באות בול: עוגיות פקאן נימוחות
בפחות משעה יש לכם עוגיות פקאן נימוחות וממכרות שלא תצליחו להפסיק לאכול, עוגיות שבאות מעולה לצד כוס תה או קפה כשבחוץ סוער במיוחד
בפחות משעה יש לכם עוגיות פקאן נימוחות וממכרות שלא תצליחו להפסיק לאכול, עוגיות שבאות מעולה לצד כוס תה או קפה כשבחוץ סוער במיוחד
- דניאל עמית
- 23K צפיות
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.8 קק״ל 4487.4 קק״לפחמימות 3.7 גרם 221.1 גרםשומן 5.4 גרם 326.0 גרםנתרן 14.5 מ״ג 872.6 מ״גחלבון 0.9 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.4 מ״ג 262.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 20.0 מ״ג 1202.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
-
מרכיבים8
-
הכנה 10 דק׳כולל 50 דק׳
-
קלוריות75
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 74.8 קק״ל 4487.4 קק״לפחמימות 3.7 גרם 221.1 גרםשומן 5.4 גרם 326.0 גרםנתרן 14.5 מ״ג 872.6 מ״גחלבון 0.9 גרם 51.0 גרםסיבים תזונתיים 0.5 גרם 28.5 גרםשומן רווי 0.2 גרם 13.5 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 4.4 מ״ג 262.4 מ״גברזל 0.1 מ״ג 8.9 מ״גאשלגן 20.0 מ״ג 1202.8 מ״גאבץ 0.2 מ״ג 12.7 מ״גסגור
מרכיבים 8 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 50 דק׳ | קלוריות 75 | כמות מנות 60 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2כוסות או 200 גרם אגוזי פקאן
-
2כוסות או 280 גרם קמח לבן
-
1שקית או 100 גרם אבקת סוכר
-
1 כפית אבקת אפייה
-
200 גרם חמאה קרהחתוכה לקוביות
-
1 כף ליקר אמרטואו חלב
-
1 כפית תמצית וניל
-
1 קורט מלח דק
אופן הכנה
- מחממים תנור עם חיישן אפייה לחום של 170 מעלות. מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
- בתבנית עם נייר אפייה מפזרים את הפקאנים וקולים אותם 12 דקות להזהבה קלה. מצננים קליל.
- מעבירים את הפקאנים למעבד מזון וטוחנים אותם לאבקה. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה ומאחדים ביניהם בערבול.
- מוסיפים קוביות חמאה, מלח וניל וליקר אמרטו, ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין מתפורר, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים קרים.
- מניחים את הבצק למשך 10 דקות מכוסה במקרר.
- מחממים שוב תנור שמתאים לכמות גדולה של עוגיות- שלושה מפלסים 4D לחום של 170 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים והכי חשוב - אחידים, ומעצבים מכל אחד כדור בעל תחתית שטוחה ומניחים עם מרווחים קלים בתבניות.
- אופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים ואם רוצים מקשטים באבקת סוכר.
אופן הכנה
- מחממים תנור עם חיישן אפייה לחום של 170 מעלות. מכינים שתי תבניות מרופדות בנייר אפייה.
- בתבנית עם נייר אפייה מפזרים את הפקאנים וקולים אותם 12 דקות להזהבה קלה. מצננים קליל.
- מעבירים את הפקאנים למעבד מזון וטוחנים אותם לאבקה. מוסיפים קמח, אבקת סוכר ואבקת אפייה ומאחדים ביניהם בערבול.
- מוסיפים קוביות חמאה, מלח וניל וליקר אמרטו, ומעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק עדיין מתפורר, מוסיפים עוד כף או שתיים של מים קרים.
- מניחים את הבצק למשך 10 דקות מכוסה במקרר.
- מחממים שוב תנור שמתאים לכמות גדולה של עוגיות- שלושה מפלסים 4D לחום של 170 מעלות.
- יוצרים מהבצק כדורים קטנים והכי חשוב - אחידים, ומעצבים מכל אחד כדור בעל תחתית שטוחה ומניחים עם מרווחים קלים בתבניות.
- אופים במשך 12 דקות או עד שהעוגיות רק מתחילות להזהיב. מוציאים מהתנור, מצננים ואם רוצים מקשטים באבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
תגובות (8)
במקום קמח לבן אפשר עוד קמח פקאן או שקדים ובמקום סוכר אפשר סוויטאנגו?
אפשר לנסות, ספרי לנו איך יצא 🙂