-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.3 קק״ל 1749.2 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.0 גרםשומן 21.2 גרם 84.8 גרםנתרן 375.2 מ״ג 1501.0 מ״גחלבון 12.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.7 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 38.6 מ״ג 154.5 מ״גסידן 400.4 מ״ג 1601.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1743.3 מ״ג 6973.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-30 דק׳
-
קלוריות437
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 437.3 קק״ל 1749.2 קק״לפחמימות 30.5 גרם 122.0 גרםשומן 21.2 גרם 84.8 גרםנתרן 375.2 מ״ג 1501.0 מ״גחלבון 12.4 גרם 49.4 גרםסיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.7 גרםשומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרםכולסטרול 38.6 מ״ג 154.5 מ״גסידן 400.4 מ״ג 1601.4 מ״גברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״גאשלגן 1743.3 מ״ג 6973.2 מ״גאבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-30 דק׳ | קלוריות 437 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
6 בצלים בינונייםזהובים
-
3 כפות שמן זית
-
30 גרם חמאה
-
1 צרור תימין טרי
-
1 כוס יין לבן יבשאו חצי יבש
-
1 1/2 ליטר מרק עוףמרק צח או מים רותחים
-
2 גזרים בינוניים
-
1 גבעול סלרי
-
1 עלה עלה דפנה
-
2 גרגיר פלפל אנגלי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
הגשה
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
100 גרם גבינת אמנטלמגוררת
-
6 עלי בצק עליםריבועי בצק עלים מרודד
אופן הכנה
- פורסים את הבצלים במעבד מזון עם דסקית לפריסה עבה.
- על הכיריים בסיר מרק עם שמן וחמאה מטגנים את הבצלים במשך כחצי שעה מעל להבה בינונית, עד שהבצל מאבד נוזלים ומזהיב יפה.
- מוסיפים תימין, יוצקים יין, מאדים אותו כמעט כליל ואז מוסיפים מרק או מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה מהירה באמצעות הפונקציה של חום גבוה בכיריים boost, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה או קצת יותר עד למיצוי הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- סמוך להגשה מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט גבינה ומכסים בבצק מרודד לעובי חצי ס״מ כך שיכסה את הקערית במלואה. מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעט אמנטל ואופים כרבע שעה או עד להזהבה יפה. מגישים מיד! כל סועד שובר את מעטה הבצק בעצמו.
אופן הכנה
- פורסים את הבצלים במעבד מזון עם דסקית לפריסה עבה.
- על הכיריים בסיר מרק עם שמן וחמאה מטגנים את הבצלים במשך כחצי שעה מעל להבה בינונית, עד שהבצל מאבד נוזלים ומזהיב יפה.
- מוסיפים תימין, יוצקים יין, מאדים אותו כמעט כליל ואז מוסיפים מרק או מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה מהירה באמצעות הפונקציה של חום גבוה בכיריים boost, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה או קצת יותר עד למיצוי הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- סמוך להגשה מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
- יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט גבינה ומכסים בבצק מרודד לעובי חצי ס״מ כך שיכסה את הקערית במלואה. מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעט אמנטל ואופים כרבע שעה או עד להזהבה יפה. מגישים מיד! כל סועד שובר את מעטה הבצק בעצמו.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (7)
מתכון מושלם!!!
האם החום של המרק לא מפרק את הבצק ? לא צריך לחכות שהמרק יתקרר ?
לא.
יואוו. יצא נדיר!! מתכון מושלם!
יצא מעולה!!!!!
אפשר בלי יין אם כן,מה במקום
אין ליין תחליף במרק הבצל, זה מרכיב הכרחי