רקע בוש

מרק בצל צרפתי של החיים!

מרק בצל צרפתי עשיר וכל כך טעים שלרגע תחשבו שאתם בפריז, דניאל עמית מביאה לנו מתכון מושלם וקל להכנה למרק בצל עם מעטפת בצק וגבינה
מרק בצל צרפתי עשיר וכל כך טעים שלרגע תחשבו שאתם בפריז, דניאל עמית מביאה לנו מתכון מושלם וקל להכנה למרק בצל עם מעטפת בצק וגבינה
  • דניאל עמית
  • 41K צפיות
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    437
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.3 קק״ל 1749.2 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 122.0 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.8 גרם
    נתרן 375.2 מ״ג 1501.0 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 49.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.7 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 38.6 מ״ג 154.5 מ״ג
    סידן 400.4 מ״ג 1601.4 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 1743.3 מ״ג 6973.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    15
  • הכנה 15 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    437
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 437.3 קק״ל 1749.2 קק״ל
    פחמימות 30.5 גרם 122.0 גרם
    שומן 21.2 גרם 84.8 גרם
    נתרן 375.2 מ״ג 1501.0 מ״ג
    חלבון 12.4 גרם 49.4 גרם
    סיבים תזונתיים 11.9 גרם 47.7 גרם
    שומן רווי 9.6 גרם 38.4 גרם
    כולסטרול 38.6 מ״ג 154.5 מ״ג
    סידן 400.4 מ״ג 1601.4 מ״ג
    ברזל 2.3 מ״ג 9.1 מ״ג
    אשלגן 1743.3 מ״ג 6973.2 מ״ג
    אבץ 1.0 מ״ג 4.0 מ״ג
    סגור
אוכל צרפתי
דניאל עמית
X

מצרכים

מצרכים


plus minus

הגשה


אופן הכנה

  1. פורסים את הבצלים במעבד מזון עם דסקית לפריסה עבה.
  2. על הכיריים בסיר מרק עם שמן וחמאה מטגנים את הבצלים במשך כחצי שעה מעל להבה בינונית, עד שהבצל מאבד נוזלים ומזהיב יפה.
  3. מוסיפים תימין, יוצקים יין, מאדים אותו כמעט כליל ואז מוסיפים מרק או מים ואת יתר החומרים. מביאים לרתיחה מהירה באמצעות הפונקציה של חום גבוה בכיריים boost, מנמיכים להבה ומבשלים חצי שעה או קצת יותר עד למיצוי הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  4. סמוך להגשה מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  5. יוצקים את המרק לקעריות חסינות חום, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומעט גבינה ומכסים בבצק מרודד לעובי חצי ס״מ כך שיכסה את הקערית במלואה. מורחים את הבצק בביצה, מפזרים מעט אמנטל ואופים כרבע שעה או עד להזהבה יפה. מגישים מיד! כל סועד שובר את מעטה הבצק בעצמו.

    מרק בצל צרפתי. צילום: אפיק גבאי
    מרק בצל צרפתי. צילום: אפיק גבאי


    מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

    תגובות (7)

    Avatar

        Avatar
        ניל

        האם החום של המרק לא מפרק את הבצק ? לא צריך לחכות שהמרק יתקרר ?

        Avatar
        מערכת Foody

        לא.

      Avatar
      עמית חסד

      יואוו. יצא נדיר!! מתכון מושלם!

        Avatar
        חופית

        אפשר בלי יין אם כן,מה במקום

        דניאל עמית
        דניאל עמית

        אין ליין תחליף במרק הבצל, זה מרכיב הכרחי

    קטגוריות

    אביזרים

    טכניקות

    תוכן קולינרי ישראלי איכותי
    powered by foody