עד שמתחילה להיות שקופה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה, מערבבים ומאדים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הזוקיני, הפטריות ורבע כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
- מוסיפים את גריסי הפנינה והמים הרותחים (עד שהמים מכסים את תכולת הסיר, כמות המים תלויה בגודל הסיר).
- מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומבשלים כ-40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את הפלפל השחור (רק מי שאוהב) ומגישים חם.
אופן הכנה
- חותכים במעבד מזון לקוביות את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני. פורסים את הכרשה והפטריות.
- מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הכרשה עד שמתחילה להיות שקופה. מוסיפים את הגזר ותפוח האדמה, מערבבים ומאדים כ-3 דקות.
- מוסיפים את הזוקיני, הפטריות ורבע כפית מלח, מערבבים היטב ומבשלים יחד עוד כ-2 דקות.
- מוסיפים את גריסי הפנינה והמים הרותחים (עד שהמים מכסים את תכולת הסיר, כמות המים תלויה בגודל הסיר).
- מוסיפים את אבקת המרק, מערבבים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לרתיחה עדינה ומבשלים כ-40 דקות.
- לאחר 40 דקות מוסיפים את השמנת, מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות. מוסיפים את הפלפל השחור (רק מי שאוהב) ומגישים חם.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (12)
שתי הערות למתכון: 1. לא באמת צריך אבקת מרק. בשנות ה-80 וה- 90 של המאה הקודמת מכרו לנו אשליה שאוכל טעים יותר עם אבקת מרק עוף. יש פה שפע ירקות שייתנו את הטעם למרק. 2. למרק מוסיפים מים בטמפ’ החדר ולא מים רותחים. במהלך התחממות המרק יש תהליך מיצוי טעמים ואם מוסיפים מים רותחים מאבדים את תהליך מיצוי הטעמים.
היי דבי, תודה על תשומת הלב. יחד עם זאת, זאת הגרסה של דניאל למרק גריסים ואת מוזמנת להכינו באיזה שינויים שתבחרי לבצע במתכון 🙂
חברים שתי הארות למתכון: