חמין מקרוני
אז מה איתכם בשבת? כי יש לי חמין מקרוני להכניס לכם ללו״ז. חמין שעשוי מפסטה שמתבשלת כל הלילה ומקבלת טעם חמיני מושלם, עם עוף שמתפרק מהעצם מרוב שהוא רך ותפוחי אדמה שרופים
אז מה איתכם בשבת? כי יש לי חמין מקרוני להכניס לכם ללו״ז. חמין שעשוי מפסטה שמתבשלת כל הלילה ומקבלת טעם חמיני מושלם, עם עוף שמתפרק מהעצם מרוב שהוא רך ותפוחי אדמה שרופים
- דניאל עמית
- 44K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 885.6 קק״ל 3542.3 קק״לפחמימות 126.2 גרם 505.0 גרםשומן 19.8 גרם 79.4 גרםנתרן 202.2 מ״ג 808.9 מ״גחלבון 47.3 גרם 189.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 96.5 מ״ג 386.0 מ״גסידן 55.9 מ״ג 223.4 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 887.3 מ״ג 3549.2 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.9 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 35 דק׳כולל 8 שעות ו-5 דק׳
-
קלוריות886
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 885.6 קק״ל 3542.3 קק״לפחמימות 126.2 גרם 505.0 גרםשומן 19.8 גרם 79.4 גרםנתרן 202.2 מ״ג 808.9 מ״גחלבון 47.3 גרם 189.1 גרםסיבים תזונתיים 5.3 גרם 21.3 גרםשומן רווי 2.1 גרם 8.3 גרםכולסטרול 96.5 מ״ג 386.0 מ״גסידן 55.9 מ״ג 223.4 מ״גברזל 3.8 מ״ג 15.1 מ״גאשלגן 887.3 מ״ג 3549.2 מ״גאבץ 4.2 מ״ג 16.9 מ״גסגור
מרכיבים 11 | זמן הכנה 35 דק׳ | זמן כולל 8 שעות ו-5 דק׳ | קלוריות 886 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
1 חבילה פסטה מקרוני (מס’ 7)
-
3 כפות שמן קנולה
-
3 תפוחי אדמה בינונייםפרוסים. כמות שמכסה את הסיר
-
3 שוקי עוף עם עור בינוניים
-
3 ירכי עוף עם עור בינוניות
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 בצל בינוניחתוך לרצועות
-
1 כפית קינמון טחון
-
100 גרם רסק עגבניות
-
1/2 כוס מים
-
2 ביצים קשות Lאו כמה שרוצים
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים את המקרוני עם הרבה מלח, 2 דקות פחות מהזמן שכתוב על החבילה. הפסטה צריכה להיות קשה.
- שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה.
- מוציאים לקערה וממליחים.
- לוקחים את נתחי העוף ומתבלים אותם במלח וחצי כפית פפריקה.
- מטגנים את הנתחים בסיר של תפוחי האדמה ומעבירים את הכל לקערה.
- מטגנים באותו הסיר את הבצל וכשהוא מקבל צבע מוסיפים קינמון, מלח, את יתר הפפריקה, רסק עגבניות, ומים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה.
- מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
- מסדרים את הסיר: מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית, עליהם שופכים חצי מכמות הפסטה, מסדרים את העוף ומוסיפים את יתר הפסטה.
- מהדקים קלות את כל מרכיבי הסיר כדי שיקבלו צורה של עוגה.
- מכסים את הסיר היטב בנייר אפייה ומוסיפים ביצים קשות מעל.
- מכניסים לתנור למשך חצי שעה ואז מורידים את החום ל-100 מעלות למשך לפחות 7 שעות.
- שמים את הסיר על הגז כדי שתפוחי האדמה יצאו שחומים למשך כ-3 דקות.
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מבשלים את המקרוני עם הרבה מלח, 2 דקות פחות מהזמן שכתוב על החבילה. הפסטה צריכה להיות קשה.
- שמים את השמן בסיר רחב ומטגנים את תפוחי האדמה.
- מוציאים לקערה וממליחים.
- לוקחים את נתחי העוף ומתבלים אותם במלח וחצי כפית פפריקה.
- מטגנים את הנתחים בסיר של תפוחי האדמה ומעבירים את הכל לקערה.
- מטגנים באותו הסיר את הבצל וכשהוא מקבל צבע מוסיפים קינמון, מלח, את יתר הפפריקה, רסק עגבניות, ומים.
- מביאים לרתיחה ומוסיפים את הפסטה.
- מערבבים היטב ומעבירים לקערה.
- מסדרים את הסיר: מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית, עליהם שופכים חצי מכמות הפסטה, מסדרים את העוף ומוסיפים את יתר הפסטה.
- מהדקים קלות את כל מרכיבי הסיר כדי שיקבלו צורה של עוגה.
- מכסים את הסיר היטב בנייר אפייה ומוסיפים ביצים קשות מעל.
- מכניסים לתנור למשך חצי שעה ואז מורידים את החום ל-100 מעלות למשך לפחות 7 שעות.
- שמים את הסיר על הגז כדי שתפוחי האדמה יצאו שחומים למשך כ-3 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (6)
האם אפשר להשאיר על פלטת שבת במקום תנור?
בהחלט
ילך גם עם אוסובוקו? איך כדאי להכין את הבשר?
ילך, עושה בדיוק אותו הדבר כמו שכתוב לעשות עם העוף
התנור צריך להיות על טורבו או חום עליון-תחתון?
חום עליון תחתון